Gość Konto usunięte na żądanie 05.03.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Przyszła wiosna dziś było +11stC Smarujemy Rodka błotkiem w środku podłogówka prawie zakończona, elektryk czyli ja też skończył ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.03.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Teraz kolej na podbitkę: Ekipa od posadzek ma 1 dzień opóźnienia Zaczynamy jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.03.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 W słońcu wygląda pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 09.03.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 nie wiem czy zaglądałeś do mnie ale studnie mam zrobioną na 16 metrów a lustro wody jest na 9mmam pytanie: podłogówkę sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 09.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Podłogowke robił hydraulik. Lustro nisko będziesz musiał kupić pompę głębinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.03.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Posadzki zakończone. Niestety zapłata za robotę wstrzymana ponieważ nie podoba mi się wykonanie w 2 miejscach. Jak poprawią będzie kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 11.03.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 ile masz styropianu pod podłogówke? ile płaciłes za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 11.03.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Na parterze 2 x 5cm Knauf EPS 100 Piętro i pokój nad garażem 5cm Cena miała być 11zł/m2 Wyszło 12zł/m2 bo posadzki wyszły grubsze niż się umawialiśmy. (planowałem ok 6cm a wyszło ok 8cm. Z materiału poszło: 3 palety + 10 worków cementu ok 40t piochu duuużo wody wyszło 217m2 podłogi Kupione 50 paczek styropianu 5cm i zostało kilka paczek na ścianę w garażu Edytowane 13 Marca 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.03.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Tymczasem mimo powrotu tej ... niedobrej zimy mój sąsiad, a zarazem nasz "bob budowniczy" zakończył ocieplanie, a zabrał się za podbitkę- się chłop nie lubi nudzić Fotki jutro lub w sobotę... --------------- Obiecne fotky: Edytowane 14 Marca 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 14.03.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Jest kłopot.Dziś byłem na budowie i niestety w pokoju nad garażem zmarzła wierzchnia warstwa posadzki. Pod oknami dachowymi gdzie nasypał śnieg posadzka się łuszczy. Będzie problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 16.03.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Po dzisiejszej wizycie na budowie jednak kłopot nie taki wielki jak się wydawało. Co prawda łuszczy się ale tylko pod oknem dachowym jak to mówią "mea culpa" uzupełnie klejem i będzie oki. Z nowości: wstawiłem razem ze szfagrem okna dachowe (trochę się motaliśmy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 20.03.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Odkryłem dziś, że jakieś stworzenie regularnie robi obchód wokół naszego domu Moje podejrzenia pojawiły się już latem jak ginęło mi jedzenie pozostawiane po imprezach Ale dziś mam dowody Przy okazji quiz - co to za zwierz? - czy wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 26.03.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Zakończono ocieplenie i podbitkę Czekamy na ciepło i tynkarzy bo niestety przez mrozy nie zrobili 2 robót i czekam w kolejce- może 1 uda się przeskoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.04.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Powyższe zdjęcie zostało zrobione 26.03.2013r. Dla kontrastu wkleję zdjęcie dokładnie sprzed roku 25.03.2012 KATASTROFA A wczoraj to już całkiem pogoda dobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrio 04.04.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Zmieniając temat- w poniedziałek 8:00 meldują się: ................ oraz Pan z firmy Rekuperatory.pl gdyż to ich wybraliśmy do zrobienia Reku. Witaj Buduję co prawda dom w Kaliach 2 z garażem podwójnym. O moim domku skąpo na forum. Są to troszkę podobne domy, wiec zapytam Ciebie na podst. domu w Rododendronach 6. Czy masz już projekt wentylacji mechanicznej. Ja co prawda kupiłem do swojego domu gotowy projekt ale do wersji z garażem pojedynczym. W trakcie budowy trochę też zmodyfikowałem dom. Czy możesz podać: 1. ile m3/h łacznie masz zaprojektowane na parterze w rozbiciu nawiew/wywiew? 2. ile m3/h łącznie masz zaprojektowane na poddaszu w rozbiciu nawiew/wywiew? 3. Jaka kubatura wentylowana mechanicznie (bez garażu i kotłowni jeśli tam grawitacja)? 4. Jakiej mocy reku proponują? 5. Gdzie reku proponują na dole czy na poddaszu? (ja chcę w kotłowni) Pytam dlatego, że w moim projekcie były na górze 3 garderoby i w każdej wywiew do 30m3/h. Ja zostawiłem jedną. Ale zwiększyłem pokój nad garażem (55m2 powierzchni i blisko 110m3 kubatury) i chciałbym tam dać nawiewu 90-120m3/h i nie za bardzo mam pomysła gdzie to wyciągnąć. Wiadomo nawiew z wywiewem powinien być zrównoważony lub lekko więcej nawiewu. Może coś mi sie rozjaśni po info od Ciebie. Będę robił to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.04.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Prześlij maila do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.04.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Obecnie tynkujemy. Z problemami bo: W poniedziałek 08.04.13 przyjechali tynkarze. Rozłożyli sprzęt, zaczęli obrabiać okna, ja szykowałem wodę, kabel z prądem... Podłączyliśmy maszynę do rądu i dupa ledwie gada. Kabel o dł. 200m 2x2,5 za dużo prądu traci po drodze i maszyna nie daje rady. Pojechałem do znajomego po agregat 10KW i? dupa zgasł po włączeniu maszyny do tynkowania...- katastrofa. Chłopy już chcą się zwijać ale powiedziałem, że mam w zanadrzu kabel 4x4 u znajomego. Pojechałem po niego - było już ciemno- umówiliśmy się na rano bo na nim ruszy z pewnością. Rano rozkładamy kabel- zabrakło ok 30m całe szczęście w bagażniku miałem kabel, który mi został po elektryce w domu - też 4x4. Podłączyliśmy kabelek maszyna chodzi ale dupa- bo po podaniu towaru silnik staje. Nie jestem człowiekiem, który rezygnuje... Dawać ten kabel 4x2.5 podłączyliśmy go równolegle z tym nowym 4x4 dodatkowo uciąłem ok 10m nadmiaru No i śmiga jak ta lala hihi więc chłopaki zadowoleni ja w nagrodę stawiałem obiad bo ekipa nie pijąca (dzwine co?) Pierwsze efekty: Jak widać ekipa z "Biedronki" Resztę fotek po wszystkim Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 16.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Tynki zrobione w 3 dni Teraz porządki i jeszcze raz porządki bo pierdolnik na działce taki, że szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 19.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 No i wreszcie: po prawie trzech latach czekania przyjechali BĘDZIE PRĄD w morde jeża Tymczasem jesteśmy na etapie ocieplania sufitu w garażu i sprzątania. Jutro mam zamiar z kolegą zakopać 50mb rury spustowej do studni od pompy ciepła. Ale ma padać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 20.04.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 jednak udało się zakopać czas pracy 2,5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts