Gość Konto usunięte na żądanie 24.04.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Na działce zawitał porządek dzięki naszemu Panu Robertowi- człowiekowi od zadać ekstremalnych - się chłop narobił. Wycięliśmy sporo drzew od przodu i zrobiło się widno i przestrzennie. Aktualnie rzeźbię w garażu. Dziś hydraulik podłączył 2 studnie do domu, zrobił zasilenie do podlewania ogrodu, oraz zostawiliśmy rurę 100kę na ew. podłączenie wody miejskiej, Niestety kolega kopiąc rów na kabel uszkodził rurę od kanalizacji i trzeba ją wymienić. Elektrownia kopie kabel więc już tuż tuż. Dzięki stronie http://www.oferia.pl znaleźliśmy wykonawcę (bardzo miła Pani) projektu naszej kuchni. Być może i też firma tej Pani będzie tą kuchnię robiła ale najpierw muszę zobaczyć kilka ich robót. Kolejny etap: ocieplenie poddasza- startujemy po majówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 29.04.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 no ładnie ładnie lecisz z robotą! ja własnie ukończyłem u siebie piwnice.. teraz tylko ocieplić i będę jechał ze ścianami do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.04.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 WitamZgadzam się z przedmówcą lecisz z robotą że miło popatrzeć. Pozdrawiam i będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 01.05.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Dzięki za słowa wsparcia. W nagrodę przedstawiam foto Rodoska na tle wielce upragnionej skrzynki elektrycznej czyli tzw. złącza kablowego. Dodam- 3 lata czekania i sam koniec też z problemami bo sam projektant źle wyznaczył skrzynkę. Miała być 1,5 metra przed płotem- ale się nie zgodziłem i po wielu telefonach dodzwoniłem się do samego szefa firmy, która wykonywała to przyłącze - ten wreszcie z jajem zadecydował, że zrobi wbrew projektowi, a z rozsądkiem. I o to jest on piękny i w białej zbroi do tego kopie jak szalony hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 01.05.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 dzięki dzięki no do 4 maja to już blisko.! dzięki i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.05.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Dziś na budowie smutny dzień Właśnie się dowiedziałem, że zmarł nasz hydraulik... Świeć Panie nad Jego duszą... [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.05.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Zaczynamy ocieplenie poddasza i opuszczamy sufity na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 14.05.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 szkoda fachowca.. dawaj zdjęcia co tam wykonałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 15.05.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Na tą chwilę robi się kominek, a nawet już można w nim palić Inna ekipa ociepla poddasze i robi sufity podwieszane na parterze. Dziś się ugadałem z glazurnikiem- wchodzi za 3 tygodnie robić łazienki. A taki będzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 16.05.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 ładne to cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 17.05.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 A jak pięknie się pali dzięki kurtynie powietrznej na szybie. Bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 21.05.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Bardzo podoba mi się to drzewo ułożone z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 22.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 U nas nie będzie miejsca na drzewo gdyż to jest inny wkład. Tymczasem kominek prawie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.05.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dostaliśmy projekt kuchni: Układ szafek zostaje ale fronty będą z forniru. w kolorze jasny brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 09.06.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Już się nie mogę doczekać kolejnych raportów z Waszej budowy! Pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 10.06.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Szczerze to teraz jest taki etap, że nie wiem za co się złapać i tak wszędzie mam coś rozpoczęte,,, a to płytki w kotłowni częściowo ułożone bo hydraulik będzie uruchamiał kotłownię, koledzy na poddaszu walczą z ociepleniem, w garażu mam już sufit i ścianę od strony domu wyklejoną styropianem i w 1/2 sufit zaciągnięty klejem. Całą sobotę walczyłem ze studniami bo muszą być dobrze przepłukane zanim ruszy pompa ciepła. Na domiar złego pada cały czas, nie mam rynien i fundamenty są mokre jak cholera przez co narożniki w domu słabo schną. Dziś założyłem 2 rynny.W dodatku muszę odkopać szambo bo jeszcze kibla nie używam a jest pełne- takie miało być szczelne. Teraz trzeba odkopać do wieka i szczelinę zasmarować klejem do płytek z wodą szklaną potem jakiś lepik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 11.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 13.06.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Nas teraz czeka walka z działką- o ile w domu coś się dzieje, o tyle otoczenie domu woła o pomstę do nieba. Chwaściory po pas, mokro, bo u nas też ciągle leje, więc oprysku nie ma jak zrobić, a chcemy wyrównać działkę i ogrodzić. Mamy też problem (na niedaleką przyszłość) co zrobić z wodami opadowymi spływającymi rynnami- dodam, że rowy melioracyjne pozarastane i niedrożne... Chciałabym ją wykorzystać do podlewania, ale nie mam pomysłu na magazynowanie- może wkopać dodatkowy zbiornik? Wrrr... U Was już bliżej jak dalej aż miło popatrzeć Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.06.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Z wodą opadową możesz sobie poradzić w ten sposób, że wkopujesz ze 2, 3 kręgi betonowe następnie do tych kręgów odprowadzasz wodę z rynny. Warunek że ziemia musi być chłonna jeśli masz glinę to to nie zadziała.Co do zbiornika to jeśli tanio to zrobisz to się opłaca zakopać jakiś ok 2 tyś litrów. Ale nadmiar wody i tak trzeba gdzieś odprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 13.06.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Robiłam ostatnio "test" mojej gleby- polecił mi ktoś z forum, już nie pamiętam kto, pod kątem przydomowej oczyszczalni. Instrukcja: wykopać dołek, zalać wodą i liczyć po jakim czasie wsiąknie. Odpowiedź na działce Gosika- po pierwsze- woda w ogóle nie wsiąkła. Po drugie- nie trzeba było tak naprawdę zalewać- bo woda pokazała się sama Także już wiem, że to rozwiązanie się nie sprawdzi. Myślę, aby przy robieniu szamba wkopać drugi zbiornik na czystą wodę- innej opcji nie widzę, a nie ukrywam, że po Twoich relacjach na forum zaczęłam się poważnie niepokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts