Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy przygodę z budową.

Gość Konto usunięte na żądanie

Recommended Posts

Szczerze powiem, że do podlewania taniej będzie zrobić studnię. Jeśli rzeczywiście jest taki wysoki stan wody gruntowej to wystarczy wkopać kilka kręgów.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 256
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety ostatni czas to pod górę- dach przecieka na 2 kominach. Dekarz moim zdaniem to matoł bo nawet nie wie co źle zrobił- ja wiem- spieprzył obróbki. (powinien dachy kłaść na oborach co najwyżej...)

2 sprawa- moi spece od wykończeniówki odcięli kawałek rury od reku i się ukazał kwiatek- rura w środku zardzewiała- we wtorek przyjeżdża ekipa z endoskopem i będziemy sprawdzać jak wyglądają przewody. Jeśli się okaże, że tak też wyglądają pozostałe rury to będzie kaszana. Rozbieranie połowy poddasza.

Tak sobie myślę, że na początku to każda nowa cegła człowieka cieszyła, a teraz wszystko zaczyna wqrwiać. Chyba przyda się jakiś urlop od tego wszystkiego.

Pozdrawiam budujących jeszcze nie "wykończonych" :)

Niestety ostatni czas to pod górę- dach przecieka na 2 kominach. Dekarz moim zdaniem to matoł bo nawet nie wie co źle zrobił- ja wiem- spieprzył obróbki. (powinien dachy kłaść na oborach co najwyżej...)

2 sprawa- moi spece od wykończeniówki odcięli kawałek rury od reku i się ukazał kwiatek- rura w środku zardzewiała- we wtorek przyjeżdża ekipa z endoskopem i będziemy sprawdzać jak wyglądają przewody. Jeśli się okaże, że tak też wyglądają pozostałe rury to będzie kaszana. Rozbieranie połowy poddasza.

Tak sobie myślę, że na początku to każda nowa cegła człowieka cieszyła, a teraz wszystko zaczyna wqrwiać. Chyba przyda się jakiś urlop od tego wszystkiego.

Pozdrawiam budujących jeszcze nie "wykończonych" :)

Nie martwcie się- nie da się wszystkiego przewidzieć... A poza tym jesteśmy wszyscy już zmęczeni- praca zawodowa, mieszkania, dom w budowie, a budowa w oddaleniu od domu. Podziwiam tych, którzy wybudowali, sprzedali i budują od nowa :lol2: Pozdrawiamy i dziękujemy za rady co do naszych poprawek! Gosia i Tomek

mi ciśnienie po budowlane zeszlo prawie rok później jak ogrod się zaczal robic. tak wiec wszystko przed wami. potem naszla mnie ochota znowu na kolejne zmagania z budowa i jak się nam poszczęści to tak wlasnie będzie :D:wiggle:

Lokmen czy ty jesteś na 100% pewien, ze to obrobki? do nas dekarz 2 razy przyjezdzal zanim rozczachowalismy, ze to jednak nie obrobki były a wina komina.

Dziś uzbroiłem 1 skrzynkę w kotłowni :)

20130706_171741.jpg

Zostały jeszcze dwie ale do tego trzeba jeszcze jakiś fakultet skończyć gdyż większość jest na przekaźnikach bistabilnych :)

20130301_132349.jpg

Przekażę Panu Romanowi.

Facet jest naprawdę bardzo dokładny i pomysłowy. Jak będę u niego to \zrobię zdjęcie jego roweru bo to jest dopiero bajeczka jak go przerobił na prąd :)