Gość Konto usunięte na żądanie 14.06.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Szczerze powiem, że do podlewania taniej będzie zrobić studnię. Jeśli rzeczywiście jest taki wysoki stan wody gruntowej to wystarczy wkopać kilka kręgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 23.06.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Niestety ostatni czas to pod górę- dach przecieka na 2 kominach. Dekarz moim zdaniem to matoł bo nawet nie wie co źle zrobił- ja wiem- spieprzył obróbki. (powinien dachy kłaść na oborach co najwyżej...) 2 sprawa- moi spece od wykończeniówki odcięli kawałek rury od reku i się ukazał kwiatek- rura w środku zardzewiała- we wtorek przyjeżdża ekipa z endoskopem i będziemy sprawdzać jak wyglądają przewody. Jeśli się okaże, że tak też wyglądają pozostałe rury to będzie kaszana. Rozbieranie połowy poddasza. Tak sobie myślę, że na początku to każda nowa cegła człowieka cieszyła, a teraz wszystko zaczyna wqrwiać. Chyba przyda się jakiś urlop od tego wszystkiego. Pozdrawiam budujących jeszcze nie "wykończonych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 24.06.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Z pozytywnych wieści- zaczęliśmy uzbrajanie kotłowni. A o to nasza pompa ciepła typ DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 25.06.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Niestety ostatni czas to pod górę- dach przecieka na 2 kominach. Dekarz moim zdaniem to matoł bo nawet nie wie co źle zrobił- ja wiem- spieprzył obróbki. (powinien dachy kłaść na oborach co najwyżej...) 2 sprawa- moi spece od wykończeniówki odcięli kawałek rury od reku i się ukazał kwiatek- rura w środku zardzewiała- we wtorek przyjeżdża ekipa z endoskopem i będziemy sprawdzać jak wyglądają przewody. Jeśli się okaże, że tak też wyglądają pozostałe rury to będzie kaszana. Rozbieranie połowy poddasza. Tak sobie myślę, że na początku to każda nowa cegła człowieka cieszyła, a teraz wszystko zaczyna wqrwiać. Chyba przyda się jakiś urlop od tego wszystkiego. Pozdrawiam budujących jeszcze nie "wykończonych" Nie martwcie się- nie da się wszystkiego przewidzieć... A poza tym jesteśmy wszyscy już zmęczeni- praca zawodowa, mieszkania, dom w budowie, a budowa w oddaleniu od domu. Podziwiam tych, którzy wybudowali, sprzedali i budują od nowa Pozdrawiamy i dziękujemy za rady co do naszych poprawek! Gosia i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 mi ciśnienie po budowlane zeszlo prawie rok później jak ogrod się zaczal robic. tak wiec wszystko przed wami. potem naszla mnie ochota znowu na kolejne zmagania z budowa i jak się nam poszczęści to tak wlasnie będzie :wiggle: Lokmen czy ty jesteś na 100% pewien, ze to obrobki? do nas dekarz 2 razy przyjezdzal zanim rozczachowalismy, ze to jednak nie obrobki były a wina komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.06.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Co do jednego komina to tak może być, ale drugim kominem leci jak z kranu podczas ulewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.06.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 sprawdz czapy nam glownie tamtedy cieklo i przez fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 25.06.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 witaj czy mozna jakieś info dodatkowe na temat pompy ciepła ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 pompa robiona przez znajomego. Będzie działała w systemie woda-woda pobór mocy 2,5KW moc pompy 10KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 25.06.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 a jest może wiecej zdjęć ? jakiś opis ? Odwdzięczę się w temacie automatyki mieszkaniowej j jak by co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.06.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 A o to nasze rury od rekuperatora: Zaczyna się demolka: Jakby tego było mało to grad ropierniczył elewację: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 25.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Mogę porobić dokładniejsze fotki jak chcesz tylko napisz co dokładnie Cię interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expercik 25.06.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wszyztko ostatnio mam w planach zrobić taką pompę i trafiłem na Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 30.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Lokmen mam pytanie odnośnie szerokości i długości Waszego tarasu za domem? Pozdrawiam Gosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.06.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Gosik szerokość budynku czyli ok 9m na 3,6m i jest kawał tarasu. Wykończenie drewnem ryflowanym będzie. Modrzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 30.06.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Kotłownia zakończona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik102 01.07.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Kotłownia zakończona: Pięknie! pozazdrościć postępów! U nas hydraulik zamiast od pn będzie dopiero od czwartku elektryka w trakcie te kabelki są pioruńsko drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Dziś uzbroiłem 1 skrzynkę w kotłowni Zostały jeszcze dwie ale do tego trzeba jeszcze jakiś fakultet skończyć gdyż większość jest na przekaźnikach bistabilnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 06.07.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Z pozytywnych wieści- zaczęliśmy uzbrajanie kotłowni. A o to nasza pompa ciepła typ DIY naprawdę "tymi ręcami" ? wygląda jak ze sklepu piękna robota,gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 06.07.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Przekażę Panu Romanowi. Facet jest naprawdę bardzo dokładny i pomysłowy. Jak będę u niego to \zrobię zdjęcie jego roweru bo to jest dopiero bajeczka jak go przerobił na prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts