Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy przygodę z budową.

Gość Konto usunięte na żądanie

Recommended Posts

Szczerze powiem, że zleciało szybko. Człowiek patrzył u innych i nie mógł się doczekać. Jak przyszło co do czego to się wściekał bo tyle tego jest, że nie wiadomo co wybrać. Do łazienek polecam zrobić projekt. W sklepach z glazurą robią w niskich cenach, a jak kupisz u nich glazurę to wliczają w cenę koszt projektu.

Schody z tarasu będą po tej dłuższej stronie. Planuję je zrobić albo z kostki albo z drzewa jak taras.

Prawie The End :)

20130804_165410.jpg

• Odpowiedzi 256
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś zakończyli glazurnicy. Wyszło suuuper i ekipa godna polecenia. W sumie wyrobili się w niespełna 3 tygodnie.

Prawie 100m2 glazury i terakoty. W tym 2 łazienki, salon podłoga, kuchnia podłoga, garaż podłoga, hall podłoga, pralnia podłoga i trochę na ścianie.

Dzisiaj też zamówiłem drzwi:

Całe z drewna- Dąb

Firma CAL

model Longinus

http://www.budus.pl/images/towary/full/longinus_1.jpg

Cena 4250zł w tym nadstawka drewniana 18cm.

Edytowane przez Konto usunięte na żądanie

Żeby nie było, że się lenię to:

chodzę na służby 24h po nich idę do pracy (drugiej) i tyram do 18ej tak więc 34h ciągłej pracy :) ale trzeba tyrać bo kredyt się kończy, a końca nie widać

Poniżej parę fotek z roboty u klienta (tynkarze się przeżegnali jak to zobaczyli :) )

20130814_185219.jpg

20130814_185227.jpg

20130814_185254.jpg

U nas dalej działamy jutro kopiemy przyłącze wodne z sieci wodociągowej oraz przyjeżdża Pan, u którego kupiliśmy bramy i będzie montował 2 napędy do bram.

Poza tym skoro wziąłem wolne od pracy zarobkowej mam zamiar dokończyć izolację balkonów i przygotować taras do zalania.

Edytowane przez Konto usunięte na żądanie

Woda to już była nawet z dwóch studni ale niestety kiepska... filtr po 2 dniach robił się ciemny :)

Początkowo też planowaliśmy robić bez kredytu ale stwierdziłem, że jak mam się budować 7 lat to wolę po tych 7 latach ze 4 już mieszkać :) poza tym budując bez "zastrzyku kasy" człowiek ze wszystkim się szczypie bo "szkoda kasy", a tak raz się robi na całe życie. Potem się spłaca ale się ma :)

Witaj Korolina.

Cóż mogę więcej o tym powiedzieć niż jest pokazane :)

Ogólnie pierwszy raz to zakładam. Lubię gadżety i różne "udogodnienia". W zamyśle na początku planowałem sterować oświetleniem. Przykładowo wchodzę do domu i jest już ciemno, rozłączam alarm i załącza mi się światło w holu oraz ledy przy suficie w salonie. Jeśli czujka alarmowa nie potwierdzi mojej obecności w salonie to światło zgaśnie po jakimś czasie. W salonie na słupie przy schodach będzie wisiał tablet i nim będę załączał sceny oświetlenia, otwierał bramy garażowe, furtkę, uruchamiał podlewanie etc.

Aby to wszystko zadziałało muszę spełnić jeden warunek- poskładać to do kupy :) mam nadzieję, że niczego nie spalę :p