Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do produkcji, czego używana jest benzyna??? Pilne !!!

mynia_pynia

Recommended Posts

Nie mam pojęcia gdzie wrzucić temat. Już pisze, o co chodzi.

Mieszkam jeszcze w bloku, dużo mieszkań jest wynajmowanych i właśnie obok nas wprowadziło się 2 chłopaków 20-22 lata. Na korytarzu wystawili sobie z 6 karnistrów plastikowych (20 litrów każdy) - wali benzyną - ale mniejsza o to.

Koleżanka, która mieszka pod nimi dzisiaj mnie zagadnęła, kto tam mieszka, bo całą noc coś przesuwali i było słychać odgłos upadających plastikowych baniaków. Hmmmmm...

No i przyszło mi na myśl, że otworzyli mała fabryczkę, (nie chcę wylecieć w powietrze), więc może ktoś się zna, na produkcji ;) substancji "wyskokowych".

Szukałam w „przyjacielu google”, ale receptur nie znalazłam.

Przecież nie chrzczą paliwa w bloku ...!?

Zadzwoniłabym na policję, ale nie jestem pewna czy te karnistry trafiły tu napełnione?

Może jak powiecie „oczywiście ze słyszenia”, do czego nielegalnego może służyć benzyna – albo może coś, co pachnie jak benzyna a nią nie jest???

;)

No proszę cię, wiesz jak teraz jest w nowych blokach - sąsiadów się nie zna, bo zmieniają sie jak w kalejdoskopie, co dopiero wtykać się w cudze sprawy.

Już nie wspomne że kulturą nie grzeszą, po a) zostawiają to cos na korytarzu, po b) chodzą fają w gębie po korytarzu zostawiając smród za sobą.

do czego nielegalnego może służyć benzyna

Benzyna (ropa) służy np. do spuszczania jej nocą z cudzych baków. Bardzo ostatnio popularne wśród młodzieży uczącej się, kupującej 20-letnie wyroby samochodopodobne za 100 euro. Niestety na paliwo już nie ma, starzy nie chcą się dołożyć a tu i laskę trzeba przewieźć, i z kumplami na dyskotekę wyskoczyć. Oczywiście przy okazji kradnie się anteny CB, lusterka, lampy, kołpaki (do odkupienia w znanym serwisie aukcyjnym).

Nie wierzycie? Przejdźcie się na najbliższy komisariat lub parking (szczególnie dla TIRów) to Wam powiedzą.