mariankossy 18.09.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czy macie jakiś tani sposób na ślimaki bez skorupek? W tym roku była plaga ślimaków i stosowałem Substral ale on jest bardzo drogi, macie i stosowaliście coś tańszego i skutecznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Tak, ja swoje wiadrowałam http://lh4.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/SrPUpqTWvDI/AAAAAAAABKY/_Dr0S5H07bs/s640/Obraz%20461.jpg Pdobno barierą nie do pokonania są ustawione przeszkody aby nie mogły dopełznąć do roślin, które chcemy chronić, np. papier ścierny, płytki miedziane, sól itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.09.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Czy macie jakiś tani sposób na ślimaki bez skorupek? W tym roku była plaga ślimaków i stosowałem Substral ale on jest bardzo drogi, macie i stosowaliście coś tańszego i skutecznego? Tak - ja mam i stosowałem z pełnym powodzeniem - ślimaki łaziły mi po elewacji i kostce brukowej opaski - mnóstwo ślimaków - przez kilka dni z rzędu wieczorami po zachodzie słońca robiłem obchód i zbierałem ślimaki - po tygodniu wyzbierałem wszystkie - mam spokój do dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 18.09.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Tak, ja swoje wiadrowałam http://lh4.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/SrPUpqTWvDI/AAAAAAAABKY/_Dr0S5H07bs/s640/Obraz%20461.jpg Pdobno barierą nie do pokonania są ustawione przeszkody aby nie mogły dopełznąć do roślin, które chcemy chronić, np. papier ścierny, płytki miedziane, sól itp. To skorupiaki - tematem wątku są ślimaki bez skorup . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 18.09.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ktoś mi mówił że ślimaki lubią piwo . Można nalać do talerzy , one tam wpełzna a póżniej je wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.09.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ktoś mi mówił że ślimaki lubią piwo . Można nalać do talerzy , one tam wpełzna a póżniej je wybrać Lubią, lubią i warto sprawdzić, tylko nie wszystkie się dają skusić- ja miałam wybitnych abstynentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 18.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 a może nie to piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.09.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wiem że bezskorupowe lubia artykuły mączne takie jak pierogi , kopytka , makaron, ale porócz zbierania ich macie coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ...no przecież Karmi im lała nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Napisałam Ci o pułapkach pod zdjęciem ślimaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Napisałam Ci o pułapkach pod zdjęciem ślimaków. wiinniczki /te na zdjęciu/ zjadają jajka tym bezskorupowym tak więc - niszcząc winniczki, pomagasz "nagim" ... w moich stronach bezskorupowe sa od kilku lat aby je zwalczyc /oprócz "slimaxu"/ soli sie je, wapnuje glebe, czesto kosi trawe a są tacy którzy niszczą całą roślinność na działce stosując roundup ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 18.09.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 jak się ma znajomych z Francji to się nie ma problemu ślimaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 18.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ewentualnie z Belgii teżmogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 19.09.2009 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3560445#3560445 tu sporo było o ślimakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus1 19.09.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 My u siebie na dzialce zbieralismy je do wiadra z woda ale niestety wylazily z niego wiec dolalismy do wody troche domestosa i problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 19.09.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Bez urazy ale sam sobie na głowę domestosa nalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 19.09.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 My u siebie na dzialce zbieralismy je do wiadra z woda ale niestety wylazily z niego wiec dolalismy do wody troche domestosa i problem z glowy Nie latwiej bylo je poprostu zdeptac zamiast truc w żrącym domestosie ?? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Nie latwiej bylo je poprostu zdeptac zamiast truc w żrącym domestosie ?? :/ musiałbyś zadeptać również uprawy w których żerują /uwielbiają dopiero co wschodzące rosliny lub młode pędy/ robi sie inaczej, kij ze szpikulcem - i nakłuwasz, tak jak robi sie szaszłyki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 19.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 o siec jedziecie z koksem rence opadajo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 19.09.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Te ze skorupami to pięknisie przy tych bezskorupowych...nie wiem skąd to skur....przywędrowało ale od paru lat jest tego zatrzęsienie. Włazi wszędzie, nawet ze studni wyławiam to cholerstwo. Wystrzelał bym je.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts