maciejon 12.02.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Najlepiej sam tego doświadcz. Doprowadź DGP do łazienki a jak się okaże że autor artykułu miał rację to najwyżej zatkasz lub zlikwidujesz ten otwór. Jak racja będzie leżała po stronie chwalących to rozwiązanie użytkowników, a posłuchasz rad muratora, to niestety nie będzie otworu który można odetkać. Niby racja, ale nie jest to chyba najlepsza metoda. Nie po to jest Forum i masa doświadczonych i mądrych ludzi, by nie liczyć na sensowne wytłumaczenie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 12.02.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Praktycy chyba nie narzekają na gorszą wentylację bo trudno to stwierdzić. Kto wie, czy to nie jest sedno sprawy. Może przy wentylacji grawitacyjnej ciąg się tylko zmniejsza ale nie odwraca, i wszyscy sa zadowoleni. W końcu to przecież o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 12.02.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Ja mam rozprowadzenie do Łazienki- grawitacyjne i żadnych odwrotnych ciągów nie ma - ale rzeczywiście najlepiej zrobić a jak cos nie tak to zatkać. Poza tym mam w łazience grzejniczej elektryczny i jak czasami jest za zimno to go załączam. Ale bez dopływu ciepłego powietrza od kominka musiałbym grzać ciągle. Koszt doprowadzenia rury i kratki niewielki a oszczędności moga byc duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 12.02.2004 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witam!Ja mam grawitacyjną wentylacje i DGP w łazience i potwierdzam spostrzeżenia innych użytkowników, że nie żadnych odwróconych ciągów. Po kąpieli wilgoć zaraz jest usuwana przez wentylację. Są to moje osobiste obserwacje. W dalszym ciągu polecam DGP w łazience.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pl 18.02.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 musialby byc to potężny smród ... taka argumentacja sprowadza nas do ery wychodków Dokladnie. Lazienka jest zwykle najbardziej pachnacym miejscem w domu, czysta, higieniczna. Dokładnie. Zwłaszcza jak ktoś w niej puści 3 bąki i zrobi dużą kupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 18.02.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Witam! Oj gościu "pl". Ciekawe gdzie ty puszczasz bąki? Chyba nie w pokoju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 18.02.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 A gdzie zamierzacie robić kratki nawiewowe - przy podłodze czy u sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 18.02.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Witam!Ja mam kratki przy podłodze, ponieważ łazienka jest na poddaszu i uważam, że ciepło "idzie" do góry a nie z góry do dołu. Dlatego też grzejniki montuje się przy podłodze a nie pod sufitem. Mój system jest grawitacyjny i doskomale się sprawdza. Jednak gdy ktoś ma system wymuszony lub ma "takie a nie inne warunki" które wymuszą umieszczenie kratek pod sufitem to napewno też będzie dobrze działał.POzdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts