Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozporowdzenie DGP do ?azienek Tak czy Nie ?

MARJO

Recommended Posts

Najlepiej sam tego doświadcz. Doprowadź DGP do łazienki a jak się okaże że autor artykułu miał rację to najwyżej zatkasz lub zlikwidujesz ten otwór. Jak racja będzie leżała po stronie chwalących to rozwiązanie użytkowników, a posłuchasz rad muratora, to niestety nie będzie otworu który można odetkać.

Niby racja, ale nie jest to chyba najlepsza metoda.

Nie po to jest Forum i masa doświadczonych i mądrych ludzi, by nie liczyć na sensowne wytłumaczenie problemu.

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam rozprowadzenie do Łazienki- grawitacyjne i żadnych odwrotnych ciągów nie ma - ale rzeczywiście najlepiej zrobić a jak cos nie tak to zatkać. Poza tym mam w łazience grzejniczej elektryczny i jak czasami jest za zimno to go załączam. Ale bez dopływu ciepłego powietrza od kominka musiałbym grzać ciągle. Koszt doprowadzenia rury i kratki niewielki a oszczędności moga byc duże.

Gość pl
musialby byc to potężny smród ... taka argumentacja sprowadza nas do ery wychodków

Dokladnie. Lazienka jest zwykle najbardziej pachnacym miejscem w domu, czysta, higieniczna.

Dokładnie. Zwłaszcza jak ktoś w niej puści 3 bąki i zrobi dużą kupę.

Witam!

Ja mam kratki przy podłodze, ponieważ łazienka jest na poddaszu i uważam, że ciepło "idzie" do góry a nie z góry do dołu. Dlatego też grzejniki montuje się przy podłodze a nie pod sufitem. Mój system jest grawitacyjny i doskomale się sprawdza. Jednak gdy ktoś ma system wymuszony lub ma "takie a nie inne warunki" które wymuszą umieszczenie kratek pod sufitem to napewno też będzie dobrze działał.

POzdrawiam!