darek_op 19.09.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Mam na posesji garaż wykonany z balchy falistej. Dawno juz przestał pełnić funkcję garażu ponieważ mam w nim swój warsztat.Problem polega na tym żę mogę w nim cokolwiek robić tylko i wyłącznie w lato ponieważ w zimę żaden piecyk elektryczny nie jest go w stanie ogrzać. Stąd moje pytanie jak i czym go ocieplić. Jedyne rozwiązanie to ocieplenie go od środka, ale ze względu na temperaturę blachy w czasie upałów myśleę żę styropian nie wchodzi w grę.Pozostaje chyba tylko wełna mineralna, pytanie tylko jaka i czym ją przykryć. Nie ukrywam, że zależy mi na jak najmniejszych kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 19.09.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Jedyne rozwiązanie to ocieplenie go od środka, ale ze względu na temperaturę blachy w czasie upałów myśleę żę styropian nie wchodzi w grę. Nie ma żadnego problemu z ociepleniem styropianem blaszaka. Tak robi się fabryczne kontenery i nic się nie dzieje. Styropian łatwo przykleisz do blachy piankami do klejenia styropianu (czerwone). Potem siatka i klej i już masz wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Oczywiście nie ma problemu z ociepleniem styropianem. Równie dobrze można to wykonać za pomocą wełny dachowej. Do ściany montujesz ruszt drewniany, pomiędzy niego dajesz wełnę i przykręcasz do rusztu płyty k-g, najlepiej czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts