Gość wojtek.zielinski 19.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam, Chciałem na swojej działce wybudować boisko do siatkówki plażowej, ale zależy mi na jak najniższych kosztach. Największym z nich jest zapewne piasek. Ze wstępnych obliczeń wynika, że będę potrzebował jakieś 62 tony. Czy macie jakieś doświadczenia w tego typu budowach? Skąd najlepiej wziąć piasek w okolicach Poznania? Ile powinien kosztować? Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.09.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 z piaskowni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wojtek.zielinski 19.09.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 liczyłem na konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekSza 19.09.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 liczyłem na konkrety Jeśli nie ma w okolicy piaskowni,czy jak to się tam nazywa szukałbym w składach budowlanych.Może wujek Google coś wyszuka. A tak nawiasem mówiąc dosyć ekstrawagancki pomysł.Jeśli bym miał robić boisko do siatkówki to zdecydowałbym się na trawnik a nie na wielką kuwetę dla okolicznych kotów. Jakoś gra w kupach i kocich sikach to dziwny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Eeeee noooo! Chłopaki do plażówki MUSI być BARDZO DELIKATNY piaseczek! Bez kamyszków , bo grozi to 30- ma razami wygrabiania. A jak bedzie twardy, gruby to kolana do krwi zdarte przy pierwszym lądowaniu! Przetestowałam taki na własnych - nic przyjemnego. Spytam Dużego, jaki to piasek, może będzie wiedział z bardziej fachowej nazwy. A gdzie go znaleźć? Najlepiej popytać, pojeździć po wsiach. Czasem można trafić na "prywatną" piaskownicę I nie wierzyć na słowo, tylko obejrzeć na własne oczy. Jak duże będziesz miał boisko? Bo na tony piasku, to nie bardzo umiem sobie wyobrazić MirekSza żadne tam kupy kocie! Mamy 2 profesjonalne boiska i nigdy takiej nawet w pobliżu nie widziałam! A mieszkamy na wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekSza 19.09.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Eeeee noooo! Chłopaki do plażówki MUSI być BARDZO DELIKATNY piaseczek! Bez kamyszków , bo grozi to 30- ma razami wygrabiania. A jak bedzie twardy, gruby to kolana do krwi zdarte przy pierwszym lądowaniu! Przetestowałam taki na własnych - nic przyjemnego. Spytam Dużego, jaki to piasek, może będzie wiedział z bardziej fachowej nazwy. A gdzie go znaleźć? Najlepiej popytać, pojeździć po wsiach. Czasem można trafić na "prywatną" piaskownicę I nie wierzyć na słowo, tylko obejrzeć na własne oczy. Jak duże będziesz miał boisko? Bo na tony piasku, to nie bardzo umiem sobie wyobrazić MirekSza żadne tam kupy kocie! Mamy 2 profesjonalne boiska i nigdy takiej nawet w pobliżu nie widziałam! A mieszkamy na wsi. Chyle czoła przed fachowością Nigdy bym nie wpadł na to że potrzebny jest specjalny piach na takie boisko. Jeśli chodzi o koty to jestem przewrażliwiony bo do mojej na zaloty przychodziły kiedyś tuziny zalotników.Musiałem przygarnąć kocura żeby zrobił z nimi porządek.Ale to już trochę nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.09.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 1 m3 piasku to ok 1600 kg. ...chyba że ładują mokry Pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Eeeee noooo! Chłopaki do plażówki MUSI być BARDZO DELIKATNY piaseczek! Bez kamyszków , bo grozi to 30- ma razami wygrabiania. A jak bedzie twardy, gruby to kolana do krwi zdarte przy pierwszym lądowaniu! Przetestowałam taki na własnych - nic przyjemnego. Spytam Dużego, jaki to piasek, może będzie wiedział z bardziej fachowej nazwy. A gdzie go znaleźć? Najlepiej popytać, pojeździć po wsiach. Czasem można trafić na "prywatną" piaskownicę I nie wierzyć na słowo, tylko obejrzeć na własne oczy. Jak duże będziesz miał boisko? Bo na tony piasku, to nie bardzo umiem sobie wyobrazić MirekSza żadne tam kupy kocie! Mamy 2 profesjonalne boiska i nigdy takiej nawet w pobliżu nie widziałam! A mieszkamy na wsi. Chyle czoła przed fachowością Nigdy bym nie wpadł na to że potrzebny jest specjalny piach na takie boisko. Jeśli chodzi o koty to jestem przewrażliwiony bo do mojej na zaloty przychodziły kiedyś tuziny zalotników.Musiałem przygarnąć kocura żeby zrobił z nimi porządek.Ale to już trochę nie na temat. żadna tam fachowość 4 lata temu chłopaki się zebrali i w czynie społecznym machnęli boisko do plażówki. Po 2 latach postarali się o dofinansowanie z Unii i zrobili konkretne profesjonalne boisko. teraz są już 2 takie Warunek - co roku turniej. I co roku jest organizowany. W tym roku atrakcją był pokaz autek na pilota, takich zabawek dla dorosłych, w zeszłym modele samolotów Mogę podesłać linka, jak znajdę A tak nie na temat....następne ma być boisko do tenisa ziemnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 To jest nasza plażówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.09.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 To jest nasza plażówka Najważniejsze że trybuny pełne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 To jest nasza plażówka Najważniejsze że trybuny pełne .Teren wielki, to i ludzi nie widać. No i pogoda też swoje zrobiła... ale na wieczornej potańcówce, skupienie ludzkie było ogromne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wojtek.zielinski 19.09.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Jak duże będziesz miał boisko? Bo na tony piasku, to nie bardzo umiem sobie wyobrazić Myślałem o 16x8, ale miałoby być wyłącznie rekreacyjne, bez ambicji na prowadzenie zawodów To jak już mam fachowca pod ręką - jakie powinno być głębokie, żeby nie zaryć kolanem w ziemię? i czy ten rodzaj piasku ma jakąś szczególną nazwę? Dzieki za odpowiedzi, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Wyciąg z regulaminu Boisko * wymiary boiska to 16 X 8 m , czyli dwie połowy po 8 X 8 m . * nie ma linii środkowej. * linie wyznaczające boisko, to taśmy o szerokości 5 - 8 cm * słupki są umieszczone w odległości 0,7 - 1,0 m od linii bocznych * teren do gry musi być przygotowany na zniwelowanym piasku, o możliwie płaskiej i jednorodnej powierzchni, wolnej od kamieni, muszelek i innych przedmiotów mogących spowodować kontuzje zawodników * dla oficjalnych spotkań międzynarodowych warstwa piasku musi mieć co najmniej 30 cm głębokościmy mamy więcej * piasek musi być drobnoziarnisty * boisko nie może stwarzać dla zawodników niebezpieczeństwa kontuzji * linie muszą być koloru kontrastującego z piaskiem (zalecany ciemnoniebieski) * linie powinny być wykonane ze sznurków lub taśm o dużej trwałości * siatka posiada długość 8,5 m , a umieszczone na niej taśmy po 5 - 8 cm . Na taśmach dolnej i górnej mogą być reklamy sponsorów. Piłka jest z innego materiału niż piłka do gry na hali. Ma mniejsze ciśnienie wewnątrz piłki, które wynosi 0,175 - 0,225 kg/cm2. Pozostałe parametry piłki są podobne. Zalecany jest kolor żółty lub inny jasny. Piłka do oficjalnych rozgrywek siatkówki plażowej: MIKASA VLS 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts