edyta133 19.09.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witam, zastaniawiam się nad oknami ze szprosami wewnątrz szyby ( okna pcv, dwukolorowe- mahoń i biały i szprosy pod kolor okna, ale nie wiem czy warto za coś takiego dopłacać( ponoć dość sporo...) i czy po jakims czasie to nie zacznie denerwować. jeśli ktoś ma takie szprosy to bardzo proszę o opinie i ewentualnie doradzenie firmy która takie szprosy wykona- w miarę tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 19.09.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ja też zamówiłam sobie ze szprosami. Jeszcze nie użytkuję, ale znajomi mają już ponad 10 lat i bardzo mi się podoba. W większości firm liczą 25 zł za pole, tzn. jeśli dzielisz okno 6 pól to płacisz 150 zł dodatkowo za szpros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 19.09.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Okna bez szprosów zawsze wyglądają dobrze. Ze szprosami mogą wyglądać ładnie, ale i mogą też wyglądać źle. Wybierająć okna bez szprosów nic nie ryzykujesz, ze szprosami jest spore ryzyko, że może się Tobie później nie podobać.Bardziej niekorzystnie wyglądają szprosy ze środka domu, niż od zewnątrz. Niektórych to denerwuje i czują się przytłoczeni "kratką" w oknie, jak przebywają w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 19.09.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Oprocz tego, ze szprosy moga sie komus podobac lub nie, kwestia gustu, a o gustach sie ........ Trzeba patrzec na charakter i wyglad calego domu. Sa bowiem domy do ktorych szprosy kompletnie nie pasuja, jak i domy ktore bez nich wygladaja beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta133 19.09.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 I właśnie my mamy typowo dworkowy dom- duże schody( w przyszłości z kamienia) kolumny, dwuskrzydłowe drzwi, wykusz itp itd. po przemyśleniach wydaje mi się że jeżeli damy zwykłe okna to dom straci swój urok i nie osiągniemy zamierzonego celu. więc jednak bedą szprosy jeżeli przedyskutujemy z mężem pewien problem..... decydując się na 6 pól w oknie i zakładając że za jedno zapłacimy 25 zł to wykosztuje nas to DODATKOWO około 5300zl!!!(dom jest dość duży=dużo okien:) jeszcze jest szansa że jakaś firma zrobi to taniej:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 19.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 ...ale nie wiem czy warto za coś takiego dopłacać( ponoć dość sporo...) Jak Ci się podoba - warto, jak nie - wyrzucone pieniądze... To twój dom, twoje okna, Ty będziesz przez nie wyglądała. Spróbuj wypić kawę u kogos kto ma - powinno pomóc. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 19.09.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 I właśnie my mamy typowo dworkowy dom- duże schody( w przyszłości z kamienia) kolumny, dwuskrzydłowe drzwi, wykusz itp itd. po przemyśleniach wydaje mi się że jeżeli damy zwykłe okna to dom straci swój urok i nie osiągniemy zamierzonego celu. więc jednak bedą szprosy jeżeli przedyskutujemy z mężem pewien problem..... decydując się na 6 pól w oknie i zakładając że za jedno zapłacimy 25 zł to wykosztuje nas to DODATKOWO około 5300zl!!!(dom jest dość duży=dużo okien:) jeszcze jest szansa że jakaś firma zrobi to taniej:))) To tak jak nasz dworek. Ponizej masz szprosy. http://hanrafmat.fotosik.pl/albumy/167506-307.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.09.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 nam się szprosy podobały więc mamy, takie jakie chcieliśmy, czyli białe, delikatne, najcieńsze i nieco nietypowy podział, w pionie nie do końca symetryczny, na mój gust ładniejszy i "subtelniejszy" http://images44.fotosik.pl/201/7aeb9c1e8c0a70d9med.jpg http://images45.fotosik.pl/202/b0e85ee0b8bfa464med.jpg http://images49.fotosik.pl/201/0178ba6183ed3156med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta133 20.09.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Dziękuję za zdjęcia, linki, jeszcze skorzystam z jednej rady i odwiedze jakiś dom ze szprosami w oknach:) ale decyzja już podjęta- jeżeli znajdziemy firme która zrobi nam to w miarę tanio- czyli za te 25zł to szprosy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 20.09.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 jezeli planowaliscie szprosy, ktore to szprosy bylyby dopelnieniem calosci trzeb bylo od razu okna wyceniec ze szprosami. Pewnie by teraz tak nie "bolalo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 20.09.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ja tez mialem taki dylemat, ale podobnie jak raffran stwierdzilem, ze jak sie powiedzialo A to teraz trzeba powiedziec Ba jaki bedzie efekt to sie zobaczy.Ja bede mial okna plastikowe w kolorze orzech, obustronnie, sprosy wewnatrz szyb. Szerokosc sprosow 25 mm w kolorze orzechmam wielkaaaaaaaa nadzieje, ze sie nie rozczaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.09.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 jezeli planowaliscie szprosy, ktore to szprosy bylyby dopelnieniem calosci trzeb bylo od razu okna wyceniec ze szprosami. Pewnie by teraz tak nie "bolalo". to fakt, my od razu robiliśmy wyceny ze szprosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta133 20.09.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Już mi rodzina nagadała że okna nie kupuje sie co 2 lata wiec te 5 tys na przestrzeni wielu lat się tracą a mam w sąsiedztwie do porównania bardzo podobny dom bez szprosów- efekt mizerny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 24.09.2009 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 A dla mnie szprosy to wiocha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.09.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oj ja też się nazastanawiałam nad tymi szprosami I w końcu są, choć cena tych szprosów jest powalająca, zwłaszcza jak się chce osiągnąć konkretny efekt! Ja mam złoty dąb zewn. i białe od wewn., tak sobie umyślałam by pasowało mi do wnętrz, a czy kiedyś mnie zdenerwują??? Nie wiem, chyba wszystko denerwuje po kilkudziesięciu latach, ale po takim czasie to zawsze można wymienić Marzę o oknach drewnianych ze szprosem wiedeńskim, ale w moim przypadku przy takiej liczbie okien to nieosiągalne pieniążki (ok.70tys. ) http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/310000000ad2d2c7/1/91/3GaZmXLh5T_xwZ-SewmKv9QbL11yQvdM.jpg Pluton, w pewnym sensie masz rację, bo nie do każdego domu pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 24.09.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja też brałem ze szprosami, tyle że zewnętrznymi, obustronnymi z podziałem szyby w środku , coś takiego: http://puchaczy.waw.pl/~squall/tmp/foty%20z%20budowy/2009-07-12%20Instalacje%20i%20okna/PO20090713_0223.JPG dom mam "dworkowy", więc moim zdaniem (patrząc po wizualizacjach) szprosy były wielce pożądane. co prawda sumarycznie wyszło jak za zboże (o ile pamiętam to w okolicach 10kpln), ale efekt super - zarówno z zewnątrz jak i od wewnątrz. wszyscy mnie straszyli, że będzie ciężko myć, ale... co tam , gdyby tylko pod tym kątem projektować dom, to wiadomo co by wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 24.09.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Super!!! Właśnie o takich marzyłam! Wnioskując po kasie jaką zapłaciliście to nie było ich chyba zbyt wiele, ja za pcv w najtańszej opcji zapłaciłam 33tys. ale i okien mam 33szt. w tym 8 balkonowych, a te jak wiadomo najkosztowniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 24.09.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Szprosy złote w Aluplaście wycenili po 12 zł za kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 24.09.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja zamówiłam w Aluplaście okna ze szprosami dwustronnie złoty dąb 4 pola-dopłata tylko 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 24.09.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Tu było troszkę na ten temat. Są też zdjęcia Okna ze szprosami czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts