Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamowienie okien

Recommended Posts

witam, zamówiłem okna, wpłaciłem zaliczkę, okres oczekiwania ok 3 tyg, na 2 dni przed montażem telefon od sprzedawcy, ze okna już są, ale na klamki trzeba czekać następne 3 miesiące :o, czy ktoś spotkał się z taka sytuacja, czy jest to normalne? klamki, które wybrałem były oferowane przez sprzedawce i wystawione w salonie, nie żadne wymyślone przeze mnie, pozdrawiam

witam, zamówiłem okna, wpłaciłem zaliczkę, okres oczekiwania ok 3 tyg, na 2 dni przed montażem telefon od sprzedawcy, ze okna już są, ale na klamki trzeba czekać następne 3 miesiące :o, czy ktoś spotkał się z taka sytuacja, czy jest to normalne? klamki, które wybrałem były oferowane przez sprzedawce i wystawione w salonie, nie żadne wymyślone przeze mnie, pozdrawiam

Nie płać im całości ,aż się nie wywiążą z umowy w 100%.

może to i lepiej - jesli masz w planach tynki i/lub wylewki to lepiej założyć byle jakie klamki (niech Ci dostaraczą z okanami - zastępcze) a potych pracach założyć klamki docelowe. Więc w zasadzie 3 m-ce da się przeżyć :)

Nefer akurat to jak mam zorganizowana budowę to moja sprawa, bo może akurat kończę tynki za miesiąc a nie trzy, chodzi mi o podejście do klienta, zostało mi to zakomunikowane bez uprzedzenia i jakichkolwiek przeprosin czy rozsądnych wyjaśnień, zupełnie jakby to było normalnym standardem w tej branży

oo!

z listu umieszczonym na forum

http://forum.muratordom.pl/ratunku-okna,t169459.htm

wynika, że okna wraz z klamkami zostały zamontowane

my mamy avante bardzo ciemny mahoń z ciemno złotymi klamkami i wyglada super, elegancko i nowoczesnie, ale wiem ze sporo osob kupuje duzo jasniejszy orzech lub cos podobnego, ja tam wole moje ciemne :lol: ,

pozdro i glowa do gory :wink:(...)

to jak z tymi klamkami, zamontowali czy nie???

zapachniało jakąs wajchą :wink:

Niemniej, też nie lubie sytuacji gdy jakaś firma nawala, czasem w drobnej sprawie i ani o tym nie uprzedza ani się nie kontaktuje a potem nawet przepraszam, ani nic. Z takiego błachego i małego kłopociku polegającego głównie na lekceważeniu klienta zaczyna się w kliencie krew gotować i się robią z igły widły.

Nefer akurat to jak mam zorganizowana budowę to moja sprawa, bo może akurat kończę tynki za miesiąc a nie trzy, chodzi mi o podejście do klienta, zostało mi to zakomunikowane bez uprzedzenia i jakichkolwiek przeprosin czy rozsądnych wyjaśnień, zupełnie jakby to było normalnym standardem w tej branży

Czy telefon z informacją nie jest uprzedzeniem? Co do braku wyjaśnień to też trudno uwierzyć. Powiedzieli, że nie dostarczą klamek bo tak?