Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktos z Was kupowal rosliny w sklepie internetowym ?

bryta

Recommended Posts

Mam do kupienia pare bardzo pospolitych gatunkow typu brzoza ,modrzewie swierki .Niestety w Szczecinie gdzie mieszkam jest drogo i duzo roslin dla kolekcjonerow .

Mam male dziecko i brak czasu zastanawiam sie nad zakupami w sklepach internetowych .

Jakie macie doswiadczenia czy warto .Jak z jakoscia ?

Ktore sklepy polecacie .

Bede wdzieczna ze wszystkie wypowiedzi :lol:

na allegro sprzedają w większości rośliny bardzo młode. Jak masz cierpliwość czekać, to kupuj. Sporo kupowałam i wszytko rośnie. Ale różnica jest, to co od ogrodnika, to już choć widać na grządce, to co z allegro - malutkie.

Ja raz się nacięłam. Kupiłam ognika, który przyszedł złamany i jak się później okazało nie dał rady wypuścić ani jednego listka, oraz różę rosarium uetersen, która zakwitła w końcu po dwóch latach w kolorze... czerwonym a nie różowym. Dałam ocenę neutralną, a felery wyszły po fakcie.

Jednak regularnie kupuję powojniki u multiflori i polecam - super szybko i rośliny w stanie genialnym, tylko tam nie ma drzewek.

• 1 year później...
  • 2 months później...

Podbijam temat. Potrzebuję sadzonki sosny zwyczajnej (60szt) - w szkółkach leśnych dostępne bździnki 10cm, w lokalnych sklepach ogrodniczych koszt 30cm sadzonki ok 15-17zł. Na allegro owszem cena w odniesieniu do wielkości sadzonki dość apetyczna, ale czy tak przygotowane mają szansę się przyjąć ?

http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/18/31/00/54/1831005461http://cdn3.asteroid.pl/c15/a.swistak.pl/038/616/38616174_1024.jpg