arozaur 15.04.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Wcześniej pisałeś że masz jeszcze 3 piece 300 na poddaszu.Tak się zastanawiam? Czy mam rozumieć że ich nie używasz i poddasze ogrzewa się od parteru czy jest ogrzewane w inny sposób bo jeśli nie jest niczym ogrzewane to może nie ma sensu kupować akumulacyjnych na poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 15.04.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Wcześniej pisałeś że masz jeszcze 3 piece 300 na poddaszu. Tak się zastanawiam? Czy mam rozumieć że ich nie używasz i poddasze ogrzewa się od parteru czy jest ogrzewane w inny sposób bo jeśli nie jest niczym ogrzewane to może nie ma sensu kupować akumulacyjnych na poddasze? Tak, stoja nieuzywane bo mam za male zabezpieczenie glowne (prowizorka), pietro ogrzewalo sie konwekcyjnie przez strop drewniany (17-18 st). Wg mnie akumulacja jest niezbedna, aby uzywac tylko taniej taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arozaur 15.04.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Tak, stoja nieuzywane bo mam za male zabezpieczenie glowne (prowizorka), pietro ogrzewalo sie konwekcyjnie przez strop drewniany (17-18 st). Wg mnie akumulacja jest niezbedna, aby uzywac tylko taniej taryfy. Akumulacja jest niezbędna ale jeśli dom jest tak dobrze ocieplony to może by wystarczyło na parterze dać akumulacyjne a na poddaszu zwykle konwektory i tylko dogrzewać trochę oczywiście w taniej taryfie A tak z innej beczki W stopce masz napisane "schody i taras oddzielone od budynku" napisz coś o tym jak to zrobiłeś bo sam mam chęć tak zrobić ale właśnie nie mam pomysłu jak. Szczególnie przy drzwiach wejściowych i tarasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarass64 17.09.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam.. mam do ogrzania 27 m tzw salon;)jak na razie ocieplenie tylko wewnątrz wełną mineralną pod płytami gipsowymi,łazienka ok 5 m w trakcie prac,proszę o doradzenia postawic piec akumacyjny czy grzenjniki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cmg24 30.06.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Witam, chciałbym sie dowiedziec jakie są koszty użytkowania piecy DUOHEAT. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts