Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Po p roku użytkowanie nie bardzo jest coś przeciw. Raczej wszystko ZA.

CoolaTT napisz mi proszę z czega masz blat i jak Ci sie sprawuje oraz okap (chodzi mi o czyszczenie, plamy itp) . Czy w tym położeniu okap taki ma swoje właściwości wciągające skutecznie? Bo maż jest na nie a ja go musze jakos przekonać :wink:

Blat jest granitowy.

Okap jest OK, trochę się palcuje, ale przetarcie mikrofibrą i jest OK. Okap mam możliwość otwierania środka co powoduje że przybiera bardziej tradycyjny kształt.

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Mojej kuchni - której mankamentów technicznych jestem świadoma - tu jeszcze nie ma :wink: Niewielka, blokowa, półotwarta na pokój dzienny...

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/QxmlJFTYeAK1B8d6mB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/Q2gpiJnMIlSHIOtIvB.jpg

http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/SljDgFt6f0I/AAAAAAAABVw/R8QaZUywbTg/s640/100_3997.JPG

joliska ja co prawda troszkę nie na temat, ale śliczną masz cukiernice zdradź proszę gdzie kupiłaś???

Podkładka na stół też bardzo ładna , czy może filcowa?

Wasze białe kuchnie są śliczne, ja też mam zamiar mieć biała, co prawda jeszcze musi poczekać, bo jest kilka innych rzeczy do zrobienia. Będę pilnie czytać wasz wątek :oops:

Nie, no nie mogę. Co wejdę na FM, to zaczynam chorować na nowe rzeczy... Cukernica i mleczarka po prostu rewelacyjne. Ja również czekam na info, skąd te cudeńka pochodzą.

CoolaTT, z tego co widzę, to fronty nie są błyszczące. Napisz proszę z czego zostały wykonane. Podejrzewam, że są mniej uciażliwe w utrzymaniu czystości niż te z połyskiem. Mam rację?

Piękne macie kuchnie, aż wstyd pokazywać swoją, długo się zastanawiałam, ale co tam, najważniejsze, że mnie się podoba i dobrze się w niej czuję :)

http://img709.imageshack.us/img709/5488/nowe012.jpg

Co do użytkowania to jest oki, co prawda trzeba częściej fronty czyścić zwłaszcza szafkę pod zlewem i front przy zmywarce.

joliska ja co prawda troszkę nie na temat, ale śliczną masz cukiernice zdradź proszę gdzie kupiłaś???

Podkładka na stół też bardzo ładna , czy może filcowa?

Podkładka jest faktycznie filcowa, z Home&You

Mlecznik i cukiernicę kupiłam w Zone Denmark w Domotece :)

Joliska masz uroczą kuchnię, można wiedzieć jaki to kolor ścian?

Przypuszczam, że pytasz o kolor turkusu, który jest (tylko) pomiędzy szafkami: to farba z powłoką ceramiczną Benjaminn Moore nr 2054-30 - na tym zdjęciu kolor jest najbliższy oryginałowi:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/9p3RKT43pdSgSfQRGB.jpg

Farba jest z powłoką ceramiczną - można ją szorować, schodzi wszystko (tłuszcz zwierzęcy, roślinny, soki itp.).

Na podłodze panele Balterio, kolor dąb tasmański, linia Tradition Elite - rewelacja w utrzymaniu, jakości użytkowania i walorach estetycznych ;)

Mymyk_KSK, bardzo podoba mi się Twoja kuchnia. Jest urocza i bezpretensjonalna, naprawdę świetna i stylowa :)

Bardzo dziękuję :) bardzo miło czytać słowa pochwały - bo powiem szczerze, że członkowie - nie najbliższej co prawda - rodziny gdy zobaczyli pomalowane na turkusowo ściany to mieli takie miny: :roll:

joliska dzięki za odpowiedź w sprawie akcesoriów.

Masz bardzo ładną kuchnię, i choć nie lubię turkusów , niebieskiego w pomieszczeniach to u Ciebie naprawdę fajnie to wygląda w sumie to pierwszy raz taki kolor we wnętrzu mi przypadł do gustu. Bardzo fajne masz to miejsce na książki - w kuchniach zawsze brakuje miejsca na książki kucharskie.

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko, zadowolona jesteś z okapu w szafce?

A teraz ruszam na poszukiwania twojej cukiernicy, mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe jak sobie kupię podobną :oops:

MadzialenkoT,

wielkie dzięki za uznanie dla mojego turkusu - jedynego, jaki jestem w stanie zdzierżyć i kocham go miłością wielką (wspieram go kolorystycznie w saloniku też - vide tutaj ;) )

Nie mam nic przeciwko Twoim poszukiwaniom cukiernicy - uprzedzam jednak, że panom jej kształt kojarzy się wc-towo, choć to przecież jabłko, jak się patrzy!

Z okapu teleskopowego jestem zadowolnona, choć przyznam, że rzadko go używam (bo rzadko gotuję potrawy wymagające wentylacji).[/url]

• 1 month później...