Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem jak najbardziej za białą kuchnią:) W jasnej może być bardziej przytulnie i optycznie przestronniej. Co prawda, wymaga niestety albo stety zachowania czystości, ale po 12 latach eksploatacji nawet białe meble mogą wyglądać elegancko. Z pewnością jednak więcej trzeba włożyć wysiłku w pozbyciu się z nich kuchennego brudu.

w zasadzie nie mam za bardzo co wrzucić, mam tylko jedno zdjęcie w komp. i to z kuchnią nie dość, że z oddali, to jeszcze zafoliowana. Ale wrzucam tak, dla orientacji :) Biała kuchnia w totalnie białym mieszkaniu (oprócz stolarki okiennej) i czarnego kota ;)

Po prawej wysoka zabudowa, której na zdjęciu nie widać wcale, ale jest. ;)

http://images37.fotosik.pl/290/d1b83d6a5b658c45med.jpg

Już ją sprzątałam i miałam spory problem z frontami. Jak bym nie przecierała, jaką szmatką, to zostawały smugi. Z lekka się podłamałam. Tutaj na forum polecono mi pastę polerską do samochodów. Ale odkryłam super ściereczkę, kupiona w Rossmanie, która umożliwia mi takie wypolerowanie, że nawet po słońce kompletnie żadnej smugi :) Bije wszystkie ściereczki viledy i inne jakieś.

Ja uwielbiam biel, czystą biel, więc jestem jak najbardziej za białą kuchnią. chociaż na pewno wymaga ona większej dyscypliny jeśli chodzi o utrzymanie tej nieskazitelności: sprzątanie, polerowanie. Ale jak ktoś lubi - to warto. Zobaczymy jak to będzie, może po jakimś czasie mieszkania, będę miała dość częstej polerki (bo to trochę trzeba się namachać tą super ściereczką) ;) Ale będę się trzymać zasady, że blat wiecznie pusty - czyli kompletnie nic (na płyn do naczyń, gąbkę mam miejsce w szufladzie pod zlewem). jedyne co, to jakieś zielone jabłka lub inne coś zielone

Dziewczyno załóż wątek w galerii, będziesz miała rzesze fanów i pytań ze swoim "laboratorium" :) Na podłodze żywica? No i pisz co to za szmatka taka cudna, ja mam czarne szkło do polerowania.

na podłodze żywica :) chociaż po wyjściu wykonawcy do ponownego lakierowania. A szmatka to Scotch-Brite Mikrofibra do łazienki (kolor szmatki pomarańczowy). Na folii jest napisane:

czyści i poleruje

trwała i skuteczna

superchłonna

Świetnie też poleruje baterie - sprawdzałam :)

pomyślę o tej galerii :)

Ja nie wyobrażam sobie domu z kuchnią inną niż biała. :-) Mam taką teraz w mieszkaniu i sprawdza się świetnie. W nowym domu też będzie w takim kolorze. Mody na kolory i rodzaje drewna (wenge!) przemijają, a białe kuchnie zawsze miały, mają i będą mieć klasę. Poświęciłam im cały wpis na moim skromnym blogu. :-)

• 1 month później...
Ja nie wyobrażam sobie domu z kuchnią inną niż biała. :-) Mam taką teraz w mieszkaniu i sprawdza się świetnie. W nowym domu też będzie w takim kolorze. Mody na kolory i rodzaje drewna (wenge!) przemijają, a białe kuchnie zawsze miały, mają i będą mieć klasę. Poświęciłam im cały wpis na moim skromnym blogu. :-)

Darcy,

dobrze, że jesteś, coś Cię dawno nie spotkałam:)

Przy okazji prośba - pisz WIĘCEJ i CZĘŚCIEJ, lubię Cię czytać i oglądać zdjęcia na Twoim blogu.