Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no ze maja troche pod deklem moze i byc ale tylko i wylacznie pod wzgledem estetyki/czystosci ale raczej nikt nie chcialby miec brudnej kuchni zwlaszcza bialej

pamaria no wlasnie w tym rzecz ze na niej widac ten brud szybciej nawet bardzo szybko i bardziej zwlaszcza ze z tego co wiem posiadaja do tego sporo stali nierdzewnej/inoxu czy szkla np. plyta, okap, miedzy szafkami zamiast plytek a na stali inoxie znac kazdy palec i szorowac trzeba po calosci,

tak czy siak taka kuchnia jest bardzo pracowita i w rzeczywistosci predzej sie gotuje niz sprzata

Najwięcej negatywów widzą nie posiadacze białych kuchni, ale ci którzy ich nie mają.

Użytkuję kilkanaście lat białą kuchnię, w dodatku z czarnymi blatami i czarnym stołem z krzesłami. W nowym domu też będzie biała, tylko z innym blatem. Sprzątam ją rzadziej niż poprzednią drewnianą. Gotuję codziennie obiady dla czterech osób, a często dla wielu więcej, ponieważ prowadzimy "dom otwarty".

Większych bzdur dawno nie czytałam:rotfl:

Mam białą kuchnię na wysoki połysk, codziennie gotuję, a moja kuchnia sprząta się błyskawicznie. Blat - sciera się tak samo w każdej kuchni, przeracie białych błyszczących płytek na ścianie, to chwila, a przeciez nie codziennie jest taka potrzeba. Płyta indukcyjna czyści się w oka mngnieniu, bo nic mi się do niej nie przypala. Frontów nie trzeba czyścic codziiennie, a wystarczy wilgotna szmatka z mikrofibry i wszystko lśni.

U mnie biala na wysoki polysk i drewniane blaty, teraz mam podobnie i nie mam zadnego problemu z utrzymaniem jej w czystosci - gotuje codziennie. To ze biale meble sa trudne to mit. popalcujcie sobie tlustymi rekoma biale fronty i drewniane badz ciemne - na bialych az tak tych sladow nie widac

Ja też nie widzę żadnych minusów białej kuchni. Przynajmniej jak się coś zachlapie to wiadomo, gdzie trzeba powycierać, chyba lepiej niż mieć brud na szafkach zamaskowany kolorem frontów.Zaden problem, szmatka zawsze w zlewie leży gotowa do uzycia.

Kuchnia ma być czysta, a nie tylko wyglądać na czystą.Kolor frontów jest tu bez znaczenia

Użytkuję bialą kuchnią od sierpnia. Do tej pory nie wyglądala mi na brudną.... Zauważylam brud przy okazji poswiątecznych porzadkow:( W każdym razie jestem bardzo z tej bieli zadowolona, wlasnie dlatego, ze wogole nie widac brudu na bialych frontach. Owszem zabrudzenia typu "coś sie wylalo" ale te mozna szybko sprzątnąc.

• 1 month później...
Skąd się wzięły w kuchni stół jadalny i krzesła tapicerowane? Brak informacji, gdzie jest garderoba żeby przed wejściem do kuchni można było się przebrać z odzieży wierzchniej. Jeżeli nie wykona się tej prostej czynności wchodząc do kuch ni nawet tylko na chwilę, na przekąskę, działa się wbrew przepisom sanitarno epidemiologicznym wnosząc na sobie z dworu unoszony w powietrzu pył z odchodów końskich psich, kocich i ptasich. Powstaje poważne zagrożenie zatrucia całej rodziny, bo kuchnia to czyste pomieszczenie do przygotowywania posiłków z surowych białek.

Tak więc poniżej projekt naszej białej. No może nie do końca białej ale... białej :)

Na ścianie nad blatem będą kafle z Opoczna http://www.opoczno.eu/kolekcja.php?kolekcja=k098&aranzacja=01059&m=210. Na podłodze planowaliśmy położyć kafle Imola z serii Blown w kolorze białym (wersja 20x40) http://www.domzbajki.pl/imola-blown-blown-20x40-p-4230.html. Zaczęliśmy się jednak zastanawiać czy tych kwadratów z Opoczna nie połozyć też na podłodze. Jak myślicie ?

http://img20.imageshack.us/img20/2092/19470402.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/1738/15311192.jpg

ja się wtrącę do projektu, ta druga szafka nad piekarnikiem do usunięcia, musi tam być zachowana jedna linia wysokości szafek, pozdrawiam, poza tym pieknie, i wiosennie

Skąd się wzięły w kuchni stół jadalny i krzesła tapicerowane? Brak informacji, gdzie jest garderoba żeby przed wejściem do kuchni można było się przebrać z odzieży wierzchniej. Jeżeli nie wykona się tej prostej czynności wchodząc do kuch ni nawet tylko na chwilę, na przekąskę, działa się wbrew przepisom sanitarno epidemiologicznym wnosząc na sobie z dworu unoszony w powietrzu pył z odchodów końskich psich, kocich i ptasich. Powstaje poważne zagrożenie zatrucia całej rodziny, bo kuchnia to czyste pomieszczenie do przygotowywania posiłków z surowych białek.

genialne :rotfl:

Reni kuchnia nielota już dawno przeszła zmiany. W innym wątku obszerniej jest napisane :)

Hehe. Narodzila sie na nowo jeszcze przed powstaniem. Fenomen normalnie hehe :) Co nie zmienia faktu ze bedzie biala. Bedzie nawet bardziej biala niz jest na powyszym projekcie bo zonka zdecydowala ze wiszace szafki maja byc biale. We fioletach beda sciany :)