Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nasza kuchnia biała po 10 latach zrobiła się cała żółta. W szczególności szafki górne które są obok okapu. Teraz pewnie są już materiały bardziej trwałe niż 10 lat temu.

Teraz zmieniamy kuchnię na inny kolor.

Edytowane przez katjes1

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tez jestem zakochana w bialych kuchniach.To moj faworyt i ideal, do ktorego bede dazyc ( albo raczej pan od mebli :yes:

http://img543.imageshack.us/img543/5209/24005004.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez hazeleyes1982

Ja nie wiem czy już pisałam tu czy nie ale mam białą kuchnię. Białe szafki w lakierze i biała podłoga w polerze :D:D:D Do tego będą bardzo jasne ściany. A...i dwa krzesła białę mam :) Jestem mega zadowolona najbardziej z mebli i podłogi. Nie zamieniłabym na nic innego. Kto nigdy białej kuchni nie miał - nie wie, a kto miał/ma i tweirdzi, że się brudzi itp. to nie mam pojęcia co on w tej kuchni tam robi :D

A brudzi się wszystko - czarne też!!!

Ja tez jestem zakochana w bialych kuchniach.To moj faworyt i ideal, do ktorego bede dazyc ( albo raczej pan od mebli :yes:

http://img543.imageshack.us/img543/5209/24005004.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A ja dążę do tego, żeby mieć dom - dokładnie taki jak ten na przedstawionym zdjęciu :D:yes:

ja sie najbardziej boje w bialych kuchniach miejscowego nieodwracalnego zolkniecia szafek,szczegolnie,ze lubie gotowac na gazie.....

a widzialam juz takie kuchnie

trzeba miec sprawdzonego dostawce frontow,ktore nie beda sie przebarwiac

z tym żółknięciem nie jest chyba tak źle

moja kuchnia jest z ikea, fronty białe z połyskiem, gotuję na gazie, pochłaniacza nie mam i nie zauważyłam ŻADNYCH śladów żółknięcia itp.

jedynie jeśli przyjrzę się uważnie szafce która stoi obok zmywarki to widać różnicę w odcieniach bieli, ale trzeba się naprawdę dobrze przyglądać :)

Białe kuchnia to również moje marzenie, które (mam nadzieje) niedługo się spełni. I chyba nie tylko moje, bo ostatnio mój projektant powiedział że 80% kuchni jakie robi to białe.. :) Ale co tam..

Moja kuchnia bedzie bialutka, mdf lakierowany, a blat czarny kamień. Problem mam tylko co dać na ścianę, bo są różne opinie o szkle i nie jestem jakoś przekonana.

Ostatnionan coś takiego mi wpadło w oko:

http://static2.domowladni.pl/uploads/filter/xxl/transfer/img/zdjecie2912-Biala-i-nowoczesna-aranzacja-kuchni-kuchnia-styl-nowoczesny-tagi-aranzacja-kuchni-biala-kuchnia-nowoczesna-kuchnia.jpg

Ale.. czy nie za niski ten pasek jest, jak się smaży to pryska na co najmniej 40cm. Poza tym mam okno nad blatem, które jest w kolorze orzecha. Nie wiem jak to zgrać. Nie wiem czy nie zmienić blatu na drewno.

Edytowane przez madzioochna

Białe kuchnia to również moje marzenie, które (mam nadzieje) niedługo się spełni. I chyba nie tylko moje, bo ostatnio mój projektant powiedział że 80% kuchni jakie robi to białe.. :) Ale co tam..

Moja kuchnia bedzie bialutka, mdf lakierowany, a blat czarny kamień. Problem mam tylko co dać na ścianę, bo są różne opinie o szkle i nie jestem jakoś przekonana.

Ostatnionan coś takiego mi wpadło w oko:

http://static2.domowladni.pl/uploads/filter/xxl/transfer/img/zdjecie2912-Biala-i-nowoczesna-aranzacja-kuchni-kuchnia-styl-nowoczesny-tagi-aranzacja-kuchni-biala-kuchnia-nowoczesna-kuchnia.jpg

Ale.. czy nie za niski ten pasek jest, jak się smaży to pryska na co najmniej 40cm. Poza tym mam okno nad blatem, które jest w kolorze orzecha. Nie wiem jak to zgrać. Nie wiem czy nie zmienić blatu na drewno.

Super. Szczególnie, że ostatnio szukałam pomysłu na ścianę nad blatem, bo nie mam szafek górnych i nie wiedziałam co dać, żeby było fajnie. Najpierw miałam pomysł z szybą, potem stanęło na kaflach tylko nad płytą (ale na wysokość conajmniej 60cm).

Taki pasek wyglada fajnie, przynajmniej na zdjęciu ale w rzeczywistości nie spełni swojej roli. Tłuszcz pryska wyżej :D:D:D

Super. Szczególnie, że ostatnio szukałam pomysłu na ścianę nad blatem, bo nie mam szafek górnych i nie wiedziałam co dać, żeby było fajnie. Najpierw miałam pomysł z szybą, potem stanęło na kaflach tylko nad płytą (ale na wysokość conajmniej 60cm).

Taki pasek wyglada fajnie, przynajmniej na zdjęciu ale w rzeczywistości nie spełni swojej roli. Tłuszcz pryska wyżej :D:D:D

No to można tak zrobić:

<a href=http://img207.imageshack.us/img207/3120/zdjecie2912bialainowocz.jpg' alt='zdjecie2912bialainowocz.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

• 2 weeks później...
z tym żółknięciem nie jest chyba tak źle

moja kuchnia jest z ikea, fronty białe z połyskiem, gotuję na gazie, pochłaniacza nie mam i nie zauważyłam ŻADNYCH śladów żółknięcia itp.

jedynie jeśli przyjrzę się uważnie szafce która stoi obok zmywarki to widać różnicę w odcieniach bieli, ale trzeba się naprawdę dobrze przyglądać :)

Napisz proszę czy szafki białe z IKEA na wysoki połysk się nie rysują zbyt łatwo? Sama mam na takie chrapke ale znajomy twierdzi ze widac ryski...