Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiam się co z oknem :) Bo jakaś firanka czy zasłonka do mnie nie przemawia :D

Myślę albo o czymś jak u Monikaa13 albo o żaluzji plisowanej.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrgaunPYUyb2u7g2cIvW8I1jcBpfdfHUzUN4SQoSMSWO-lzozAAA Kolor inny :)

Co myślicie? Okno jest duże bo 2 m na wprost tej ściany z płytą :)

Są meble i meble... Ceny profesjonalnych farb różnią się nawet o kilkaset procent względem tanich odpowiedników.

Moje fronty ani korpusy nie zżółkły nawet odrobinę...

4-ty rok dobija a one jak nowe.

Polecam biel w polerowanym wariancie.

Uwielbiam czystość i lubię gdy kuchnia jest czysta. Nie znoszę widoku kuchni u znajomych u których meble wykonane są z matowego materiału i są upaprane bo właścicielom wydaje się że nic nie widać.

Na matowych meblach ślady widać dwa razy bardziej niż na polerowanych.

witam ,

no musze Basiu uchylić czołą projekt superrr:] mam nadzieje że bedzie sie spisywał tak jak wygląda:]

mam pytanie co do sprawy technicznej, z jakich firm macie zawiasy i systemy?

ja troszeczke żałuję żę nie posluchałęm stolarza i nie wszedzie mam BLUMA ,a różnica jest ogromna, wszczególnie przy ciężkich szafkach(

dla projektujących polecam zastanowienie sie nad grafikami/zdjęciami na frontach, super sprawa:]

Witam ponownie.

Także zastosowałem różne systemy. W częściej otwieranych szafkach czy szufladach są systemy BLUM-a w rzadziej inne a dziś po kilku latach użytkowania nawet nie pamiętam jaka była różnica w cenie. Natomiast jestem bardzo niezadowolony z tych "innych" okuć. Ich praca pozostawia wiele do życzenia. Gdybym to wiedział parę lat temu nie zastanawiałbym się nawet przez chwilę.

"Dobrą ceną cieszymy się przez krótką chwilę - dobrą jakością przez całe życie"

Pozdrawiam.

"Dobrą ceną cieszymy się przez krótką chwilę - dobrą jakością przez całe życie"

Witam,

co prawda to prawda, ale jak to sie mówi polak mądry po szkodzie:]

następna kuchnia bedzie bardziej przemyślana:]

tym bardziej ze ostatnio widziałem bardzo fajny system do zabudowy BLUM-a wysoka szafa gospodarcza, rewelacja:]

Pozdrawiam

Wszystko zależy od oświetlenia - czasami w kuchni bardziej widać paluchy na macie niż na polerze :yes: W każdym razie miałam kuchnię matową i musiałam ją czyścić tak samo często jak teraz świecącą. Co więcej - zdecydowanie trudniej czyściło się ten mat, bo poler można jak szybę wypucować, a mat? Po mokrej ścierce zostają mazy, suchą plamy nie schodzą, a wypucować się nie da :no:

Białe kuchnie rzeczywiście wyglądają bardzo efektownie, niestety jeżeli dużo gotujesz, a jak piszesz "sprzątanie nie jest Twoją pasją" czysta biel może się nie sprawdzić. Może warto ją przełamać melanżem lub chociaż zrezygnować z białych blatów i ściany nad blatem roboczym.

Witam.

Też jestem zwolenniczką białych kuchni i taką będę mieć również u siebie a dokładnie białe szafki na dole a czarne na górze. Tych na górze będzie nie za wiele. Blat będzie siwy, pod szafkami siwy lakobel i siwa podłoga dokładnie Arkesia Grys Satyna. Kuchnia już w realizacji:) mam jednak problem z doborem koloru ścian. Czy zrobić je białe czy może jakieś w odcieniach szarości czy jednak wprowadzić zupełnie inny kolor na przykład delikatniutki wrzosik. Podpowiecie coś????

Nasza będzie taka :)

http://img847.imageshack.us/img847/5939/houseofkitchenphocathum.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/5939/houseofkitchenphocathum.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/5939/houseofkitchenphocathum.jpg

Możecie mi powiedzieć co to jest za fornir/okleina.... czy cokolwiek to jest :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Ja mam już swojej kuchni dosyć. Mieszkamy dwa miesiące, dolne szafki lakier półmat białe, górne i barek fornir orzech amerykański. Dzisiaj właśnie mieliśmy wymianę wszystkich elementów fornirowanych z powodu odchodzących łączeń, natomiast kolejna reklamacja to właśnie wszystkie białe szafki do ponownego odmalowania bo po prostu już są żółte. Gdyby nie to że mam biały blat i całe agd białe wszystkie fronty pomalowałabym na szaro. Dodam że szafki nie są narażone na bezpośrednie działanie promieni słonecznych, oraz są regularnie czyszczone.

Hej, Arogos a zdradzisz proszę, gdzie zamawiałaś swoją kuchnię, bo ja też z Trójmiasta jestem, właśnie jestem na etapie wyboru firmy, która będzie robiła mi kuchnię, chcę białe lakierowane fronty na wysoki połysk i wolałabym uniknąć takiego nieszczęścia jak Tobie się przytrafiło. Tak ku przestrodze gdybyś zdradziła ;) Z góry dziękuję.

Kuchnię zamawiałam w firmie ,,Lux Meble" z Olsztyna, zdecydowałam się bo mieli mnóstwo realizacji kuchni nowoczesnych, które mi się spodobały. Jeżeli zaś chodzi o moją kuchnię to dzisiaj już zaczęły rozwarstwiać się elementy zamontowane w sobotę, natomiast powodem żółknięcia białych szafek jest mieszanie komponentów czyli dobry lakier typu ICA, a badziewne utwardzacze.