nemi 27.04.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 stokrotkaa możesz zerknąć jeszcze na wątek reni1980 - też ma śliczną biało-szarą kuchnię. A wątek o białych kuchniach już jest na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 27.04.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Wiem, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A bateria taka http://image.ceneo.pl/data/products/5443616/productToCategory.jpg Fajna ale dla mnie bateria w kuchni MUSI! mieć wyciąganą wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 27.04.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Zastanawiam się co z oknem Bo jakaś firanka czy zasłonka do mnie nie przemawia Myślę albo o czymś jak u Monikaa13 albo o żaluzji plisowanej. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrgaunPYUyb2u7g2cIvW8I1jcBpfdfHUzUN4SQoSMSWO-lzozAAA Kolor inny Co myślicie? Okno jest duże bo 2 m na wprost tej ściany z płytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.04.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 My mamy żaluzje, bo rolety u nas nie mogą być. Jak u Ciebie nie ma przeciwskazań to czemu nie. Ale tak po prawdzie to moich żaluzji, bym na nic nie zamieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 04.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Są meble i meble... Ceny profesjonalnych farb różnią się nawet o kilkaset procent względem tanich odpowiedników. Moje fronty ani korpusy nie zżółkły nawet odrobinę...4-ty rok dobija a one jak nowe. Polecam biel w polerowanym wariancie. Uwielbiam czystość i lubię gdy kuchnia jest czysta. Nie znoszę widoku kuchni u znajomych u których meble wykonane są z matowego materiału i są upaprane bo właścicielom wydaje się że nic nie widać. Na matowych meblach ślady widać dwa razy bardziej niż na polerowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dean 04.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 witam , no musze Basiu uchylić czołą projekt superrr:] mam nadzieje że bedzie sie spisywał tak jak wygląda:]mam pytanie co do sprawy technicznej, z jakich firm macie zawiasy i systemy?ja troszeczke żałuję żę nie posluchałęm stolarza i nie wszedzie mam BLUMA ,a różnica jest ogromna, wszczególnie przy ciężkich szafkach(dla projektujących polecam zastanowienie sie nad grafikami/zdjęciami na frontach, super sprawa:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 05.05.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam ponownie. Także zastosowałem różne systemy. W częściej otwieranych szafkach czy szufladach są systemy BLUM-a w rzadziej inne a dziś po kilku latach użytkowania nawet nie pamiętam jaka była różnica w cenie. Natomiast jestem bardzo niezadowolony z tych "innych" okuć. Ich praca pozostawia wiele do życzenia. Gdybym to wiedział parę lat temu nie zastanawiałbym się nawet przez chwilę. "Dobrą ceną cieszymy się przez krótką chwilę - dobrą jakością przez całe życie" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dean 05.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 "Dobrą ceną cieszymy się przez krótką chwilę - dobrą jakością przez całe życie" Witam, co prawda to prawda, ale jak to sie mówi polak mądry po szkodzie:] następna kuchnia bedzie bardziej przemyślana:] tym bardziej ze ostatnio widziałem bardzo fajny system do zabudowy BLUM-a wysoka szafa gospodarcza, rewelacja:] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 witam , no musze Basiu uchylić czołą projekt superrr:] mam nadzieje że bedzie sie spisywał tak jak wygląda:] mam pytanie co do sprawy technicznej, z jakich firm macie zawiasy i systemy? Dziękuję Wszędzie będzie BLUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uAli 09.05.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Też będę miała białą kuchnię. Proszę, powiedzcie czy wybrać fronty matowe, półmatowe czy wysoki połysk? Na których zabrudzenia bardziej widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mi bardziej palce przeszkadzają (kolor biały) na macie i półmacie niż polerze, ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.05.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Wszystko zależy od oświetlenia - czasami w kuchni bardziej widać paluchy na macie niż na polerze W każdym razie miałam kuchnię matową i musiałam ją czyścić tak samo często jak teraz świecącą. Co więcej - zdecydowanie trudniej czyściło się ten mat, bo poler można jak szybę wypucować, a mat? Po mokrej ścierce zostają mazy, suchą plamy nie schodzą, a wypucować się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 09.05.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Białe kuchnie rzeczywiście wyglądają bardzo efektownie, niestety jeżeli dużo gotujesz, a jak piszesz "sprzątanie nie jest Twoją pasją" czysta biel może się nie sprawdzić. Może warto ją przełamać melanżem lub chociaż zrezygnować z białych blatów i ściany nad blatem roboczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dionizess 15.05.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam.Też jestem zwolenniczką białych kuchni i taką będę mieć również u siebie a dokładnie białe szafki na dole a czarne na górze. Tych na górze będzie nie za wiele. Blat będzie siwy, pod szafkami siwy lakobel i siwa podłoga dokładnie Arkesia Grys Satyna. Kuchnia już w realizacji:) mam jednak problem z doborem koloru ścian. Czy zrobić je białe czy może jakieś w odcieniach szarości czy jednak wprowadzić zupełnie inny kolor na przykład delikatniutki wrzosik. Podpowiecie coś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 15.05.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Nasza będzie taka http://img847.imageshack.us/img847/5939/houseofkitchenphocathum.jpg http://img42.imageshack.us/img42/5939/houseofkitchenphocathum.jpg http://img268.imageshack.us/img268/5939/houseofkitchenphocathum.jpg Możecie mi powiedzieć co to jest za fornir/okleina.... czy cokolwiek to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotkaa 24.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Co myślicie, żeby trzy ściany była szare a jedna, ta przy której będzie stał stół była malinowa? Ożywi to kuchnię i nada jej życia Co mogę na taką malinową jeszcze dać? Jakiś obraz? Zegar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arogos 18.06.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Ja mam już swojej kuchni dosyć. Mieszkamy dwa miesiące, dolne szafki lakier półmat białe, górne i barek fornir orzech amerykański. Dzisiaj właśnie mieliśmy wymianę wszystkich elementów fornirowanych z powodu odchodzących łączeń, natomiast kolejna reklamacja to właśnie wszystkie białe szafki do ponownego odmalowania bo po prostu już są żółte. Gdyby nie to że mam biały blat i całe agd białe wszystkie fronty pomalowałabym na szaro. Dodam że szafki nie są narażone na bezpośrednie działanie promieni słonecznych, oraz są regularnie czyszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamil 20.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Hej, Arogos a zdradzisz proszę, gdzie zamawiałaś swoją kuchnię, bo ja też z Trójmiasta jestem, właśnie jestem na etapie wyboru firmy, która będzie robiła mi kuchnię, chcę białe lakierowane fronty na wysoki połysk i wolałabym uniknąć takiego nieszczęścia jak Tobie się przytrafiło. Tak ku przestrodze gdybyś zdradziła Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arogos 20.06.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Kuchnię zamawiałam w firmie ,,Lux Meble" z Olsztyna, zdecydowałam się bo mieli mnóstwo realizacji kuchni nowoczesnych, które mi się spodobały. Jeżeli zaś chodzi o moją kuchnię to dzisiaj już zaczęły rozwarstwiać się elementy zamontowane w sobotę, natomiast powodem żółknięcia białych szafek jest mieszanie komponentów czyli dobry lakier typu ICA, a badziewne utwardzacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts