Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kurde we wrocławiu nie ma takiego salonu

na razie będę szukać czegoś podobnego

na przyszły tydzień mam umówionych dwóch gości od mebli kuchennych może akurat trafię na tego właściwego ;)

i będziemy szukac kafli do kotłowni co by szybko zrobić i przywieść piec

dziś znalazłam w obi piękne kinkiety do kuchni i żyrandol (biała kula "kinkiet gusto" )

http://img217.imageshack.us/img217/4136/kinkietkulabiaa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

do kuchni

Edytowane przez gosia86

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do żaluzji

w mieszkaniu miałam drewniane i te metalowe, kurz siadał jednakowo na wszyskim ale o ile czyszczenie żaluzji drewnianuch polegało na odkurzeniu ich za pomocą odkurzacza i końcówki z włosami to te metalowe to horror był, wyginały się strasznie, odkurzaczem się nie dało i musiałam szmatą je czyścić

teraz mam drewniane

malkul kinkiety i żyrandol wypatrzyłam w OBI kinkiet za 169 zł na allegro też znajdziesz ale droższe o 10 zł i pod inna nazwą ale teraz nie pamiętam pod jaka

http://allegro.pl/recon-sferio-1-kinkiet-biala-kula-wys-24h-i1791266358.html

link do kinkietu na allegro

Monikaa13 te płytki według strony powinny byc w naszym wrocławskim OBI ale wczoraj nie zauważyłam nic takiego jak byłam

Monikaa13 te płytki według strony powinny byc w naszym wrocławskim OBI ale wczoraj nie zauważyłam nic takiego jak byłam

No nie wiem czy w Obi będą te same, bo raczej salony rzadko sie wymieniają, szczególnie płytkami no name. W leroy są jedne, w obi inne, a w wemie jeszcze inne ale możesz zobaczyć, może się mylę.

To są duże płytki 60x60 white-white, nie całkiem białe, raczej taki biały przybrudzony, z bardzo delikatnymi szarymi maziajami.

na tej mapce niby pokzało OBI

postanowiliśmy ogólnie zakupic po jednej płytce białej i kremowej i przyłożyć na podłogę w celu porównania co się nam bardziej widzi :)

właśnie jestem po wizycie meblarza na piętek ma zrobić projekt i wycenę

zapoponował czarny blat bo kuchnię i tak mam jasną mam duże okna i drzwi tarasowe więc światła jest sporo

a na ścianę proponował szybę

Monikaa proszę napisz mi na priv lub tu jeśli chcesz ile zapłaciłaś za swoją kuchnię??

Mogę tu, to nie tajemnica, bo już kiedyś podawałam:

Robocizna - 3.000 (jak dla mnie trochę dużo)

Materiały ponad 4.000 - tu nic nie mogę poradzić, same fronty 1.300zł

Oczywiście bez sprzętów, zlewu itp. ale z blatem już.

Dla mnie to dużo, no ale teraz już przepadło. Kuchnia jest i to najważniejsze.

W cenę wchodzi 11 szuflad samodomykających, pełen wysuw, małe cargo, szafka górna na pociągnikach jakiś tam :) i długa szafka obok piekarnika i szafka pod zlewem i półeczki na wino oraz blat (musieliśmy kupić 2 całe blaty, bo jeden był za mało) i cokoły.

dziś w liroi merlin znalzłam podobne kinkiety do tych z obi tyle że bez tego srobrnego paska za 80 zł

tyle tylko że nie mają kilku kul wiszących w jednym żyrandolu więc nie mamy opcji do jadalni jest tylko jedna ogromna kula (która by nam pasiła do salonu)

dziś był u nas meblarz projekt ciekawy teraz czekamy na cenę

Esiak, właśnie skończyłam kuchnię białą i klasyczną. Szafki są z IKEA więc cena za kuchnię była bardzo, bardzo przystępna :-). Jedyną ekstrawagancją był blat, ale myślę, że warto zainwestować w dobry blat.

[ATTACH]74441[/ATTACH][ATTACH]74442[/ATTACH][ATTACH]74443[/ATTACH]

no wyszło ciekawie.. :)

te płytki to mugaty vivesa..?