jacek.nowak 10.12.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Ciekawe te białe kuchnie! Nawet bym się nie spodziewał. Tylko właśnie, tak jak pisze Gabriela, z utrzymywaniem porządku musi być trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.12.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Błagam, temat mitycznego brudu w białych kuchniach był omawiany setki razy. Biała kuchnia NIE brudzi się bardziej niż inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 10.12.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Ale na bialych lakierowanych szafkach bardziej wszysto widac, mam na mysli odciski palcow, nie widac ich na meblach matowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.12.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 10.12.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) może źle ją czyścisz??może jakieś wadliwe fornty??to lakier czy folia??meble ładne ale kafle nad meblami nie bardzo Edytowane 10 Grudnia 2011 przez gosia86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 11.12.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Kafle byly juz w mieszkaniu, wiec nie mialam wyjscia. Meble czyszcze tylko szmatka ze skory, nie wolno zadnymi mikrofasami, zeby nie drapac. Fronty sa na wysoki polysk, bez wad, bez folii, lakier! Nikt mi nie powie, ze na meblach na wysoki polysk nie zostawia sie odciskow palcow! Jak pisalam, nie zawsze je widac golym okiem. Ale to juz moje zdanie i nie musimy na ten tamat dalej dyskutowac, bo Biała kuchnia NIE brudzi się bardziej niż inne . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 11.12.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja na pewno będę miała jasne fronty u siebie. Zastanawiam sie jeszcze tylko, czy mat czy połysk (fronty lakierowane). Wolałabym mat, ale jak dotykałam próbek, to właśnie na połysku nie było prawie nic widać, za to na macie wszystko A kolor obu próbek był taki sam. Może to po prostu kwestia tego, że każdego drażni co innego Albo kąta podania światła. W różnych kuchniach mogą się sprawdzić różne fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Błagam, temat mitycznego brudu w białych kuchniach był omawiany setki razy. Biała kuchnia NIE brudzi się bardziej niż inne świeta prawda tylko bardziej widac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.12.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Lektura dla wątpiących:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121953-Bia%C5%82a-kuchnia-za-i-przeciw.-Planujemy-kuchni%C4%99&highlight=bia%C5%82a+kuchnia Od prawie 3 lat mieszkam z białą lakierowaną kuchnią - fronty na całości myłam 2 razy, na dolnych frontach - w miarę potrzeby, nie częściej i nie rzadziej niż gdyby były czarne lub czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 11.12.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Potwierdzam, kilka lat miałam matowe fronty i widać było każdy paluszek, teraz na białych lakierowanych prawie nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 12.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ja mam od 3 tygodni białą półmat - jak szukać śladów - to się je znajdzie. Czyściłam raz - po montażu. Teraz przecieram jak się czym chlapnie - bo widać. Zajmuje 3 sekundy Polecam biała kuchnie - i nie jestem wcale pedantką - raczej skłonności ku bałaganiarstwu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.12.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ja mam ciemno-białą i faktycznie, białe fronty muszę co 2 dni przetrzeć, zwłaszcza np. drzwi lodówki (w zabudowie), ale to żaden problem, bo szmatka z mikrofibry i woda wystarczą. Ciemnych fornirowanych frontów praktycznie nie muszę dotykać. Ale i tak uwielbiam te białe A jestem pedantką zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duchess 12.12.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Właśnie przymierzam się do białej kuchni. Oczywiście wszyscy odradzają, ale nie przejmuję sie tym bo nikt z tych odradzaczy nie ma białej kuchni więc pojęcie mają żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.12.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 A Ty zapewnie wiesz kto białą kuchnię ma a kto nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.12.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 duchess może ma na myśli znajomych i rodzinę i pewnie wie, jakie mają kuchnie. U mnie też wiele osób stukało się w głowę i odradzało, choć sami nie mają białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.12.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 J mam białą kuchnię, Podoba mi się bardzo i też bym jej nie zmieniła ale nie wyobrażam sobie sprzątać jej od wielkiego dzwonu. Nie ma cudu. Zawsze coś poleci czy dziecko dotknie brudnymi łapami. Poprzednia kuchnia była w brązach, brudu nie było widać co nie zmienia faktu, ze on był Też ją często sprzątałam ale ja tak mam.Sama myśl o brudzie nie daje mi spać nawet jak go nie widać. On tak jest i trzeba go sprzątnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.12.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 ....lub białe picadilly Zienia dla Tubądzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 22.12.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 moja biała kuchnia zamontowana zdjęcia wstawię jak bedzie gotowa juz na tip top poxhwalcie się jak czycicie mebelki?? mi zotało troche odcisków po monterach i chcę je jak najszybciej zetrzeć wystarczy ściereczka i płyn do okien lub jakis ajaks?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 23.12.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 a masz na połysk? jelsi tak, to ostrożnie z różnymi specyfikami. Ja stosuję tylko ścierkę z mikrofibry i wodę. Jakieś pomontażowe zabrudzenia usuwałam preparatem Wd40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 23.12.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 moja biała kuchnia zamontowana zdjęcia wstawię jak bedzie gotowa juz na tip top poxhwalcie się jak czycicie mebelki?? mi zostało troche odcisków po monterach i chcę je jak najszybciej zetrzeć wystarczy ściereczka i płyn do okien lub jakis ajaks?? Przy połysku (zależy też czy to lakier czy folia oraz jaki lakier) trzeba uważać. Ja też używam wody + ściereczka z mikrofibry, ew. wilgotny ręcznik papierowy, a potem poleruję mikrofibrą. Zajmuje to parę sekund i fronty lśnią. Ale przyznam, zę ze dwa razy wyczyściłam płynem do szyb i też nic się nie stało. Ale jednak woda bezpieczniejsza. Od specyfików fronty mogą zmatowieć. Trzeba też uważać na kwas (np. sok z cytryny) przy niektórych frontach w połysku (ale nie wszystkie są na to wrażliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts