Hanisia 20.02.2013 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) dziewczyny , nie mam gustu, jestem przerażona moimi wyborami w remoncie kuchni, płytki w klepie mi się podobały , na ścianie niebardzo chciałam żeby mimo białych mebli nie było nowocześnie teraz muszę już je przeboleć, ale jaki kolor ścian by pasował do tych płytek i białych mebli z frontami wzorownymi na adel z ikei, jeszcze nie mam fotek mebli bo sie dopiero robią nie wiem czy dać zimny czy ciepły kolor , jasny czy ciemniejszy od płytek ? myslę o jakimś ciepłym beżu lub np zielony gaj z duluxa lub coś z tikkurili g484 czy ciemniejszy k480 a może coś jasokremowego np magnolia? nonie wiem doradzcie proszę Edytowane 20 Lutego 2013 przez Hanisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.02.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Hanisiu, powoli, nie tak szybko:) płytki będą między meblami, więc jako tako nie będą bezpośrednio zestawione z kolorem ściany. Jaki będzie blat, jaka będzie podłoga ?Może powinnaś popatrzeć jak na zestawienie koloru ściany z frontem mebli ? Ja w swojej kuchni malowałam próbkami po ścianie ( gdzie potem stały meble) i miałam do dyspozycji front z szuflady do pasowania.Czy kuchnia jest otwarta na resztę domu? Jaki masz kolor na reszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 20.02.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Hanisiu, powoli, nie tak szybko:) płytki będą między meblami, więc jako tako nie będą bezpośrednio zestawione z kolorem ściany. Jaki będzie blat, jaka będzie podłoga ? Może powinnaś popatrzeć jak na zestawienie koloru ściany z frontem mebli ? Ja w swojej kuchni malowałam próbkami po ścianie ( gdzie potem stały meble) i miałam do dyspozycji front z szuflady do pasowania. Czy kuchnia jest otwarta na resztę domu? Jaki masz kolor na reszcie? kuchnia zamknieta , blokowa klitka fakt na 2 scianach będą meble wiszące , ale na jednej na 1.40 będą tylko stojace bo obok ma być 60cm słupek na sprzety typu mikser , blat udający orzech czy coś tam podłoga niestety stara nie skuwana, coś koło brązu rudawego ( wiem kuchnia bedzie zlepek) ale może jako tako wyjdzie , wrazie czego na podłogę ciepnę gołyleon:D sen z powiek spędza mi dobranie kolorów ścian , coby było w miarę przytulnie mebli jeszcze nie mam bo się robią , a malarz już czeka Edytowane 20 Lutego 2013 przez Hanisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 20.02.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Hanisia podobne w stylu i kolorze płytki, Adele Ikea..i jasny beż http://www.ikeafans.com/galleries/images/2811/large/1_moms_kitchen_2.jpg Każdy z kolorów, który wybrałaś jest ładny, ale do małej kuchni wybrałabym ten jasny beż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 20.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Hanisia podobne w stylu i kolorze płytki, Adele Ikea..i jasny beż http://www.ikeafans.com/galleries/images/2811/large/1_moms_kitchen_2.jpg Każdy z kolorów, który wybrałaś jest ładny, ale do małej kuchni wybrałabym ten jasny beż dzięki piu te beże na fotkach wyglądają idealnie , dziś widziałam jasny beż Dekorala , zalatywał trochę budyniem , może tak i się tylko wydawało a na ścianie wyjdzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.02.2013 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 jeśli to dekoral kuchenny, to OK, jeśli tylko lateks, to raczej do sypialni - mam u siebie i trudno go domyć po zabrudzeniu ( jasny Flugger jest kilka razy lepszy, Tikkurila i caparol też OK ) http://specbudowa.pl/image/cache/data/dekoral/kuchnia-paleta-900x900.jpg kamienista plaża wydaje mi się ciut za ciemna , ale ta wcześniejsza jest śliczna http://www.tikkurila.fi/images/swatches/info/tikkurila_f470.gif Sama chyba nim pomaluję , tylko muszę zobaczyć w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 21.02.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) piu, kamienista plaża wydaje ci się za ciemny ? a ja tak pomyślałam że w sumie ścian będzie widać tyle co nad meblami 20/30 cm , nad oknem pasek i na jednej ścianie kawałek nad płytkami ( 140 cm) gdzie będą tylko stojące szafki? to może zaszaleć i dać ten ciemniejszy żeby nie było mdło ? okno białe wielkie prawie na 3 metry , białe meble , kuchnia malutka , ale światła nie brakuje ,to może nie zaszkodzi ten intensywniejszy? mąż mówi żebym się nie przejmowała, powiesimy meble i zobaczymy jak się zgra , jak wyjdzie źle to przemalujemy mamy pod nosem farby Beckersa, ale próbki mają tylko tych farb co nie ma na stanie jest też dekoral , nie wiem czy to kuchenny , zobaczę dziś piu to wszystkie lateksowe się źle myją ? czy tylko Dekoral? Edytowane 21 Lutego 2013 przez Hanisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 21.02.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Przymierzam się powoli do zamówienia kuchni, poniżej mój projekt http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=171975&d=1361443464 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=171976&d=1361443464 jeszcze do końca nie wiem jakie blaty wybrać, na podłodze już na 90 % będą takie płytki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=171977&d=1361444140 kolor ścian- to tak tylko dla kontrastu tylko na rysunku, w realu może będą białe, może delikatnie szare. Czekam na uwagi i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 21.02.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 jestem przerażona moimi wyborami w remoncie kuchni, Dla mnie (moja osobista opinia) beże na ścianach ciężko będzie idealnie dobrać do koloru płytekj i podłogi (beż beżowi nie równy), a poza tym w beże, to ja nie wierzę - dla mnie będzie mdło. Może inny kolor - kontrastowo? Mam bardzo podobne płytki na kuchennej ścianie (między meblami) i białe fronty ADEL. Podłoga jest w kolorze takim, jak płytki (choć to inna seria) Blat drewniany w kolorze stolarki okiennej i mebli salonowych - kuchnia jest otwarta na salon więc musiałam "jakoś" nawiązać. Ściany natomiast pomalowałam na turkusowo - w kolorze dodatków w całym naszym domu. Może to jest jakieś rozwiązanie? Przy okazji jedno ze starych zdjęć naszej kuchni - wówczas jeszcze nie skończonej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 24.02.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Nasza biała kuchnia - bardzo ją lubię )) Edytowane 24 Lutego 2013 przez Magdalena P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 24.02.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Dla mnie (moja osobista opinia) beże na ścianach ciężko będzie idealnie dobrać do koloru płytekj i podłogi (beż beżowi nie równy), a poza tym w beże, to ja nie wierzę - dla mnie będzie mdło. Może inny kolor - kontrastowo? Mam bardzo podobne płytki na kuchennej ścianie (między meblami) i białe fronty ADEL. Podłoga jest w kolorze takim, jak płytki (choć to inna seria) Blat drewniany w kolorze stolarki okiennej i mebli salonowych - kuchnia jest otwarta na salon więc musiałam "jakoś" nawiązać. Ściany natomiast pomalowałam na turkusowo - w kolorze dodatków w całym naszym domu. Może to jest jakieś rozwiązanie? Przy okazji jedno ze starych zdjęć naszej kuchni - wówczas jeszcze nie skończonej: piękny ten turkus,ale na dłuższą metę mnie by męczył , lubię stonowane kolory :)meble masz śliczne Ikeowe, moje będą udawane Edytowane 24 Lutego 2013 przez Hanisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 24.02.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Nasza biała kuchnia - bardzo ją lubię )) piękna kuchnia i jaki ma fajny schowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.02.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 piu, kamienista plaża wydaje ci się za ciemny ? a ja tak pomyślałam że w sumie ścian będzie widać tyle co nad meblami 20/30 cm , nad oknem pasek i na jednej ścianie kawałek nad płytkami ( 140 cm) gdzie będą tylko stojące szafki? to może zaszaleć i dać ten ciemniejszy żeby nie było mdło ? okno białe wielkie prawie na 3 metry , białe meble , kuchnia malutka , ale światła nie brakuje ,to może nie zaszkodzi ten intensywniejszy? mąż mówi żebym się nie przejmowała, powiesimy meble i zobaczymy jak się zgra , jak wyjdzie źle to przemalujemy mamy pod nosem farby Beckersa, ale próbki mają tylko tych farb co nie ma na stanie jest też dekoral , nie wiem czy to kuchenny , zobaczę dziś piu to wszystkie lateksowe się źle myją ? czy tylko Dekoral? Ja mam w holu i sypialni dekoral fashion - lateksowe i są one średnie do mycia. Moim zdaniem nadają się tylko do sypialni. Co do koloru to już naprawdę jak uważasz Ja lubię takie stonowane wnętrza, czasem jednak kontrast da fajniejsze efekty Tak i tak będzie ładnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.02.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 A oto moja własna ( choć niewielka) kuchnia - drewniana, lekko postarzana w stylu rustykalnym. [ATTACH=CONFIG]169297[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169298[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169299[/ATTACH] Malutka, ale przecudna Piękna robota wprost wymarzona do domku na wsi, odremontowanego dworku czy domu letniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.02.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Nasza biała kuchnia - bardzo ją lubię )) nie dziwię się, że ją lubisz, bo jest PRZEŚLICZNA!!! Nie wykręcisz się kochana od wklejenia dużych, porządnych zdjęć Niby to klasyczna IKEA i popularna wenecka, ale w całości z tymi dodatkami, dzbankami, firankami, kombajnem KA wygląda to bardzo przytulnie, praktycznie i piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 25.02.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Co do tych zdjęć to bardzo chętnie, ale wiedzy mi brak jak to zrobić - zawsze takie malutkie mi wchodzą - wstyd mi ale cóż ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena P 25.02.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 A oto moja własna ( choć niewielka) kuchnia - drewniana, lekko postarzana w stylu rustykalnym. [ATTACH=CONFIG]169297[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169298[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169299[/ATTACH] Cudna, mogłabym w niej zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deresz 25.02.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Mojej żonce marzy się taka biała kuchnia na wymiar kuchnia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 25.02.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 witam, mam pytanie, jakie płytki macie/chcecie mieć do swoich kuchni? Moja będzie z blatem w kolorze złotego dębu, myślałam nad drewnopodobnymi ale są strasznie drogie. Będę wdzięczna za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez-pomorze 27.02.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Anulkaa super kuchnia!!! możesz zdradzić wykonanie? stolarz? salon? Kuchnia jest rewelacyjna. Czy mógłbym uzyskać bliższe informacje nt frontów - firma, nazwa, rodzaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts