Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziewczyny , nie mam gustu, jestem przerażona moimi wyborami w remoncie kuchni, płytki w klepie mi się podobały , na ścianie niebardzo

chciałam żeby mimo białych mebli nie było nowocześnie

teraz muszę już je przeboleć, ale jaki kolor ścian by pasował do tych płytek i białych mebli z frontami wzorownymi na adel z ikei, jeszcze nie mam fotek mebli bo sie dopiero robią

nie wiem czy dać zimny czy ciepły kolor , jasny czy ciemniejszy od płytek ? myslę o jakimś ciepłym beżu lub np zielony gaj z duluxa lub coś z tikkurili g484 czy ciemniejszy k480

a może coś jasokremowego np magnolia? nonie wiem doradzcie proszę

P2195124.jpg

P2195125.jpg

tikkurila_g484.jpg

tikkurila_k480.jpg

tikkurila_x482.jpg

Edytowane przez Hanisia

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hanisiu, powoli, nie tak szybko:)

płytki będą między meblami, więc jako tako nie będą bezpośrednio zestawione z kolorem ściany. Jaki będzie blat, jaka będzie podłoga ?

Może powinnaś popatrzeć jak na zestawienie koloru ściany z frontem mebli ? Ja w swojej kuchni malowałam próbkami po ścianie ( gdzie potem stały meble) i miałam do dyspozycji front z szuflady do pasowania.

Czy kuchnia jest otwarta na resztę domu? Jaki masz kolor na reszcie?

Hanisiu, powoli, nie tak szybko:)

płytki będą między meblami, więc jako tako nie będą bezpośrednio zestawione z kolorem ściany. Jaki będzie blat, jaka będzie podłoga ?

Może powinnaś popatrzeć jak na zestawienie koloru ściany z frontem mebli ? Ja w swojej kuchni malowałam próbkami po ścianie ( gdzie potem stały meble) i miałam do dyspozycji front z szuflady do pasowania.

Czy kuchnia jest otwarta na resztę domu? Jaki masz kolor na reszcie?

kuchnia zamknieta , blokowa klitka :) fakt na 2 scianach będą meble wiszące , ale na jednej na 1.40 będą tylko stojace bo obok ma być 60cm słupek na sprzety typu mikser , blat udający orzech czy coś tam :)

podłoga niestety stara nie skuwana, coś koło brązu rudawego ( wiem kuchnia bedzie zlepek) ale może jako tako wyjdzie , wrazie czego na podłogę ciepnę gołyleon:D sen z powiek spędza mi dobranie kolorów ścian , coby było w miarę przytulnie

mebli jeszcze nie mam bo się robią , a malarz już czeka :D

Edytowane przez Hanisia

Hanisia

podobne w stylu i kolorze płytki, Adele Ikea..i jasny beż :)

http://www.ikeafans.com/galleries/images/2811/large/1_moms_kitchen_2.jpg

Każdy z kolorów, który wybrałaś jest ładny, ale do małej kuchni wybrałabym ten jasny beż :)

Hanisia

podobne w stylu i kolorze płytki, Adele Ikea..i jasny beż :)

http://www.ikeafans.com/galleries/images/2811/large/1_moms_kitchen_2.jpg

Każdy z kolorów, który wybrałaś jest ładny, ale do małej kuchni wybrałabym ten jasny beż :)

dzięki piu :) te beże na fotkach wyglądają idealnie , dziś widziałam jasny beż Dekorala , zalatywał trochę budyniem , może tak i się tylko wydawało a na ścianie wyjdzie ładnie :)

jeśli to dekoral kuchenny, to OK, jeśli tylko lateks, to raczej do sypialni - mam u siebie i trudno go domyć po zabrudzeniu ( jasny Flugger jest kilka razy lepszy, Tikkurila i caparol też OK )

http://specbudowa.pl/image/cache/data/dekoral/kuchnia-paleta-900x900.jpg

kamienista plaża wydaje mi się ciut za ciemna , ale ta wcześniejsza jest śliczna

http://www.tikkurila.fi/images/swatches/info/tikkurila_f470.gif

Sama chyba nim pomaluję , tylko muszę zobaczyć w realu :)

piu, kamienista plaża wydaje ci się za ciemny ? a ja tak pomyślałam że w sumie ścian będzie widać tyle co nad meblami 20/30 cm , nad oknem pasek i na jednej ścianie kawałek nad płytkami ( 140 cm) gdzie będą tylko stojące szafki? to może zaszaleć i dać ten ciemniejszy żeby nie było mdło ?

okno białe wielkie prawie na 3 metry , białe meble , kuchnia malutka , ale światła nie brakuje ,to może nie zaszkodzi ten intensywniejszy?

mąż mówi żebym się nie przejmowała, powiesimy meble i zobaczymy jak się zgra , jak wyjdzie źle to przemalujemy :D

mamy pod nosem farby Beckersa, ale próbki mają tylko tych farb co nie ma na stanie :D

jest też dekoral , nie wiem czy to kuchenny , zobaczę dziś

piu to wszystkie lateksowe się źle myją ? czy tylko Dekoral?

Edytowane przez Hanisia

Przymierzam się powoli do zamówienia kuchni, poniżej mój projekt

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=171975&d=1361443464

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=171976&d=1361443464

jeszcze do końca nie wiem jakie blaty wybrać, na podłodze już na 90 % będą takie płytki

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=171977&d=1361444140

kolor ścian- to tak tylko dla kontrastu :) tylko na rysunku, w realu może będą białe, może delikatnie szare.

Czekam na uwagi i sugestie

jestem przerażona moimi wyborami w remoncie kuchni,

Dla mnie (moja osobista opinia) beże na ścianach ciężko będzie idealnie dobrać do koloru płytekj i podłogi (beż beżowi nie równy), a poza tym w beże, to ja nie wierzę - dla mnie będzie mdło. Może inny kolor - kontrastowo?

Mam bardzo podobne płytki na kuchennej ścianie (między meblami) i białe fronty ADEL. Podłoga jest w kolorze takim, jak płytki (choć to inna seria)

Blat drewniany w kolorze stolarki okiennej i mebli salonowych - kuchnia jest otwarta na salon więc musiałam "jakoś" nawiązać. Ściany natomiast pomalowałam na turkusowo - w kolorze dodatków w całym naszym domu. Może to jest jakieś rozwiązanie?

Przy okazji jedno ze starych zdjęć naszej kuchni - wówczas jeszcze nie skończonej:

P1020373.JPG

Dla mnie (moja osobista opinia) beże na ścianach ciężko będzie idealnie dobrać do koloru płytekj i podłogi (beż beżowi nie równy), a poza tym w beże, to ja nie wierzę - dla mnie będzie mdło. Może inny kolor - kontrastowo?

Mam bardzo podobne płytki na kuchennej ścianie (między meblami) i białe fronty ADEL. Podłoga jest w kolorze takim, jak płytki (choć to inna seria)

Blat drewniany w kolorze stolarki okiennej i mebli salonowych - kuchnia jest otwarta na salon więc musiałam "jakoś" nawiązać. Ściany natomiast pomalowałam na turkusowo - w kolorze dodatków w całym naszym domu. Może to jest jakieś rozwiązanie?

Przy okazji jedno ze starych zdjęć naszej kuchni - wówczas jeszcze nie skończonej:

P1020373.JPG

piękny ten turkus,ale na dłuższą metę mnie by męczył , lubię stonowane kolory :)meble masz śliczne Ikeowe, moje będą udawane :)

Edytowane przez Hanisia

piu, kamienista plaża wydaje ci się za ciemny ? a ja tak pomyślałam że w sumie ścian będzie widać tyle co nad meblami 20/30 cm , nad oknem pasek i na jednej ścianie kawałek nad płytkami ( 140 cm) gdzie będą tylko stojące szafki? to może zaszaleć i dać ten ciemniejszy żeby nie było mdło ?

okno białe wielkie prawie na 3 metry , białe meble , kuchnia malutka , ale światła nie brakuje ,to może nie zaszkodzi ten intensywniejszy?

mąż mówi żebym się nie przejmowała, powiesimy meble i zobaczymy jak się zgra , jak wyjdzie źle to przemalujemy :D

mamy pod nosem farby Beckersa, ale próbki mają tylko tych farb co nie ma na stanie :D

jest też dekoral , nie wiem czy to kuchenny , zobaczę dziś

piu to wszystkie lateksowe się źle myją ? czy tylko Dekoral?

Ja mam w holu i sypialni dekoral fashion - lateksowe i są one średnie do mycia. Moim zdaniem nadają się tylko do sypialni.

Co do koloru to już naprawdę jak uważasz :) Ja lubię takie stonowane wnętrza, czasem jednak kontrast da fajniejsze efekty :) Tak i tak będzie ładnie !!

A oto moja własna ( choć niewielka) kuchnia - drewniana, lekko postarzana w stylu rustykalnym. [ATTACH=CONFIG]169297[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169298[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]169299[/ATTACH]

Malutka, ale przecudna :yes: Piękna robota wprost wymarzona do domku na wsi, odremontowanego dworku czy domu letniego.

Nasza biała kuchnia - bardzo ją lubię :-)))

nie dziwię się, że ją lubisz, bo jest PRZEŚLICZNA!!!

Nie wykręcisz się kochana od wklejenia dużych, porządnych zdjęć :yes:

Niby to klasyczna IKEA i popularna wenecka, ale w całości z tymi dodatkami, dzbankami, firankami, kombajnem KA wygląda to bardzo przytulnie, praktycznie i piękne.