Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W Naszej Lawendzie kuchnia na wymiar wygląda tak

Fronty MDF lakierowany biały połysk, a listwa cokołowa MDF biały w macie.JeZeli chodzi o kolor to bardzo szybko żółknie, nigdy więcej biały, niby lakiery i wszystko wg norm itd, no cóż lakier żółknie z czasem :-x,

Edytowane przez nietoperz

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przy okazji jedno ze starych zdjęć naszej kuchni - wówczas jeszcze nie skończonej:

P1020373.JPG

Meble fajne ale nie do turkusu, turkus fajny ale nie do tego stołu. Maski/akcenty afrykańskie to w ogóle odpada z tymi meblami. Ogólnie okno wygląda tak jakbyś sie do niego modlić miała. Tylko kadzidełka brak.

W Naszej Lawendzie kuchnia na wymiar wygląda tak http://www.youtube.com/watch?v=js1Iscd04nM,

Fronty MDF lakierowany biały połysk, a listwa cokołowa MDF biały w macie.JeZeli chodzi o kolor to bardzo szybko żółknie, nigdy więcej biały, niby lakiery i wszystko wg norm itd, no cóż lakier żółknie z czasem :-x,

kuchnia mega nowoczesna, wachlarze w oknie nie pasują

jestesmy w Pl a nie w Grecji, nie wszystko co udaje sie tam, jest do przyjęcia u nas.

To fakt, choć ja pisałam o dopasowaniu kolorystycznym białego do turkusu ;)

Biały ok, tylko nie ten styl mebli.

Sie czepiasz.

Turkus z białym gra. Zarówno z meblami do bólu prostymi, jak i bardzo, hmmm, powiedzmy, że stylizowanymi. Przecież turkus nie musi być słitaśnie pastelowy i uroczo cukierkowy z kokardkami i falbankami...

Nawet na szybko kuknęłam w sieci - i poniższe zdjęcia bronią mojej tezy o uniwersalności turkusu ;) BTW nie twierdzę, że moja kuchnia jest tak spójna jak poniższe (nie jest i nie mogłaby być z kilku powodów na których omawianie nie ma tu miejsca)

Tu bardziej "wywijaskowo":

http://blog.arcadianhomedecor.com/wp-content/uploads/2011/08/4-Granite-in-Kitchens.jpg

Tu prościej:

http://3.bp.blogspot.com/_i8Wl8h_5764/TCIy0nKoo1I/AAAAAAAAAV4/rLXxEFgIQfk/s1600/PhoebeHowardTurqoiseKitchen.jpg

Wiesz ale te kuchnie , ktore wstawiłąś to jednak wyższa szkoła jazdy........

Heh, czyżby? Już to widzę - w przydadku drugiej kuchni byłoby " A po co takie hokery? Do czego to miało pasować? Dlaczego brak cokołu pod kuchnią i czemu kuchnia nie jest zlicowana z frontami?" W przypadku pierwszej najprawdopodobniej, że zagracona, że talerze pod wyspą się kurzą i są kiepską ozdobą, że lampki jak z Leclerca, że sztuczny kwiatek to żenada (wywalić!), czemu szuflady cofnięte itd. Nie oszukujmy się, obie kuchnie zjechałbyście, jak Tony Halik pół świata :) Więc gdzie tu ta wyższa szkoła jazdy? :D

Wiesz ale te kuchnie , ktore wstawiłąś to jednak wyższa szkoła jazdy........

No ale ja to wiem :) Tak jak pisałam powyżej - moja kuchnia nie jest spójna, bo być nie mogła z przeczyn właściwie ode mnie niezależnych. Ja ją kocham za kolory.. To jest to, co od zawsze mnie zachwyca - a że rzeczywistość piszczy (finansowo) to już inna sprawa. Odbiję sobie w nowym domu :)

jestesmy w Pl a nie w Grecji, nie wszystko co udaje sie tam, jest do przyjęcia u nas. Biały ok, tylko nie ten styl mebli. To sie gryzie, albo juz sie zagryzło, jak kto woli.

Kadzidełek i ja nie trawię, mam mdłości jak większośc znanych mi osób.

ja tam kadzidełka lubię bo przypominają mi wojaże po Indiach. To cudowne uczucie gdy wchodzi się z niemiłosiernie rozgrzanego powietrza do klimatyzowanego sklepu czy restauracji i czuje się delikatny zapach kadzidełka. W naszych warunkach one pachną zupełnie inaczej.

Edytowane przez urga

Mymyk, Twoja kuchnia jest świetna, najbardziej podobają mi się w niej właśnie turkusowe ściany. Zabrałabym jedynie te maski, ale na pewno wiszą tam z konkretnego powodu :)

Dziękuję za ciepłe słowa :)

Maski już nie wiszą - teraz zdobią ścianę toalety ;) a w ich miejscu powieszone są 2 obrazki. Faktycznie jest konkretny powód na wieszanie czegokolwiek w tym miejscu - a mianowicie 2 gigantyczne wystające ze ściany haki (jakieś konstrukcyjne albo nie wiem co?) które trzeba przykrywać...

BTW nasza kuchnia total (meble + blat z litego egzotyka +urządzenia AGD + montaż wszystkiego) kosztowała 15 tys.; gdybyśmy chcieli robić meble na miarę - np. takie, które by nam te haki przykryły ;) - to koszt samych mebli z mdf-u z laminowanym blatem wyceniono nam na 13 tys...

My mamy bialo bazowa kuchnie D:\nasza kchnia\m-50.jpg w jaalni BYSMY CHCIELI bazowy stol no i zastanawiamy si bo mamy poblem odnosnie krzesel c zy pikowane jakies czy te louis ghosty doradzcie prosze :))))) D:\nasza kchnia\m-51.jpg mam tylko poblm bo zdjecia nie moge w zaden sposowb ttaj zamiescic Edytowane przez agulenkaosw