Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

kochani pomóżcie - chcę białą kuchnię / połysk

pierwsza moja wątpliwość to co wybrać : lakierowane fronty czy na folii ?

blaty zdecydowanie zebrano afrykańskie

kształt kuchni to litera L na krótszym boku jest blat roboczy a nad nimi szafki wiszące i tutaj na pewno będzie szyba a za nią coś zielonego bambusy albo inne trawy

dłuższy bok to małe okno a pod nim zlew , mały blat roboczy i kuchnia ceramiczna + mały blat roboczy - i tutaj pojawia się drugi problem bo nie wiem co dać na ścianę za kuchenką czy płytki czy szkło hartowane ?

trzecia ściana to duże okno a czwarta ściana to zabudowa biała + inox wyposażenie + ramki całości zebrano

mój trzeci problem to jaką podłogę wybrać ? na pewno kafelki - początkowo miała to być intensywna imitacja kamienia ale teraz gdy już wybraliśmy blat to odpada bo za pstro będzie ..... więc co innego ? iść w biel czy w strukturę drewna ?

kochani pomóżcie - chcę białą kuchnię / połysk

pierwsza moja wątpliwość to co wybrać : lakierowane fronty czy na folii ?

blaty zdecydowanie zebrano afrykańskie

kształt kuchni to litera L na krótszym boku jest blat roboczy a nad nimi szafki wiszące i tutaj na pewno będzie szyba a za nią coś zielonego bambusy albo inne trawy

dłuższy bok to małe okno a pod nim zlew , mały blat roboczy i kuchnia ceramiczna + mały blat roboczy - i tutaj pojawia się drugi problem bo nie wiem co dać na ścianę za kuchenką czy płytki czy szkło hartowane ?

trzecia ściana to duże okno a czwarta ściana to zabudowa biała + inox wyposażenie + ramki całości zebrano

mój trzeci problem to jaką podłogę wybrać ? na pewno kafelki - początkowo miała to być intensywna imitacja kamienia ale teraz gdy już wybraliśmy blat to odpada bo za pstro będzie ..... więc co innego ? iść w biel czy w strukturę drewna ?

Witam , jeśli chodzi o rodzaj materiału na fronty to zdecydowanie lepiej wygląda mdf lakierowany w połysku ale przy tym jest też droższy . Dodatkowo można w nim zrobić frezowane uchwyty a we frontach foliowanych nie ma jak .

Jeśli chodzi o wybór materiał na ścianę to szkło hartowane jest przezroczyste i trzeba go zamocować za pomocą specjalnych wkrętów , chyba że zostanie polakierowane to wtedy można użyć kleju .,

Wg mnie podłoga powinna być jasna gładka , bez mocnej struktury .

Miłego , Piotr

miła i konkretna odpowiedź dzięki :) a czy kremowa lub ecru podłoga nie będzie się gryzła z białym ? bo białej to nie chcę na pewno a boję się że przy bieli frontów podłoga wypadnie żółto :/

Myślę że nie ale pod warunkiem że podłoga rzeczywiście nie będzie żółta .. ;-)

Ja lubię taką grę: mat - połysk, zwłaszcza w nowoczesnych wnętrzach :yes:.

Kiedyś wklejałam na innym wątku, ale mogę jeszcze raz (chociaż to czarna, a nie biała kuchnia):

http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imagecache/the_look_gallery/images/look/81_pl_3.jpg

http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imagecache/the_look_gallery/images/look/81_pl_4.jpg

Moim zdaniem efekt świetny :yes:. Przy matowej ścianie nie byłoby już takiego WOW.