AmelieJ 25.09.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 imindesign dzięki za opinię. Dumam właśnie od wczoraj nad tym zlewem i jakoś nie widzę go przy oknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 25.09.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 imindesign dzięki za opinię. Dumam właśnie od wczoraj nad tym zlewem i jakoś nie widzę go przy oknie ? No właśnie przy oknie bardzo dobrze będzie wyglądał. No i dodatkowo widoki pooglądasz, nie będzie nudno podczas codziennych , uciążliwych prac jak zmywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 25.09.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 AmelieJ tak patrzę sobie jeszcze na projekt Twojej kuchni i myślę sobie, że zlew przy oknie bardzo ok wygląda, ale możesz mieć problem z utrzymaniem czystości szyby... zawsze wodą trochę będziesz chlapała przy zmywaniu. Może faktycznie to nie najrozsądniejsze rozwiązanie, choć ładnie wyglądające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 25.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 imindesign plus dodatkowy problem z doborem baterii tak, żeby okno mogło się się otwierać. Na widokach aż tak mi nie zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 25.09.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Tez mam w projekcie zlew pod oknem i wg projektanta jest to tylko kwestia wyposrodkowania baterii żeby okno mogło sie otwierać.Pozyjemy zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 25.09.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Pewnie i tak Cały "problem" w tym, że nie chce zlewu przy oknie i pewnie dlatego doszukuję się minusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.09.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 na siłę nikt cię przekonywać nie będzie. ale skoro jesteś na etapie bazgrania po papierze - rozważ to. poproś projektanta, żeby ci przygotował kuchnię ze zlewem pod oknem - obejrzyj to i powyobrażaj sobie jak pewne czynności wykonujesz (stary mówi na to "test gotowania rosołu" ) zastanów się, gdzie odstawisz garnek, gdzie pokroisz warzywa, ile kroków będziesz miała do lodówki żeby sięgnąć po marchewkę i potem, żeby odłożyć chochlę do zmywarki (a jak wyobraźnia nie teges - poustawiaj kartony na budowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 25.09.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Może i racja .... Serio już nic nie wiem. Będziemy działać to jedyna pewna rzecz i na pewno będę prosić Was jeszcze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokoc 25.09.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Dostalam wstepna wizualizacje kuchni - wszystkie fronty biale szklane. Powiedzcie jak jest z utrzymaniem takich szklanych frontow? Czy trudno je utrzymac w czystosci, widac wszystkie slady na nich? Zastanawiam sie czy biale szklo jest najlepszym rzowiazaniem, czy tez moze lepiej zastoswac np mdf lakierowany. Nie wiem czy mialby byc matowy czy blyszczacy. Jakie sa Wasze doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 26.09.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 AmelieJ no tak - okno bez funkcji otwierania byłoby słabe No jest to twardy orzech do zgryzienia. A projektant co na to? Pytam o odległość zlewu od zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 26.09.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Do tej pory nic nie mówiła, więc gdyby nie Wy ja bym też nie zwróciła na to uwagi i potem przeklinała do końca życia. Byłam dziś u sis i oglądałam zmywarkę, jak się otwiera, ustawiłam się bokiem jakbym stała przy swoim narożnym zlewie i kicha. Tak zostać nie może. I coraz bardziej skłaniam się przy zlewie w oknie, może nie w centrum okna, a po prostu może tak jak tutaj http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=N&hl=pl&tbm=isch&tbnid=FK5jE2teUIZNZM:&imgrefurl=http://www.kejti.mojabudowa.pl/?id=52804&docid=Mrn0c4B9AVJG5M&imgurl=http://www.kejti.mojabudowa.pl/pliki/kejti/image/kuchnia%2520ikea(2).jpg&w=608&h=401&ei=ftRDUpuYK4jrswaO44DYCA&zoom=1&ved=1t:3588,r:97,s:0,i:386&iact=rc&page=6&tbnh=179&tbnw=274&start=93&ndsp=5&tx=90&ty=59 ? O ile się zmieści. Czekam na odp mailową od projektantki co ona na to. Na pewno napiszę Wam co odp. Swoją drogą szkoda, że to Wy a nie ona zasugerwaliście mi, że może być problem z otwieraniem zmywarki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.09.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Dostalam wstepna wizualizacje kuchni - wszystkie fronty biale szklane. Powiedzcie jak jest z utrzymaniem takich szklanych frontow? Czy trudno je utrzymac w czystosci, widac wszystkie slady na nich? Zastanawiam sie czy biale szklo jest najlepszym rzowiazaniem, czy tez moze lepiej zastoswac np mdf lakierowany. Nie wiem czy mialby byc matowy czy blyszczacy. Jakie sa Wasze doswiadczenia? Ale ze wszystkie fronty szklane? Jeśli tak to współczuje ....utrzymać to w idealnej czystości nie jest łatwo.Sama mam kilka frontów w obecnej kuchni szklanych i powiem szczerze nie jest lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.09.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Do tej pory nic nie mówiła, więc gdyby nie Wy ja bym też nie zwróciła na to uwagi i potem przeklinała do końca życia. Byłam dziś u sis i oglądałam zmywarkę, jak się otwiera, ustawiłam się bokiem jakbym stała przy swoim narożnym zlewie i kicha. Tak zostać nie może. I coraz bardziej skłaniam się przy zlewie w oknie, może nie w centrum okna, a po prostu może tak jak tutaj http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=N&hl=pl&tbm=isch&tbnid=FK5jE2teUIZNZM:&imgrefurl=http://www.kejti.mojabudowa.pl/?id=52804&docid=Mrn0c4B9AVJG5M&imgurl=http://www.kejti.mojabudowa.pl/pliki/kejti/image/kuchnia%2520ikea(2).jpg&w=608&h=401&ei=ftRDUpuYK4jrswaO44DYCA&zoom=1&ved=1t:3588,r:97,s:0,i:386&iact=rc&page=6&tbnh=179&tbnw=274&start=93&ndsp=5&tx=90&ty=59 ? O ile się zmieści. Czekam na odp mailową od projektantki co ona na to. Na pewno napiszę Wam co odp. Swoją drogą szkoda, że to Wy a nie ona zasugerwaliście mi, że może być problem z otwieraniem zmywarki ... Chyba jednak wolałabym w świetle okna.No ale rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.09.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Amelie:) zlewozmywak zdecydowanie pod okno - jak radzą dziewczęta; będziesz miała wygodniejszy "ciąg roboczy" - blat pomiędzy zlewem a płytą to najczęściej użytkowane miejsce w czasie przygotowywania obiadu,tam kroisz,szatkujesz, odkładasz półprodukty itd., dla mnie ta przestrzeń jest najbardziej przydatna ...; poza tym- jak radzi duś - spróbuj sobie wyobrazić kolejne czynności w przygotowywaniu obiadu, zobaczysz, który obszar blatu koło zlewozmywaka będzie Ci najbardziej "po ręce"; wygodniej mieć dostęp do zlewozmywaka z obu stron - ja mam małą kuchnię i u mnie zlewozmywak wyszedł właśnie w kącie tak jak Ty teraz planujesz; wczoraj z córką obierałyśmy jabłka w zlewozmywaku, było nam bardzo niewygodnie, nie mówiąc o tym,że nie ma się gdzie szybko odsunąć jeśli ktoś z domowników potrzebuje na szybko dostać się do kosza pod zlewem; albo ja obieram ziemniaki do kubła pod zlewem, a ktoś chce opłukać kubek itd. itp - to są drobne sprawy, ale upierdliwe jeśli chodzi o chlapanie na okno - nie zauważyłam tego problemu u siebie, mam głęboki zlewozmywak , wyciąganą wylewkę, więc zmywam raczej nisko, przy zmywarce ręcznego zmywania jest naprawdę niewiele; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 26.09.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Chyba jednak wolałabym w świetle okna.No ale rzecz gustu. zobaczymy jak projektantka na nowo rozplanuje meble, nie mówię, że nie będzie w świetle okna. W zasadzie to się jeszcze wszystko zdarzyć może. Ale jakby coś to mówicie, że tak będzie lepiej? Fajna kobieta pokaż swój projekt. Pisałaś, że masz zlew w oknie, chętnie zobaczę. I bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję za wskazania minusów zlewu w narożniku + problemu z umieszczeniem zmywarki obok, bo naprawdę wdepnęłam bym w niezłe błoto I nawet nie macie pojęcia jaka jestem zła, że projektantka ani słowem nie doradziła, że zmywarka w takim ustawieniu będzie po prostu przeszkadzać, bo ze zlewem to wiadomo - klient chciał, to miał. Choć chyba powinna pokazać +/- tak jak Wy? Czy może ja za dużo wymagam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.09.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Amelie, projektantka niech projektuje, a Ty jej pomysły konsultuj na forum tu dziewczęta zawsze dobrze Ci doradzą - korzystaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 26.09.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Gahan obawiam się, że teraz się mnie już nie pozbędziecie. Będę Wam marudzić do upadłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.09.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 marudź, marudź ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 26.09.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Amelie jak dla mnie, zlew za oknem nie wygląda źle ale dobrze też nie Najlepiej by pasował w świetle okna. Mój zlew jest przy oknie a blat jest zarazem parapetem. Jakoś nie narzekam na ochlapane okno. Baterię mam wysoką (bez wyciąganej wylewki) a jakoś szczególnie się nie chlapie. Mój Pan od kuchni tak to wyliczył, że bateria wyszła idealnie na środek okna i oba skrzydła bez problemu się otwierają. Jak to wygląda możesz sobie u mnie zobaczyć (w stopce jest link)na str.30 wrzuciłam zdjęcie samego zlewu z baterią a bodajże str.18-19 powinny być zdjęcia mojej kuchni zaraz po montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roguwawa 26.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 (edytowane) Proponuję wykupić płatny profil - vide Nataly Edytowane 27 Września 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts