ANNNJA 26.01.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 kinka dziękuje.... czekam dalej na oceny, + ew. wskazówki do zasłon/firanek dotyczy nad blatem w kuchni.. okienko miniaturka 90x 120cm, większego nie dalo rady "wymurować" .... sorry za wielkie fotki, najpierw ich wcale nie było, potem wywalily się jak "krowa" nie umiem obsługi "nowego" forum, które ma już ze 3lata, ale ja pozostałam w obsłudze sprzed tamtej zmiany..... wybaczcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.01.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 ładna, prosta kuchnia, choć do ergonomii mam zastrzeżenia.odnośnie dekoracji okna, to postawiłabym na coś nawiązującego do klimatu domu. te wielkie zwisające białe płachty mi się nie podobają. lekka biała roleta rzymska lub wenecka, jeśli miałaby być bardziej ozdobna, byłaby lepszym rozwiązaniem.ukazałaby ładną ścianę i oddała charakter pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 26.01.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Annnja, KOT W KOSZYKU - NAJPIĘKNIEJSZY!!!! Piękne masz to ogromne okno w kuchni, stół na jego tle prezentuje się świetnie! Biel mi się strasznie podoba u Ciebie w połączeniu z rustykalnym, swojskim drewnem, jest ładnie, lekko - tylko też jak Duś zamieniłabym białe zasłonki i zazdrostki na proste rolety rzymskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 26.01.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Nie zasłaniałabym ścian, przypuszczam, że są takie jak z boku (bale), a więc piękne, szkoda zakrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.01.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) kota dodałam w innym formiacie- ciagle mam problemy z wstawianiem fotek, chciałam zobaczyć jak wyjdzie załącznik,,.. murzynka co kilka dni ma nowe pomysły na swoją drzemke... DUŚ- cieszę się że zabrałaś głos w temacie, Sharlotka- dziękuje za opinie, był czas że myslalam aby wyprowadzić stół dalej, aby okno było otarte i dawalo wrazenie przestrzeni, ale wtedy stol wjezdza jakby w salon, parapet mam na wysokości ok. 50cm, te "płachty" to lniane zasłony w kolorze naturalnym, hm..może lekko mleczne, i właśnie o to chodzi::: za wszelką cenę chcę rozbielać to wnętrze, gdzie się da to wstawiam albo białe meble, albo wieszam białe zasłony! ten sam efekt chciałam uzyskać w kuchni, wcześniej był karnisz tylko nad oknem 150cm długości, i jakos tak kiepskawo to wyglądało, koleżanka poradziłą mi abym wziełą dłuższy karnisz i uwiesiłą po bokach długie białe/jasne zasłony, wiec zmieniłam na karnisz 300cm i zawiesziłam 2 płachty.... wiem ze jeśli ta zazdroska ma zostać na dole to powinnam powiesić ten sam wzór u góry i tak pomyślałąm aby był długości do początku jak się okno zaczyna...= co o tym myślicie??? bali mam tyle że teraz tęsknię na minimalizmem, bielą, sterylnością, ale się nie da...u mnie przynajmniej, i tak naprawdę zwracam uwagę aby nie zagracać, ale nawet 1 obraz u mnie na ścianie, za chwile jakiś kwiatek, na parapecie coś tam..i się robi wielkie zagracenie tutaj jeszcze ta fotka co mi uciekla, odbicie boku kuchni w lustrze...., Duś a ta ergonomia to do czego konkretnie masz zastrzeżenia??? ja bym może od siebie dorzuciłą że płyta powinna być ok. 10-15cm od boku ściany oddalona...., reszta wg. mnie wygodna, kran dziś zamocowałabym zlew z kranem nie w oknie-....kiepsko wygląda, a 15cm dalej w lewo też byłoby wygodnie, bałam się żę będzie za mało blatu roboczego po lewo od zlewu, a i tak z tego mało korzystam..., lodówka podblatowa- do zabudowy o wysokości 90cm, i szer. max. 56cm było nam mega trudno znaleźć, wkońcu podarowałam sobie temat........ Edytowane 26 Stycznia 2014 przez ANNNJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.01.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 no właśnie zarzut a propos ergonomii, to przede wszystkim płyta, która jest bardzo mocno wciśnięta w kąt. nie wiem czy to było podyktowane podziałem szafek (u mojej mamy "przez środek płyty" przechodzi linia podziału dwóch rzędów szuflad i nie wygląda to źle), czy świadoma decyzja, ale bardzo sobie ograniczyłaś wygodę (moim zdaniem oczywiscie) kolor tych płacht jest okej, tylko one tak dziwnie wiszą. o niebo lepiej by wygladały zmarszczone niczym normalna zasłona (choć nie wiem czy ten materiał jest akurat wdzięczny do takich zabiegów). myslę, że ta zazdrostka nie jest najszczęśliwsza, bo kuchnię masz nowoczesną jednak, no i ona wymaga towarzystwa lambrekinu, ktory zawisłby nad oknem. natomiast aby roleta wyglądała dobrze powinna moim zdaniem być o 15-20 cm szersza aniżeli wnęka okienna. jest bardziej uniwersalna - pasuje i do nowoczesnego i do prostego.co do belek - jeśli masz potrzebę rozjaśnienia belek, to na twoim miejscu powiesiłabym tam np. jasny obraz albo plakat (w zależności od charakteru reszty mieszkania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.01.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 bardzo klimatyczne wnetrze! zdecydowanie bym sciagnela te lniane 'plachty' ze sciany w kuchni bale sa piekne! masz biala podloge, biale zaslony i sciany tez biale, biale dodatki, posostale meble i nawet drzwi...jak dla mnie to zdecydowanie za malo drewna! nawet w domu z bali moze byc nowoczesnie i wcale nie musi byc sterylnie bialo chociaz te ledy to dla mnie lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 28.01.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 to dodam może kilka słów o stosunku drewna do białych ścian, Dom z bali, więc cały parter mamy ściany okrągłe, drewniane- zdecydowanie ponad 50m. bieżących bali, + a tylko hol i łazienka jest z pustaków, czyli około 8mb. ściany, ale z tego tylko ok.4m jest widoczne, reszta jest przykryta np. szafkami kuchennymi lub szafą.. salon jest razem z kuchnią i to jest ok. 38- 40m2, powierzchni, aby było zimą/wieczorem jasno zapalamy większą część punktów świetlnych, w suficie nad tą powierzchnią mamy zamontowane ponad 20sztuk lamp....różne, wszystkie powyżej 60W. większość energooszczędne, lub tzw. jarzeniówki... drewno nie odbija światła, przez swoje faktury i kolory potrzebna jest większa " moc świetlna" aby uzyskać efekt jasności w porównaniu np. do tynkowanych ścian...... to moje zdanie w temacie bieli i o tej jasności......, bale oglądam i tak wszędzie, kuchnia z boku, salon, za TV, za sofką, łazienka, hol, gabinet...etc......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 30.01.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 banan ja mam białą kuchnię lakierowaną w macie z mdf. Tylko czarna część jest w połysku. Bardzo sobie ją chwalę. I jeśli chodzi o utrzymanie czystości to mam porównanie z białym połyskiem szafek łazienkowych, wg mnie mat jest lepszy. Biel jest uniwersalna, z nią nie ryzykujesz. Z szarością może być już rożnie. [ATTACH=CONFIG]237471[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]237472[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]237474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]237475[/ATTACH] Remika a co masz na podlodze tzn co to za gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.01.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Wystarczy zajrzeć do dziennika Remiki.............płytki Dessau Grey Tau:) Edytowane 31 Stycznia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 31.01.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Tau dessau są piękne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 31.01.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Tak, dokładnie to Tau:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena98 04.02.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) My jesteśmy posiadaczami białej kuchni i jesteśmy na prawdę zadowoleni . Wysyłam link stronki z ciekawymi aranżacjami [moderowano ] Edytowane 5 Lutego 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.02.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Hej, a czy macie może jakieś realizacje bądź inspiracje w swoich bibliotekach białych nowoczesnych kuchni z drewnianą podłogą oraz drewnianym blatem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
db8600 25.02.2014 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam. A ja w swoim "M" też będę miał białą kuchnię w połysku. Blat będzie dębowy lodówka będzie też wolnostojąca ale biała nie taka jak na projekcie. Na podłogę planuje położyć płytkę Tubądzin Concrete 1 między szafkami białe szkło nie wiem tylko jaki kolor ścian:D http://images63.fotosik.pl/691/8f269723c875bf0cm.jpg http://images61.fotosik.pl/690/49dab9d1de589d6dm.jpg http://images63.fotosik.pl/691/4bf34a6efbdbb703m.jpg http://images62.fotosik.pl/693/b6f1e1fb0dd556e4m.jpg Montaż kuchni planowany na 7-11.04.2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krcb 19.04.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Nasza biała kuchnia powoli zaczyna nabierać kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delicjanka 23.04.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam! Dołączam do was, marzę o białej kuchni! mąż natomiast mówi NIE, no ale ja już podjęłam decyzje;) teraz go tylko przekonuje. Wczorajszy wieczór poświęciłam się temu wątkowi, przeczytałam od deski do deski. Ogólnie marzy mi się kuchnia czarno biała, na wysoki połysk. Jednak teraz sobie myślę, ze kuchnia biała połączona z szarościami, lub białe połączenie z drewnem jest równie piękne! Moja kuchnia nie będzie duża, dopiero lejemy strop w piątek, ale już nie długo umawiam się z panem stolarzem na dogadanie itd. Planujemy wprowadzić się przed świętami rzut mojej kuchni. Może macie jakieś pomysły? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krcb 26.04.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) kuchnia już prawie gotowa kuchnia już prawie gotowa zastanawiam się tylko jak zagospodarować tę przestrzeń między meblami a oknem. Musieliśmy zostawić tam dostęp do okna gdyż okno jest przy samej ścianie i musimy mieć możliwość otwierania go na oścież...dlatego może tam być tylko coś do wysokości blatu z możliwością dojścia do parapetu a na ścianie coś płaskiego ewentualnie...nie wiem, nie mam pomysłów...ale drażni mnie ta "dziura" Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez krcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.04.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 lub coś podobnego z Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/10471/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka00 07.05.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Witam. mam prośbę czy moglibyście podzielić się doświadczeniami z montażu kuchni? czy montażyści ją myją, montują zlew razem z syfonem itd? u nas rozczarowaniem były wióry w szufladach, nie zamontowany syfon do zlewu, brak listwy (bo jest równo) ale nawet silikonu żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts