Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oto nasza kuchnia:

nie jest wielka i białe fronty dosyć fajnie optycznie ją powiększyły. Blat to olejowany palisander, niestety wyszedł trochę za ciemny. Na podłodze mamy szare, "maziate" płytki. Cały zestaw sprawuje się od kilku miesiecy bez zarzutów.

http://lh3.ggpht.com/_22HWvtH4gXg/Sgx2xW9ZHhI/AAAAAAAACCY/x6kkN6QGKow/s512/_MG_2643.JPG

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na wakacjach wynajmowałam mieszkanie nad morzem, w którym kuchnia była biała z połyskiem, blat był w kolorze jasno szaro- beżowym w takie ciapki (kropeczki - nie wiem jak to nazwać), korpusy (mało widoczne) były wenge a na podłodze były płytki szaro-grafitowo -z brązowymi przeławiceniami, chyba Nowa Gala kolekcja Signum. Idealne do utrzymania czystości.

Całe mieszkanie było w konwencji szarości, biele i ciemne brązy w meblach. Wyglądało to super.

Nasza kuchnia to sama czysta biel -

- meble: mdf lakierowany na biało,wysoki połysk,

- blat: biały kompozyt

- pomiędzy szafkami szkło hartowane lakierowane od spodu na biało

- biały zlewozmywak

- biała podłoga; wylewka dekoracyjna BASF MASTERTOP

- ściany: biel

- roleta w oknie: biel

Jedyne akcenty to czarny piekarnik w zabudowie, czarna indukcja. Meble nie mają żadnych uchwytów, więc jedynym chromem będzie bateria zlewzomywakowa, okap w zabudowie i halogenu sufitowe.

A mi takie mega białe wnętrza bardzo się podobają :D Aczkolwiek sama po doświadczeniach z białą podłogą już bym się na takie nie zdecydowała :roll: (jeśli nie chcesz być niewolnicą swojej podłogi nie kładź sobie białego gresu polerowanego :-?)

Trochę inspiracji:

http://img3.imageshack.us/img3/1652/gmaria172large.jpg

I do przejrzenia wątek o białych ścianach:

http://forum.muratordom.pl/milosnicy-bialych-scian-laczcie-sie,t127129.htm

(wycięłam część zdjeć)

wszystkie inspiracje super.

moja kuchnia też będzie w większości biała - płytki opoczno metalic bianko (albo white, nie pamietam nazwy), ale one są w zasadzie szare, biała podłoga z tej samej serii, białe matowe fronty, tylko blat bedzie szary/grafitowy i w przyszłości jedna ściana w tym kolorze, ale ta jedna ściana chwilowo jest w kolorze troszkę ciemnejszego kremu.

kuchnia już obmierzona, będzie gotowa za około miesiąc, nie mogę się doczekać ;)

Uzytkuje dwie biale kuchnie (fronty wysoki polysk):

- jedna z czarnym granitowym blatem, biale sciany, szyba zamiast plytek, stalowy zlew, biale ramy okienne, drewniana podloga

- druga z jasnym blatem (lekki popiel), biale sciany, w scianie rzad bialych, duzych plytek, ceramiczny zlew, na podlodze deski, drewniane okna.

W obu przypadkach sprzety agd czarno-stalowe, zdecydowanie i bezdyskusyjnie wole kuchnie ta z jasnym blatem :D......

a moge prosić o zdjęcia? :-)

W tym wątku na stronie 69 jest nasza kuchnia :wink:

http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089-4080.htm

szkoda,że tylko wizualizacja.Czekam na realizację z ciekawością.

U nas będzie biała kuchnia i debowy blat (nie lubię merbau).Całe agd białe.Podłoga beż.

a moge prosić o zdjęcia? :-)

W tym wątku na stronie 69 jest nasza kuchnia :wink:

http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089-4080.htm

szkoda,że tylko wizualizacja.Czekam na realizację z ciekawością.

U nas będzie biała kuchnia i debowy blat (nie lubię merbau).Całe agd białe.Podłoga beż.

na pewno wkleję zdjęcia po montażu :wink:

jak dla mnie biel w kuchni jest zbyt chłodna i zbyt "sterylna". ja zdecydowanie bardziej wolę obracać się w ciepłych klimatach mojego domu :) Ale fajnie wygląda (choć sama bym nie chciała mieć tak zimnego wnętrza:)) połączenie bieli z mocnym fioletem albo fuksją, ale wszystko musi być minimalistyczne.

jak dla mnie biel w kuchni jest zbyt chłodna i zbyt "sterylna". ja zdecydowanie bardziej wolę obracać się w ciepłych klimatach mojego domu :) Ale fajnie wygląda (choć sama bym nie chciała mieć tak zimnego wnętrza:)) połączenie bieli z mocnym fioletem albo fuksją, ale wszystko musi być minimalistyczne.

zawsze można ocieplić biel, zamiast czystej bieli dać ecru, efekt wizualny podobny, ale jednak jest dużo cieplej. Zresztą zimno wyglądają szczególnie nowoczesne białe kuchnie lakierowane - tu trzeba naprawdę uważać, żeby nie przedobrzć, ja np będę mieć drewnianą stylową - juz sama forma mebli ociepli trochę wnętrze

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
planuje kuchnie: biale szafki na wysoki polysk i calkiem mozliwe, ze bialy blyszczacy blat. Kafelki na podlodze jednak dam chyba ciemne, zeby sie nie zalatac z mopem, zreszta boje sie, ze fugi beda wygladaly tragicznie po czasie :) Jestem fanka bialych kuchni. Mialam juz w swoich mieszkaniach trzy i uwielbiam je pucowac, czyscic, polerowac. Z luboscia przejezdzam sciereczka po tej bieli. Nie boj sie, nie bedzie mdlo. Ja bym blatu ciemnego nie dawa, ale tylko dlatego, ze uwielbiam jak blat jest mega czysty. No ewentualnie przekonalby mnie tylko blat czarny, a konkretnie kwarcowy z drobinkami swiecacymi, bo lubie blysk i ten blat mnie jakos hipnotyzuje, niczym coniektorych akwarium z rybkami :)