Anyżek35 27.03.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 bardzo klimatyczna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 27.03.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Dodam jeszcze sam widok z kuchennego okna (lato 2014, z lewej strony dzika róża o białych kwiatach, pośrodku olbrzymia, zimozielona mahonia, wiosną kwitnie na żółto). Widoczny na zdjęciach stół poszedł do bloku http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/e861HROm1atbxB6O7B.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/0A4wv60pNY5eeqCpvB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Werra87 28.03.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Widoku z okna zazdroszczę najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Z pokoi jest jeszcze ładniejszy. I wbrew inspiracjom architektów wnętrz uważam, że do takich widoków nie można odwracać się tyłem, lokując wypoczynek, stół, biurko czy łóżko w sypialni w ten sposób, aby widzieć ścianę, kominek, bądź TV.No sorry, ostatnie zdjęcie, bo zaraz pogonicie mnie do działu ogrodowego. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/fvTJbT1ZtlvSZVH6QB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty21 29.03.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 zamierzam urządzić kuchnię na biało, fronty lakierowane, podłoga płytki szare plus do tego czarna lodówka ze szklanym frontem, czarny okap. Zastanawiam się nad kolorem blatu i płyty indukcyjnej. Albo blat z czarnego konglomeratu, ale wtedy biała płyta indukcyjna by nie pasowała. A jeśli biała płyta indukcyjna, to jaki blat polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 kuchnia piękna ale kuchenka wolnostojąca i czajnik jak z prl-u psują wszystko. Czemy nie kupiłaś płyty i piekarnika w stylu retro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 30.03.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 zamierzam urządzić kuchnię na biało, fronty lakierowane, podłoga płytki szare plus do tego czarna lodówka ze szklanym frontem, czarny okap. Zastanawiam się nad kolorem blatu i płyty indukcyjnej. Albo blat z czarnego konglomeratu, ale wtedy biała płyta indukcyjna by nie pasowała. A jeśli biała płyta indukcyjna, to jaki blat polecacie? Czy posiadasz zdjęcie płytek? Czy zależy Ci na kontrastach (ciemny blat podkreśli biel zabudowy)? Płyta indukcyjna może się różnić odcieniem bieli od frontów, światło będzie też na nią padać pod innym kątem, czy to wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.03.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Mnie się właśnie podoba, że kuchenka jest wolnostojąca. Przynajmniej w tym względzie wreszcie coś innego w tym wątku. Bardzo ładna kuchnia, szczególnie mi się podobają podziały i szkło w zabudowie koło wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woskowana 30.03.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 A nie lepiej było zrobić kuchnię w zabudowie? Moim zdaniem byłaby tu ciekawym rozwiązaniem. Zwracam uwagę na to, bo znajomi mają tak ustawioną kuchnię i zawsze im tam wpada sporo rzeczy między szafki, a kuchenkę – co jest denerwujące. Dwa – blaty nie będą cierpiały od gorąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 30.03.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Kierowałam się i ceną i funkcjonalnością. Zabudowana kosztuje 2 x tyle co zwykła, sama płyta ok.500 zł, piekarnik ponad 600 najtańsza, najprymitywniejsza wersja. A poza tym nie uświadczysz białej płyty gazowej. Boki blatów stolarz obił blachą i nie ma opcji, żeby coś tam spadło czy się osmoliło, a przy kuchence na dole są 2 wymienialne panele. Jak te zżółkną pomaluję albo kupię nowe. Kredensik spieprzył; okap miał być niższy, witrynki inaczej miały się otwierać, lepiej wyglądałoby 7 szuflad zamiast 9, uchwyty też dał za wysoko, bo się piszpannie nie chciało kropek postawić na projekcie, a oświetlenie przywiózł i ciepnął na parapet z tekstem, że oni "nie podłączają elektryki". Bo rzekomo jedna pani do sądu go podała, że nieuprawniony elektryk oświetlenie podłączał. Więc wrzasnęłam, że ja go do sądu podam jak nie podłączy Ale decydującym argumentem była zapisana w umowie wypłata po montażu (2/3 ceny mebli) I to zadecydowało Myślałam też o białej mikrofali, ale taka w Ikei za 1500 zł chodzi i ma 2 lata gwarancji, więc na razie wstawimy zwykłą, białą, sprawną, w idealnym stanie, 10 lat temu z...Londynu przywiezioną. Są ważniejsze potrzeby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.03.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 kilkaset zł więcej przy całym budżecie jaki poniosłaś na kuchnie to pikuś, a efekt były o wiele fajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 30.03.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ja nawet tego nie zauważyłam, że kuchenka nie jest do zabudowy, wyszło ślicznie, a widoki za oknem bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 30.03.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Ja bym tylko czajnik zmieniła tak jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenAgnes 31.03.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Wnetrze jest w stylu retro i wolnostojaca kuchenka swietnie sie w ten styl wpisuje. Widoki za oknem faktycznie do pozazdroszczenia, ja ze swoich bede widziala dachy innych budynkow i niewiele zieleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 31.03.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Mysiu, a jaki czajnik byś polecała? I żeby nie cupieć przy nim w oczekiwaniu na zagotowanie się wody, tylko wyjść chociaż do salonu czy na taras i stamtąd gwizdek usłyszeć. Ten gwiżdże tak, że w ogrodzie go słychać , 40 m. od domu. Oczywiście przy otwartym oknie.Jest zielony, bo zależało mi również na tym, żeby kakofonii kolorystycznej nie wprowadzać. Nawet to czerwone pudełko Twinings już zgrzyta. Nie ma za to jedynej rzeczy, której po przeprowadzce nigdy nie schowam - fajansowego czajniczka do herbaty z XIX w. w drobne kwiatuszki, po prababci.Wszyscy jesteśmy fanami herbaty. Kawa może dla nas nie istnieć. No i używanej na co dzień krajalnicy do wędlin, serów i chleba. Stanie ona na zmywarce a pudełko na pastylki też pójdzie do szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 31.03.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 A jeśli biała płyta indukcyjna, to jaki blat polecacie? Chyba na rynku jest większy wybór czarnych płyt indukcyjnych niż białych, a do tego zlewozmywak i blaty też czarne. Blaty białe? Hm...kusiły mnie, ale jakoś nie miałam odwagi. Teraz trochę żałuję, że nie dałam czarnych blatów, ale tu na forum pisano, że każdy pyłek znać na nich i szybko się niszczą. Niestety, to co ślicznie wygląda w inspiracjach nie zawsze sprawdza się w realu. Np. biały pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki73 31.03.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 my mielismy biala kuchnie przez dobrych 10 lat,. starczy.. po kilku latach i tak wszystko zolknie, od razu lepiej pojsc w kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 31.03.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 ha to przy takim rozumowaniu moja kuchnia nie zżółknie bo już jest waniliowa. Ale teraz zrobiłabym białą z drewnianymi blatami, podobną do tej jaką ma leda16. Leda16 piękny ten twój stół i taboreciki. Też planowałam swój stół przemalować na biało ale podobno do wanilii to Piszesz, że nie ma płyty gazowej białej- ja mam taką mastercook'a. Mimo, że kuchenka nie jest w zabudowie kuchnia jest piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty21 06.04.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 czy do białej kuchni z czarnym blatem pasowałby szary lub biały zlewozmywak? początkowo chciałem zakupić czarny zlewozmywak, ale widząc u znajomej jakie tworzą się zacieki na 3 tyg. zlewozmywaku stwierdziłem, że nie chcę takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 06.04.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Jeśli to typowa czarno biała kuchnia to ja nie widzę tam szarego zlewozmywaka, chyba że są dodatki w tym kolorze. Biały jak najbardziej. Mam u siebie ciemny grafit i nigdy nie zauważyłem żadnych zacieków, więc nie skreślałbym od razu ciemnego. Zależy na pewno od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts