TomKa 05.11.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Moja biała kuchnia "robi się".Fronty biały mdf matBlat szary matSprzęt, zlewozmywak i uchwyty stal matowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 05.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ja też marzę o białej kuchni, lakierowane fronty i blat napewno w kolorze drewna, tylko nie wiem jeszcze dokładnie jaki kolor, myślę o ciemnym. Płytki na podłodze mam mocca z serii Damasco z Opoczna, ściany jeszcze nie wiem jakie, czekam z niecierpliwością na zdjęcia z realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 05.11.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ładna biała kuchniahttp://images43.fotosik.pl/223/97db465ec5348db6med.jpgi tutaj realizacja sympatycznej blogowiczki Iwonki, jeśli czyta FM to pozdrawiam:)http://images41.fotosik.pl/219/9e992c3dd086ca08med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 05.11.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja też marzę o białej kuchni,tzn nie tylko marzę bo na 100% taką będę mieć,ale dopiero z poczatkiem lata.Szafki na wysoki połysk,sprzęd czarny z Boscha seria z czerwoymi dodatkami,tylko nie umię się zdecydowac na kolor blatu ,myslę nad czarnym z drobinkami świecącymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 11.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Wyciągam z czeluści wątek, bo wlasnie mam podjąć decyzję, czy ma być biala kuchnia czy inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 11.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Od hmmm... 5 lat mam te sama biala kuchnie - gotuje, wypiekam i mam czysta. Rowniez drzwi wewnetrzne mam biale bo takie lubie! Takze w nowym domku planuje miec biala kuchnie i biale drzwi. Nierozumiem czego sie bac?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 11.11.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 FairyDream,ale masz piękny avatarek.Gdzie znalazłas takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 11.11.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem jak już ją będę miała to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 11.11.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem Biala OK ale z polyskiem to juz mniej choc prezentuje sie slicznie ale mysle o tych paluszkach, ktore bedzie znac przy kazdym dotknieciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 12.11.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem Biala OK ale z polyskiem to juz mniej choc prezentuje sie slicznie ale mysle o tych paluszkach, ktore bedzie znac przy kazdym dotknieciu. pytałam kilku uzytkowników białych lub kremowych kuchni na połysk, nie skarżą się, w przeciwieństwie do posiadaczy czarnych, bordowych kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 12.11.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem Biala OK ale z polyskiem to juz mniej choc prezentuje sie slicznie ale mysle o tych paluszkach, ktore bedzie znac przy kazdym dotknieciu. pytałam kilku uzytkowników białych lub kremowych kuchni na połysk, nie skarżą się, w przeciwieństwie do posiadaczy czarnych, bordowych kuchni. no właśnie ja też pytałam i jakoś tak bardzo się nie skarżyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P_eggy 12.11.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mi też się marzy biała lub waniliowa kuchnia z ciemnymi blatami . Brudzenia bym się nie obawiała... A uważam, że właśnie małe kuchnie – takie jak moja – wyglądają lepiej w jasnych barwach niż ciemnych. Pomieszczenie nie przytłacza i wydaje się być większe . Ale co mam zrobić? Mam kuchnię otwartą na jadalnię i salon. A tam mebelki będą ciemny dąb . Więc pewnie zrobię na odwrót – niż w marzeniach. Dam fronty dębowe i jasne blaty. Meble w kuchni/jadalni i salonie – małe pomieszczenie, razem ok. 30 m2) będą przynajmniej w podobnej kolorystyce. Ale by troszkę rozjaśnić kuchnię kupię płytki na ścianę i takie same na podłogę (jasny beż), które połączę z ciemniejszą deską w salonie i jadalni. Zobaczymy jaki da to efekt. O białej kuchni będę marzyć dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 12.11.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem Biala OK ale z polyskiem to juz mniej choc prezentuje sie slicznie ale mysle o tych paluszkach, ktore bedzie znac przy kazdym dotknieciu. pytałam kilku uzytkowników białych lub kremowych kuchni na połysk, nie skarżą się, w przeciwieństwie do posiadaczy czarnych, bordowych kuchni. no właśnie ja też pytałam i jakoś tak bardzo się nie skarżyli Widze, ze tylko u mnie byl ten "problem" widocznych palcow na drzwiczkach, byc moze dlatego, ze mialam duze okno 3mx2m i podczas siedzenia przy stole widzialam te "odciski palcow" co niejednokrotnie mnie irytowalo, jednak nie pisalam o tym aby komukolwiek odradzac, wrecz przeciwnie, nadal pisze, iz biala kuchnia z polyskiem jest ladna; to o czym pisze to tylko i wylacznie moja opinia z urzytkowania, obecnie mam matowa i biala i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mi też się marzy biała lub waniliowa kuchnia z ciemnymi blatami . Brudzenia bym się nie obawiała... A uważam, że właśnie małe kuchnie – takie jak moja – wyglądają lepiej w jasnych barwach niż ciemnych. Pomieszczenie nie przytłacza i wydaje się być większe . Ale co mam zrobić? Mam kuchnię otwartą na jadalnię i salon. A tam mebelki będą ciemny dąb . Więc pewnie zrobię na odwrót – niż w marzeniach. Dam fronty dębowe i jasne blaty. Meble w kuchni/jadalni i salonie – małe pomieszczenie, razem ok. 30 m2) będą przynajmniej w podobnej kolorystyce. Ale by troszkę rozjaśnić kuchnię kupię płytki na ścianę i takie same na podłogę (jasny beż), które połączę z ciemniejszą deską w salonie i jadalni. Zobaczymy jaki da to efekt. O białej kuchni będę marzyć dalej . Zrobiłabym na Twoim miejscu tę wymarzoną białą kuchnię z dębowym blatem Mam półotwartą na pokoik dzienny kuchnię z białego lakierowanego MDF-u, na podłodze ciemny dąb, na blacie ciemny orzech, podobnie stół w kuchni. W pokoju obok niskie meble skrzyniowe wenge i wygląda to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.11.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Biała lakierowana kuchnia zamowiona, ale wlasnie naszly mnie wątpliwości. Rzecz w tym, że kuchnia miala być surowa, tj biala, czarny blat, czarne sprzęty. I tak sobie myslę, że skoro ta kuchnia jest otwarta, to powinna nawiązywac do salonu. Koncepcji salonu jeszcze nie ma, ale nie będzie tam na pewno bialych mebli. czy więc nawiązac, żeby te pomieszczenia tworzyly wizualnie calość? Jak to rozwiązaliscie? Zastanawiam się, czy moze jednak nie pokusic się o drewniany blat. Ale wtedy nie będą mi pasowaly czarne sprzęty... (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.11.2009 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A dlaczego biala kuchnia, czarne sprzety i drewniany blat maja do siebie nie pasowac? To zaledwie 3 kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 25.11.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Po prostu miałam wizję surowej kuchni, w ktorej blat zleje sie ze zlewem i płytą kuchenną a do tego planujemy szkło zamiast płytek. Tyle, ze mam problem z salonem, a dokladnie z tym, żeby salon z kuchnią (skoro kuchnia otwarta) jakoś się łączyły (kolorystycznie, meblowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.11.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A dlaczego biala kuchnia, czarne sprzety i drewniany blat maja do siebie nie pasowac? To zaledwie 3 kolory... To jakie sprzęty pasują ci do drewnianego blatu? Drewniane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmagna 25.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Biała lakierowana kuchnia zamowiona, ale wlasnie naszly mnie wątpliwości. Rzecz w tym, że kuchnia miala być surowa, tj biala, czarny blat, czarne sprzęty. I tak sobie myslę, że skoro ta kuchnia jest otwarta, to powinna nawiązywac do salonu. Koncepcji salonu jeszcze nie ma, ale nie będzie tam na pewno bialych mebli. czy więc nawiązac, żeby te pomieszczenia tworzyly wizualnie calość? Jak to rozwiązaliscie? Zastanawiam się, czy moze jednak nie pokusic się o drewniany blat. Ale wtedy nie będą mi pasowaly czarne sprzęty... (chyba). Drewniany blat i białe meble - super zestawienie. Czarny piekarnik w białej kuchni wygląda dobrze , gdy jest na dole, tzn pod płytą gazową czy elektryczną, która też jest czarna. Natomiast w słupku piekarnik za mocno rzuca się w oczy wg mnie nie wygląda ładnie. Jak piekarnik masz na dole- spoko, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 25.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Piekarnik będzie pod płytą. Kuchenka jest mała, dlatego zastanawiam się, czy nie byłoby dobrze wizualnie powiększyć ją naklejając pod szybę (zamiast plytek) tapety. A z drugiej stropny nie wiem, czy drewno i szkło to dobre zestawienie. Jakos dla mnie surowośc=biel, czerń, szkło i drewno tu nie pasuje. Ale ja nigdy nie mialam wizji swojego domu, plastyczka ze mnie żadna, wyobrazni zero:( Dlatego siedzę w necie, przeglądam, korzystam z pomysłów i rad innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts