Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara :roll: ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem :)

Biala OK ale z polyskiem to juz mniej choc prezentuje sie slicznie ale mysle o tych paluszkach, ktore bedzie znac przy kazdym dotknieciu.

pytałam kilku uzytkowników białych lub kremowych kuchni na połysk, nie skarżą się, w przeciwieństwie do posiadaczy czarnych, bordowych kuchni.

ja też właśnie zmagam się z decyzją biała czy szara :roll: ale na 99% będzie biała z połyskiem ale i drewnem :)

Biala OK ale z polyskiem to juz mniej choc prezentuje sie slicznie ale mysle o tych paluszkach, ktore bedzie znac przy kazdym dotknieciu.

pytałam kilku uzytkowników białych lub kremowych kuchni na połysk, nie skarżą się, w przeciwieństwie do posiadaczy czarnych, bordowych kuchni.

no właśnie ja też pytałam i jakoś tak bardzo się nie skarżyli :) :D

Mi też się marzy biała lub waniliowa kuchnia z ciemnymi blatami :wink: . Brudzenia bym się nie obawiała... A uważam, że właśnie małe kuchnie – takie jak moja – wyglądają lepiej w jasnych barwach niż ciemnych. Pomieszczenie nie przytłacza i wydaje się być większe :wink: .

Ale co mam zrobić? Mam kuchnię otwartą na jadalnię i salon. A tam mebelki będą ciemny dąb :-? . Więc pewnie zrobię na odwrót – niż w marzeniach. Dam fronty dębowe i jasne blaty. Meble w kuchni/jadalni i salonie – małe pomieszczenie, razem ok. 30 m2) będą przynajmniej w podobnej kolorystyce.

Ale by troszkę rozjaśnić kuchnię kupię płytki na ścianę i takie same na podłogę (jasny beż), które połączę z ciemniejszą deską w salonie i jadalni. Zobaczymy jaki da to efekt.

O białej kuchni będę marzyć dalej :oops: 8) .

no właśnie ja też pytałam i jakoś tak bardzo się nie skarżyli :) :D

Widze, ze tylko u mnie byl ten "problem" widocznych palcow na drzwiczkach, byc moze dlatego, ze mialam duze okno 3mx2m i podczas siedzenia przy stole widzialam te "odciski palcow" co niejednokrotnie mnie irytowalo, jednak nie pisalam o tym aby komukolwiek odradzac, wrecz przeciwnie, nadal pisze, iz biala kuchnia z polyskiem jest ladna; to o czym pisze to tylko i wylacznie moja opinia z urzytkowania, obecnie mam matowa i biala i jest ok.

Mi też się marzy biała lub waniliowa kuchnia z ciemnymi blatami :wink: . Brudzenia bym się nie obawiała... A uważam, że właśnie małe kuchnie – takie jak moja – wyglądają lepiej w jasnych barwach niż ciemnych. Pomieszczenie nie przytłacza i wydaje się być większe :wink: .

Ale co mam zrobić? Mam kuchnię otwartą na jadalnię i salon. A tam mebelki będą ciemny dąb :-? . Więc pewnie zrobię na odwrót – niż w marzeniach. Dam fronty dębowe i jasne blaty. Meble w kuchni/jadalni i salonie – małe pomieszczenie, razem ok. 30 m2) będą przynajmniej w podobnej kolorystyce.

Ale by troszkę rozjaśnić kuchnię kupię płytki na ścianę i takie same na podłogę (jasny beż), które połączę z ciemniejszą deską w salonie i jadalni. Zobaczymy jaki da to efekt.

O białej kuchni będę marzyć dalej :oops: 8) .

Zrobiłabym na Twoim miejscu tę wymarzoną białą kuchnię z dębowym blatem :)

Mam półotwartą na pokoik dzienny kuchnię z białego lakierowanego MDF-u, na podłodze ciemny dąb, na blacie ciemny orzech, podobnie stół w kuchni. W pokoju obok niskie meble skrzyniowe wenge i wygląda to ok :)

• 2 weeks później...
Biała lakierowana kuchnia zamowiona, ale wlasnie naszly mnie wątpliwości. Rzecz w tym, że kuchnia miala być surowa, tj biala, czarny blat, czarne sprzęty. I tak sobie myslę, że skoro ta kuchnia jest otwarta, to powinna nawiązywac do salonu. Koncepcji salonu jeszcze nie ma, ale nie będzie tam na pewno bialych mebli. czy więc nawiązac, żeby te pomieszczenia tworzyly wizualnie calość? Jak to rozwiązaliscie? Zastanawiam się, czy moze jednak nie pokusic się o drewniany blat. Ale wtedy nie będą mi pasowaly czarne sprzęty... (chyba).

Biała lakierowana kuchnia zamowiona, ale wlasnie naszly mnie wątpliwości. Rzecz w tym, że kuchnia miala być surowa, tj biala, czarny blat, czarne sprzęty. I tak sobie myslę, że skoro ta kuchnia jest otwarta, to powinna nawiązywac do salonu. Koncepcji salonu jeszcze nie ma, ale nie będzie tam na pewno bialych mebli. czy więc nawiązac, żeby te pomieszczenia tworzyly wizualnie calość? Jak to rozwiązaliscie? Zastanawiam się, czy moze jednak nie pokusic się o drewniany blat. Ale wtedy nie będą mi pasowaly czarne sprzęty... (chyba).

Drewniany blat i białe meble - super zestawienie. Czarny piekarnik w białej kuchni wygląda dobrze , gdy jest na dole, tzn pod płytą gazową czy elektryczną, która też jest czarna. Natomiast w słupku piekarnik za mocno rzuca się w oczy wg mnie nie wygląda ładnie. Jak piekarnik masz na dole- spoko, będzie dobrze :)

Piekarnik będzie pod płytą. Kuchenka jest mała, dlatego zastanawiam się, czy nie byłoby dobrze wizualnie powiększyć ją naklejając pod szybę (zamiast plytek) tapety. A z drugiej stropny nie wiem, czy drewno i szkło to dobre zestawienie. Jakos dla mnie surowośc=biel, czerń, szkło i drewno tu nie pasuje. Ale ja nigdy nie mialam wizji swojego domu, plastyczka ze mnie żadna, wyobrazni zero:( Dlatego siedzę w necie, przeglądam, korzystam z pomysłów i rad innych.