Gość Snaker 17.12.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Mam pewien dylemat. Nie długo kupuję okna drewniane Meranti Wiktorczyk lub Igies&Igies. Jedna firma stosuje okucia Maco a druga G-U. Czy ktoś z szanownych grupowiczów mógłby mi doradzić, które są leprze. Info na temat producentów też mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 18.12.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Na to jest leprze to trudno odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość muminek 18.12.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Okucia maco jak również G-U są podobnej klasy. Odnośnie firm produkujących okna, o ile mi wiadomo żadna z nich nie ma aprobaty na swoje okna a co za tym idzie jej okna nie były sprawdzane. W przypadku okien meranti bardzo ważny jest materiał z jakiego one zostały wykonane. Proponuję dowiedzieć się od któergo dostawcy(hurtownika) firmy pobierają drewno(klejonkę). Meranti na naszym rynku jest bardzo zróżnicowane pod względem jakości, a więc proponuje to sprawdzić. Producent powinien również we własnym zakresie sprawdzać każdą dostawę materiału, ponieważ materiał o małej gęstości czyli poniżej 400 kg/m3 nadaję się tylko na śmietnik. O ile mi wiadomo to tylko parę firm(dostawców klejonki) zbadało swój materiał:-DLH-Rogemann... a może jeszcz inni o których nie wiem.decyzja należy do Ciebie. Oby nie była tylko bardzo droga.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 28.12.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 Zarówno G-U jak i Maco są podobnej klasy raczej średniej.Obecnie podobno ( tak mówi większość dealerów okien) najlepsze są Siegenia oraz Roto.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts