lukasz_p 20.09.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Witam. Przymierzam się do wylewek. W całym domu podłogówka. Czy dylatacja przy ścianach wykonana ze zwykłej pianki (taśmy) dylatacyjnej, o takiej jak tu: http://www.allegro.pl/item699109230_okazja_pianka_dylatacyjna_tasma.html będzie wystarczająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 20.09.2009 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 No może się ktoś wreszcie wypowie czy taka dylatacja jest wystarczająca w moim przypadku czy też np. koniecznie powinna mieć min. 1 cm grubości? :evi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 20.09.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ja u siebie dylatacje robiłem ze styropianu gr 1cmtrochę zabawy z docinaniem i układaniem ale wyszło spoko i taniej niż taśma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 20.09.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 No może się ktoś wreszcie wypowie czy taka dylatacja jest wystarczająca w moim przypadku czy też np. koniecznie powinna mieć min. 1 cm grubości? :evi typowa, wystarczy w zupelnosci. 1cm moze rowniez byc ale nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 20.09.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Witam. Przymierzam się do wylewek. W całym domu podłogówka. Czy dylatacja przy ścianach wykonana ze zwykłej pianki (taśmy) dylatacyjnej, o takiej jak tu: http://www.allegro.pl/item699109230_okazja_pianka_dylatacyjna_tasma.html będzie wystarczająca? przy ogrzewaniu podłogowym grubość dylatacji obwodowej to 10 mm http://img30.imageshack.us/img30/6134/poniedz61006.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.09.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Ja kupiłem gr. 8mm, typowa do podłogówki, wysoka na 15 cm . Tamta jest za cienka jak ją scisnie wylewka to zostanie 1-2mm. ( na majorce może wystarczy ) http://www.allegro.pl/item737753421_tasma_dylatacyjna_brzegowa_do_podlogowki_25_mb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 10.10.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 WITAM, Mam podłogówkę i zrobione dylatacje na zewnątrz przy ścianach.Niestety przy wylewkach goście wyciągnęli taśmy dylatacyjne z pianki (te pomiędzy układami -petlami podłogówki) i ponacinali wylany beto.W sumie to dylatacje są ale czy tak wykonana może być?Jeżeli nie to jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 10.10.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 U mnie po zrobieniu jastrychu nacięli tylko szpachelką linie w drzwiach i w połowie salonu.Jak wszystko wyschło to pękło ładnie właśnie w tych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 11.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 U mnie po zrobieniu jastrychu nacięli tylko szpachelką linie w drzwiach i w połowie salonu. Jak wszystko wyschło to pękło ładnie właśnie w tych miejscach. ale czy tak wykonane dylatacje są prawidłowe? Nie ma to potem wpływu na pracę podłogi i pęknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.10.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 No może się ktoś wreszcie wypowie czy taka dylatacja jest wystarczająca w moim przypadku czy też np. koniecznie powinna mieć min. 1 cm grubości? :evi dylatacja w calosci ze styropianu o grub. 1cm. wylozyc ja trzeba przed rozpoczeciem izolowania posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 11.10.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Witam. Przymierzam się do wylewek. W całym domu podłogówka. Spokojnie zostaw to chłopakom od mixokreta. Upewnij się tylko, że dają gwarancję na robotę i że wiedzą co to podłogówka. Moi zrobili mi wszystko na cacy ze zwykłej taśmy w rolce bodajże 5mm, nacięcia szpachelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts