dolabella 20.09.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 W narożniku działki znalazłam wczoraj taki podkop pod 80 cm fundamentem płotu. Wokół wejścia do jamy były pióra ptasie, chyba bażantów, których sporo mieszka wokół. Bywaje też na naszej działce.Czy ten podkop może należeć do łasicy czy do jakiego innego zwierzaczka? http://www1.picturepush.com/photo/a/2279994/1024/Garden/jama.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 U nas w okolicy podobne dziury robią stworzenia nazywane przez miejscowych "chomy". Nie znam zoologicznej nazwy tego cudu, a nawet nie wiedziałam do niedawna, że takie stworzenia żyją w naszej okolicy. Wygląda to jak świnka morska z ubarwieniem chomika i wystraszone nieźle pomyka skacząc... jak zając. Rolnicy tępią to z pasją, choć dla mnie wygląda jak sympatyczne stworzonko. To jedyne stworzenie którego nie udało się jeszcze upolować mojej kotce, która zdobyła już nawet młodego zająca. Kiedyś szukałam w google, ale bez nazwy nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 21.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 w Polsce żyją dzikie chomiki ale są raczej rzadkie i z pewnością nie są drapieżne - gustują raczej w nasionkach niż ptakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.09.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Faktycznie - są piórka nie zauważyłam. A te chomiki u nas nie są rzadkie, ale spryciule szybko zmykają. Po żniwach norek jest pełno, ale zobaczyć najłatwiej niestety martwe na szosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.09.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Znalazłam tego choma:http://wszystko_o_chomikach.w.interia.pl/europejski.htmlfiguruje jako chomik europejski i faktycznie jest roślinożerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.09.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Piórka sugerują że drapieżnik. Na kunę, norkę czy tchórza trochę mała ta dziura (o ile można wnioskować ze zdjęcia). Obstawiał bym łasicę albo gronostaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 21.09.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Najprawdopodobniej to norka amerykańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Najprawdopodobniej to norka amerykańska.Tez glosuje na norke - w okolicy gdzie mieszkaja moi Rodzice sporo lat temu troche ich ucieklo z hodowli i sobie zaja do tej pory. Nory maja w zboczu malego cieku wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolabella 23.09.2009 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Norki bym się nie spodziewała, ale kto wie... Jak tylko uda mi się wyśledzić zwierzątko, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts