buleczka_77 17.04.2002 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 Poszukuje sąsiadów z okolicy w celu wzajemnej wymiany adresów, kontaktów, informacji o hurtowniach materiałów bud, usługodawcach, instalacjach czyli "co, gdzie i za ile" Pozdrawiam Bułeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atk 19.04.2002 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2002 Zgłasza sie Jastrzębie k.Żabieńca k. Piaseczna.Mam nadzieję rozpocząć za chwilę tzn. na przełomie kwietnia i maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 20.04.2002 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Witam serdecznie kogoś z "mojego" regionu. Ja jestem na etapie zalewanie fundametnów wiec jeśli w jakimś etapie mogę Ci pomóc ... Pozdrawiam, Buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2002 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Mam tylko nadzieję, że nie jest to poczatek secesji..... Czy będziecie na grillu w Kampinosie??? Zapraszamy!!!Wszyscy mile widziani.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 20.04.2002 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2002 Właśnie.W końcu Grupa Warszawska zalicza się jakby nie było do okolic Piaseczna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.04.2002 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Bardzo, bardzo dziekuje za zaproszenie na grila, ale jestem na bardzo "zaganianym" etapie budowy. Dodatkowo nakłada sie troszkę nadgodzin w pracy i szkoła..., no i zakładanie ogródka w wolnych minutkach Nie dam rady , bo przeciez kiedyś muszę spać Może kiedyś, w bardziej sprzyjających warunkach pozdrawiam Buła ps. wątek Piaseczno i okolice założyłam w celu wymiany informacji o okolicznych cenach, hurtowniach, usługach.. co ma znaczenie jeśli się zwraca uwagę na transport:smile: mam nadzieje, że to wydzielenie nikogo nie uraziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2002 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 oczywiscie,ze nie.Bułeczko, chcieliśmy po prostu, abyscie dołączyli do nas. Ale rozumiem, że nie masz czasu. Pozdrawiam więc serdecznie i życzę choć chwili wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atk 22.04.2002 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Cześć Bułeczka_77 Ja mam nadzieję być niedługo na tym samym etapie. Na razie czekam jeszcze na to by działka trochę obeschła. Oczywiście pytań, spraw, problemów mam bardzo dużo, inaczej nie byłoby mnie tu. Przede wszystkim poszukuję kierownika budowy (mam wsród znajomych osoby z uprawnieniami ale nie chcę ich stracić w wyniku konfliktu na "placu boju". W dalszym ciągu mam też watpliwości z czego budować (gazobeton czy ceramika). Jest to oczywiście dylemat o wyższości Świąt Wielkiejnocy nad Świętami Bożegonarodzenia. Ostatnio usłyszałem dobry argument że jeżeli "etapuję" to lepsza będzie ceramika (nie nasiąka).Kolejny problem to fundamenty : wykonawca optuje za wylewanymi z betonu, podobno wyjdzie taniej (będę chciał jego wycenę). To na pewno nie wszystko, problemów i pytań mam znacznie więcej. PozdrawiamZibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 24.04.2002 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Cześć ATK - Zibi U nas też był beton wylewany ( pod okiem murarzy, którzy zawsze zobili to w sposób tradycyjny czyli taczka, betoniarka i łopata) i powiem Ci że chłopaki byli bardzo mile zaskoczeni, że poszło tak szybko i przy okazji taniej, bo oni by za taką robotę policzyli znacznie więcej. Może więc nie warto tak się opierać? Biorąc pod uwage czas, prace i kasę chyba jednak taniej wychodzi beton+pompa My budujemy z Ytonga i muszę przyznać, że idzie to bardzo szybko. Już w sobotę mają robić strop.... Jeśli idzie o kier. budowy to niesty nie mogę Ci nikogo polecić, bo naszym kier. jest tak naprawde wykonawca a tak prawnie to jego kolega, którego na oczy nie widziałam hihihihi. Najważniejsze, że wszystko przebiega zgodnie z planami i technika budowalną. Nadzoru budowlanego nie mamy, bo w pełni ufamy naszemu wykonawcy naprawdę jest w porządku gość. To pozdrawiam i jeśli potrzebujesz pomocy i przewodnika po okolicznych hurtowniach to może Ci pomoge Bułeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.04.2002 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Bułeczko,czy moge wejsc na priv i spytac o koszty?zastanawiam sie nad 1 warstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 31.07.2002 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 No nie daje wiary, że pod Piasecznem się nikt nie buduje i nie czyta Forum!!! Czyżby moi sąsiedzi byli "nieinternetowi"???? A może nie chcą sie ujawnić? Szkoda, bo jak to mówią w kupie raźniej Pozdro od Bułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha 06.08.2002 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 A ja buduję się w Czersku, gmina Góra Kalwaria, powiat Piaseczno.Jestem na etapie prac wykończeniowych w środku. Służę pomocą jeśli tylko będę w stanie jej udzielić. ATKCo do wyboru materiału polecam silikat - niedrogi, trwały, dobrze się muruje, a jeśli tylko masz dobrych murarzy to ściany wychodzą bardzo równe i potem wystarcza tylko cienki tynk gipsowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 21.11.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2002 chciałabym odświeżyć wątek Buduję (a raczej będę, bo zaczynamy w przyszłym roku - wraz z odejściem zimy)w Głoskowie. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia na budowę (jak Ci poszło w gminie?). Bułeczko_77 jak Ci poszło w gminie Piaseczno? pozdrawiam, marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6115 02.12.2002 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2002 Witam,ja zamierzam na wiosnę rozpocząć budowe w Głoskowie.Chętnie nawiąże kontakt z budującymi się w tej okolicy."marto" jesteśmy sąsiadkami chętnie wymienię sie doświadczeniamiPozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.12.2002 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 6115 witam serdecznie cieszę się, że mam tutaj sąsiadów! gdzie dokładnie w Głoskowie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6115 03.12.2002 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Witam,Dokładnie to moja działaka jest na końcu swiata w szczerym polu na ulicy korczunkowej pod lasem. Stoi tam juz jeden dom. Na wiosne zamierzamy postawić stan surowy otwarty domek muratora D12b.Chętnie nawiążemy kontakt mailowy [email protected]Pozdrawiam i czekam na kontakt. Napisz gdzie Wy macie działkę i kiedy zamierzacie się budowaćSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.12.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Sylwio, ja też mam działkę na Korczunkowej, też w szczerym polu (no może nie do końca, bo stoją tam już trzy domy), chyba trochę dalej niż Ty od lasu, ale i tak będziemy bliskimi sąsiadkami. Zaczynamy na wiosnę. Już piszę maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 02.02.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Witam. W styczniu moją gminę przyłączyli do powiatu Piaseczyńskiego więc nagle zrobiły się to moje okolice . Buleczka budowałaś z ytonga, dobrą miałaś ekipę i jak bardzo drodzy byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 10.03.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Podciągam trochę Piaseczno do góry. Może coś się rozkręci Południowo-warszawscy budujący zapraszam tutaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 10.03.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 No cześć, Melduję się. Widzę, że do nadejścia wiosny może nas się tu zebrać niezła gromadka... Proszę was o informację, czy macie kanalizację (Hihihi... - szczególnie w mojej okolicy Jastrzębia), czy robiliście szambo? Interesuje mnie koszt jego wykonania i jakieś namiary na niedrogie z atestem... Pozdrawiam B [ Ta wiadomość była edytowana przez: Bela dnia 2003-03-10 10:47 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Bela dnia 2003-03-10 10:48 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts