piomod 17.08.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Mam pytanie dotyczące elektryki - jak Wasi elektrycy mocowali przewody do ścian? Tak zwyczajnie gwoździkami, drucikami? Nie ma innych patentów? U mnie elektryk przybijał do sciany blaszkę na to kładł kabel i zaginał blaszke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 17.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Piomod W poniedziałek będę miała namiary na firmę od balustrad z kwasówki, która robiła u mojej koleżanki. Mam też namiary na jakąś firmę, ale nie jest sprawdzona ( wzięłam wizytówkę będąc na Bartyckiej) -jak chcesz to mogę dać Ci namiary. Znasz ceny takiej balustrady? Bo ja tak Ceny znam Prosze o namiar na sprawdzoną firmę piomod Ps Jak zacytować dwie osoby na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot_pirx 17.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Betsi namiary na kwatery wyślę Ci w przyszłym tygodniu bo teraz jestem na działce i nie mam ich tu ze sobą speek to ja poproszę o namiary na studnię. Nie pamiętam dokładnie jaki mamy poziom wody, ale wiem że dość wysoki, więc nie powinno być problemów z wykopaniem studni Gafinka bardzo poproszę o namiary na koparkowego, na razie potrzebuję zdjąć humus, ale potem jeszcze wiele razy się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 17.08.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam po krotkiej nieobecnosci spowodowanej niestety nawalem pracy, a nie urlopem.Barozi bardzo prosze o namiary, u mnie sprawa ogrodzenia nie jest jeszcze super pilna, wiec moze sie dogadam. Slupkow bedzie ok 15 i "domek" na smieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.08.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Może ktoś potrzebuje glazurnika w terminie od 27 sierpnia do 10 września? Jakąś niedużą robotę chętnie wykona. Jak by co to na priv szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Może ktoś potrzebuje glazurnika w terminie od 27 sierpnia do 10 września? Jakąś niedużą robotę chętnie wykona. Jak by co to na priv szczegóły. Pewnie ten sam co u nas byl z jedna z sasiadek. Ona myslala , ze bedziemy potrzebowali. Widzialam , ze ladnie robi. U mnie elektryk robil jak u Piomoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.08.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Mamy juz prawie wszystkie papiery do odbioru budynku. Czekamy tylko na geodete (chyba sie urlopuje na dalekich morzach) i elektryka, ktory po weekendzie ma skrobnac protokol. Kierbud mysli nad ostatnimi wpisami do dziennika i mozemy powoli przeprowadzac szpargaly Dzisiaj zamowilam caly sprzet do kuchni i pralke Udalo mi sie tez ostatecznie wybrac akcesoria do lazienki. Nasza sypialnia nabrala kolorow na scianach Nawet mamy juz kawalek parkietu Faaajny jest A w przyszlym tygodniu zaczniemy montaz parapetow i schodow Czekamy tylko na reszte mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.08.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 rrmi, piomod,dziękuję za informacje. Patent z blaszkami jest sprytny i szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Amber zwijam sie z zazdrosci Pochwal sie jaki kolor w sypialni? Moze jakies zdjecie? No zlituj sie Wklej jak chcesz w moich komentarzach , zeby tutaj nie robic zamieszania I kominek tez bys pokazala ,no baaardzo ciekawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.08.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 rrmi, Kolor jest taki jakis cieply. Piaskowy z delikatnym zafarbem czerwieni. Chce do tego miec gleboko czerwony, miekki dywan z dlugasnym wlosem, wiec powinno pasowac A kominek jeszcze sie robi. Dostal zabudowe z KG, ale jeszcze nie jest zabudowany kamieniem. To dzialka glazurnikow i skoncza temat, gdy uporaja sie z koncowka lazienek, scianka z luksfer i podstopnicami Szacuja, ze zostalo i jakis dwa tygodnie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martulmj 17.08.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Hehehe ... rozbraja mnie to Jestem przeciętnie inteligentną osobą, ale chyba to za mało. Załatwialiśmy dzisiaj wypis z rejestru gruntów (Piaseczno), mapy z Piaseczna, wstępne warunki wodociągów i kanalizacji i ... aa, i warunki zagospodarowania terenu, wypis znaczy ... I ja nie rozumiem co ci urzędnicy (bardzo mili) do mnie mówią. Po prostu stoję przy okienku jak jakiś głupek i pytam trzy razy o to samo. Albo z mapami - mapę 1:500 miał zrobić geodeta, a 1:1000 i 1:5000 mieliśmy odebrać z powiatu ... a dostaliśmy wszystkie w powiecie. Rozumiem, że ta, którą robi geodeta, to jeszcze inna. I macie może kontakt do uczciwego geodety z uprawnieniami z okolic Prażmowa? Chcemy zaraz nieco działkę ogrodzić (bo jakieś drzewka fajne chcę sadzić) no i kogoś zajmującego się płotami też szukamy (drewniane sztachety od ulicy, siatka od lasu). Ale jest fajnie Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 17.08.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 AmberWind Gratuluje Ciekawe jak Ty bedziesz czula się w nowym domu? Mam nadzieje , ze nie zatesknisz za starym miejscem juz pierwszego ranka. Poradzcie mi w sprawie zaslon , firan . Czy macie krawcowe , które będa to szyly czy jak to bedzie u Was wygladalo?Mam dwie lewe rece i nie wiem jak się przybrac do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martulmj 17.08.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Ewajanecka, kiedyś oddawałam zasłony i firanki do szycia do takiego punktu w Hali Mirowskiej - z głównego wejścia na górę i zaraz przy schodach. Całkiem ładnie babeczka podszywała i cena była dosyć przystępna. Potem zaczęłam szyć sama, z każdą zasłonką wychodziło coraz lepiej (czytaj "bardziej równo"), tym bardziej, że szyłam też dla swojej klasy. Jakiś czas temu tłumaczyłam fragment książki o dekoracjach okien dla muzy. Tam było sporo fajnych pomysłów. I ten punkt w hali polecam. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martulmj 17.08.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 AmberWind, ale super to fajnie czytać jak się komuś ładnie układa Długo trwała Twoja "przygoda" z budowaniem? No właśnie, mam takie pytanie ... czy staracie się wykończyć wszystko zanim wprowadzicie się, czy doprowadzacie do stanu "aby, aby" i resztę kończycie już mieszkając? marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.08.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Pilot,Namiar na studnie wyslalam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.08.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 AmberWind Gratuluje Ciekawe jak Ty bedziesz czula się w nowym domu? Mam nadzieje , ze nie zatesknisz za starym miejscem juz pierwszego ranka. Poradzcie mi w sprawie zaslon , firan . Czy macie krawcowe , które będa to szyly czy jak to bedzie u Was wygladalo?Mam dwie lewe rece i nie wiem jak się przybrac do tego. Tesknoty wielkiej raczej nie bedzie Fakt miejsce do mieszkania mam fajne, mieszkanko rowniez ale ... ale to cholerne 4 pietro bez windy Jedynym pocieszeniem jest to, ze zylakow miec nie bede , ale cala reszta jest raczej koszmarna Mecze sie tutaj juz 4 rok i to wystarczy Teraz na kolejne 4 przeprowadze sie do domu ... potem zobaczymy Co do zaslon i firan - nie doradze. Do szycia mam dwie lewe rece , a wszedzie bedziemy miec albo rolety rzymskie, albo normalne (np. na Veluxach). martulmj, Buduje od stycznia tego roku Kupilismy dom w stanie surowym (mury i dach) i od tego momentu go wykanczamy. Wprowadzimy sie do stanu prawie calkowicie wykonczonego. Brak bedzie tylko drzwi, na nie trzeba poczekac 8 - 10 tygodni i wielu lamp, rolet, oraz mebli do salonu. Dzialke i podjazd zrobimy wiosna 2008r. Powodzenia w budowaniu. Ja po tych kilku miesiacach myslenia o budowie, wybierania, projektowania, kupowania i liczenia mam serdecznie dosc ... Ale z drugiej strony, po doswiadczeniach z tym domem, kolejny moge stawiac juz od pierwszego papierka. Aby tylko nie za szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 17.08.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam, Wczoraj odwiedziliśmy słynne zakłady z Zadobrza w sprawie podłóg i parkietów i wybraliśmy sobie wszystko. Na dole deski dąb natural czy standard - nie pamiętam /najjaśniejsze z możliwych, a na górze parkiet brzozowy-też jasny/. Ceny naprawdę przyzwoite. Tylko żeby wylewki zdążyły wyschnąć I jesteśmy po pierwszych rozmowach w sprawie kuchni. Za kilka dni zobaczymy na co nas stać-drewno-fornir czy MDF Załatwiamy poza W-Wą, więc może uda się zaszaleć rrmi Przykro mi z powodu było nie było naszego elektryka. U nas Adaś też się nie pojawia, ale nam odwrotnie niż wam się nie spieszy-bo musimy się z nim ostateczie rozliczyć-więc sama rozumiesz Jego strata i póki co pieniądze na koncie. Amber Zobaczysz, na wsi mieszka się cudownie. Też całe życie mieszkałam w miastach i zawsze wydawało mi się , że jestem raczej taka wielkomiejska. Może to kwestia starzenia się i innych potrzeb , ale za nic nie chcę już do miasta. Nawet nie boję się zostawać sama na tym moim odludziu. martuljm Witaj w grupie. Papierologią się nie przejmuj. Dla mnie najbardziej absurdalna była konieczność dołączenia w adaptacji projektu adnotacji o warunkach eksploatacji górniczej Jeden z większych absurdów-teraz się z tego śmieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 17.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Ha, i na mnie przyszedł czas... Chciałam się przywitać z szanownymi forumowiczami Przyszłe miejsce zamieszkania: Henryków- Urocze Start: wiosna 2008 Aktualnie: pełen optymizm, architekt, urzędy i forum Hasło na dziś: kto nie wierzy w cuda nie jest realistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 17.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witaj Ash5 - ale nam się Henryków zaludnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 17.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 czeeść Johan, ( jak miło mieć sąsiada ) fakt! od zeszłego roku, kiedy kupowaliśmy działkę to zupełnie inna miejscowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts