Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piomod

W poniedziałek będę miała namiary na firmę od balustrad z kwasówki, która robiła u mojej koleżanki.

Mam też namiary na jakąś firmę, ale nie jest sprawdzona ( wzięłam wizytówkę będąc na Bartyckiej) -jak chcesz to mogę dać Ci namiary.

Znasz ceny takiej balustrady? Bo ja tak :wink:

Ceny znam :( Prosze o namiar na sprawdzoną firmę

piomod

Ps Jak zacytować dwie osoby na raz? :oops:

Betsi namiary na kwatery wyślę Ci w przyszłym tygodniu bo teraz jestem na działce i nie mam ich tu ze sobą

speek to ja poproszę o namiary na studnię. Nie pamiętam dokładnie jaki mamy poziom wody, ale wiem że dość wysoki, więc nie powinno być problemów z wykopaniem studni

Gafinka bardzo poproszę o namiary na koparkowego, na razie potrzebuję zdjąć humus, ale potem jeszcze wiele razy się przyda :D

Może ktoś potrzebuje glazurnika w terminie od 27 sierpnia do 10 września? Jakąś niedużą robotę chętnie wykona. Jak by co to na priv szczegóły.

Pewnie ten sam co u nas byl z jedna z sasiadek.

Ona myslala , ze bedziemy potrzebowali.

Widzialam , ze ladnie robi.

U mnie elektryk robil jak u Piomoda.

Mamy juz prawie wszystkie papiery do odbioru budynku. Czekamy tylko na geodete (chyba sie urlopuje na dalekich morzach) i elektryka, ktory po weekendzie ma skrobnac protokol.

Kierbud mysli nad ostatnimi wpisami do dziennika i mozemy powoli przeprowadzac szpargaly :-)

Dzisiaj zamowilam caly sprzet do kuchni i pralke :-) Udalo mi sie tez ostatecznie wybrac akcesoria do lazienki. Nasza sypialnia nabrala kolorow na scianach :-) Nawet mamy juz kawalek parkietu :D Faaajny jest :-) A w przyszlym tygodniu zaczniemy montaz parapetow i schodow :-) Czekamy tylko na reszte mebli :-)

rrmi,

8)

Kolor jest taki jakis cieply. Piaskowy z delikatnym zafarbem czerwieni. Chce do tego miec gleboko czerwony, miekki dywan z dlugasnym wlosem, wiec powinno pasowac 8)

A kominek jeszcze sie robi. Dostal zabudowe z KG, ale jeszcze nie jest zabudowany kamieniem. To dzialka glazurnikow i skoncza temat, gdy uporaja sie z koncowka lazienek, scianka z luksfer i podstopnicami :-) Szacuja, ze zostalo i jakis dwa tygodnie pracy.

Hehehe ... rozbraja mnie to :) Jestem przeciętnie inteligentną osobą, ale chyba to za mało. Załatwialiśmy dzisiaj wypis z rejestru gruntów (Piaseczno), mapy z Piaseczna, wstępne warunki wodociągów i kanalizacji i ... aa, i warunki zagospodarowania terenu, wypis znaczy ... I ja nie rozumiem co ci urzędnicy (bardzo mili) do mnie mówią. Po prostu stoję przy okienku jak jakiś głupek i pytam trzy razy o to samo. Albo z mapami - mapę 1:500 miał zrobić geodeta, a 1:1000 i 1:5000 mieliśmy odebrać z powiatu ... a dostaliśmy wszystkie w powiecie. Rozumiem, że ta, którą robi geodeta, to jeszcze inna. I macie może kontakt do uczciwego geodety z uprawnieniami z okolic Prażmowa? Chcemy zaraz nieco działkę ogrodzić (bo jakieś drzewka fajne chcę sadzić) no i kogoś zajmującego się płotami też szukamy (drewniane sztachety od ulicy, siatka od lasu). Ale jest fajnie :)

Pozdrawiam,

Marta

AmberWind

Gratuluje :)

Ciekawe jak Ty bedziesz czula się w nowym domu?

Mam nadzieje , ze nie zatesknisz za starym miejscem juz pierwszego ranka.

Poradzcie mi w sprawie zaslon , firan . Czy macie krawcowe , które będa to szyly czy jak to bedzie u Was wygladalo?Mam dwie lewe rece i nie wiem jak się przybrac do tego.

Ewajanecka,

kiedyś oddawałam zasłony i firanki do szycia do takiego punktu w Hali Mirowskiej - z głównego wejścia na górę i zaraz przy schodach. Całkiem ładnie babeczka podszywała i cena była dosyć przystępna.

Potem zaczęłam szyć sama, z każdą zasłonką wychodziło coraz lepiej (czytaj "bardziej równo"), tym bardziej, że szyłam też dla swojej klasy. Jakiś czas temu tłumaczyłam fragment książki o dekoracjach okien dla muzy. Tam było sporo fajnych pomysłów. I ten punkt w hali polecam.

marta

AmberWind,

ale super :) to fajnie czytać jak się komuś ładnie układa :) Długo trwała Twoja "przygoda" z budowaniem?

No właśnie, mam takie pytanie ... czy staracie się wykończyć wszystko zanim wprowadzicie się, czy doprowadzacie do stanu "aby, aby" i resztę kończycie już mieszkając?

marta

AmberWind

Gratuluje :)

Ciekawe jak Ty bedziesz czula się w nowym domu?

Mam nadzieje , ze nie zatesknisz za starym miejscem juz pierwszego ranka.

Poradzcie mi w sprawie zaslon , firan . Czy macie krawcowe , które będa to szyly czy jak to bedzie u Was wygladalo?Mam dwie lewe rece i nie wiem jak się przybrac do tego.

Tesknoty wielkiej raczej nie bedzie ;) Fakt miejsce do mieszkania mam fajne, mieszkanko rowniez ale ... ale to cholerne 4 pietro bez windy :evil: Jedynym pocieszeniem jest to, ze zylakow miec nie bede :lol: , ale cala reszta jest raczej koszmarna :roll: Mecze sie tutaj juz 4 rok i to wystarczy ;) Teraz na kolejne 4 przeprowadze sie do domu ... potem zobaczymy ;)

Co do zaslon i firan - nie doradze. Do szycia mam dwie lewe rece ;), a wszedzie bedziemy miec albo rolety rzymskie, albo normalne (np. na Veluxach).

martulmj,

Buduje od stycznia tego roku ;) Kupilismy dom w stanie surowym (mury i dach) i od tego momentu go wykanczamy.

Wprowadzimy sie do stanu prawie calkowicie wykonczonego. Brak bedzie tylko drzwi, na nie trzeba poczekac 8 - 10 tygodni i wielu lamp, rolet, oraz mebli do salonu. Dzialke i podjazd zrobimy wiosna 2008r.

Powodzenia w budowaniu. Ja po tych kilku miesiacach myslenia o budowie, wybierania, projektowania, kupowania i liczenia mam serdecznie dosc ... Ale z drugiej strony, po doswiadczeniach z tym domem, kolejny moge stawiac juz od pierwszego papierka. Aby tylko nie za szybko :lol:

Witam,

Wczoraj odwiedziliśmy słynne zakłady z Zadobrza w sprawie podłóg i parkietów i wybraliśmy sobie wszystko.

Na dole deski dąb natural czy standard - nie pamiętam :p /najjaśniejsze z możliwych, a na górze parkiet brzozowy-też jasny/.

Ceny naprawdę przyzwoite.

Tylko żeby wylewki zdążyły wyschnąć :cry:

I jesteśmy po pierwszych rozmowach w sprawie kuchni.

Za kilka dni zobaczymy na co nas stać-drewno-fornir czy MDF :wink:

Załatwiamy poza W-Wą, więc może uda się zaszaleć :wink:

rrmi

Przykro mi z powodu było nie było naszego elektryka.

U nas Adaś też się nie pojawia, ale nam odwrotnie niż wam się nie spieszy-bo musimy się z nim ostateczie rozliczyć-więc sama rozumiesz :)

Jego strata i póki co pieniądze na koncie.

Amber

Zobaczysz, na wsi mieszka się cudownie.

Też całe życie mieszkałam w miastach i zawsze wydawało mi się , że jestem raczej taka wielkomiejska.

Może to kwestia starzenia się i innych potrzeb :wink: , ale za nic nie chcę już do miasta.

Nawet nie boję się zostawać sama na tym moim odludziu.

martuljm

Witaj w grupie.

Papierologią się nie przejmuj.

Dla mnie najbardziej absurdalna była konieczność dołączenia w adaptacji projektu adnotacji o warunkach eksploatacji górniczej :o :o :o

Jeden z większych absurdów-teraz się z tego śmieję.