Jezier 07.12.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Też dzwoniłem do Suchodołu, ale wszędzie indziej jednak zamówień jest niewiele i wszystko jest od ręki - beton, transport, koparka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.12.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Betsi, I jak, juz dwie nogi w nowym domku? Pogoda Wam sprzyja! Trzymam kciuki za ostatni przeprowadzony karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.12.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Niedawno nabyłam drogą kupna mapę wydawnictwa Compass "Na południe od Warszawy". Skala to moja ulubiona "pięćdziesiątka". Sięga po Grójec. Do tej pory korzystałam z mapy "Okolice Warszawy", na których najwięcej miejsca zajmowała Warszawa, a nasz rejon kończył się na Prażmowie. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 10.12.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ma ktoś namiar na gruz/tłuczeń czy coś w ten deseń? Muszę drogę jednak zrobić, bo mi się juz w piątek zakopal HDS z barakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.12.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jak ostatnio dzwoniłem z pytaniem o tłuczeń to najlepszą cenę usłyszałem w http://www.alfa-norma.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 11.12.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam wszystkich,powodzenia, samozaparcia i wytrwania dla budujących zimą. Niestety nie mogę polecić wykończeniowców, trafiam tu fatalnie,ale śmiało polecę Pana od BRAM (automatyka), jakby co to pytajcie na priv.Jest bardzo bardzo profeska, zna się na inteligientnych domach itp. Amber,gratuluję pomysłu z paletami, gdyby nie to że u mnie robią one za ogrodzenie, tez zrobiłabym ścieżkę.Słuchaj, u mnie na podłodze w salonie leżą Twoje kafelki, to już chyba 2-gi tydzień jak je przywiozłam z Wawy, Piotr mówił że podobno byłaś chora?Co to za historia? BestiSzalenie Ci zazdroszczę,czy masz już wszystko na tip-top czy wprowadzasz się na lekki hardkorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 12.12.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ma ktoś namiar na gruz/tłuczeń czy coś w ten deseń? Muszę drogę jednak zrobić, bo mi się juz w piątek zakopal HDS z barakiem. jaki potrzebujesz ten tłuczeń i ile ? ja ściągałam z Radomia ale pełnymi samochodami 30 tonowymi po ok 50 zł za tonę z transportem - tłuczeń kwarcytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.12.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Betsi, odezwij się!!! Czekam z zapartym tchem na wieści jak się mieszka na swoim. Dom to pewnie widujesz tylko po ciemku - rano jeszcze ciemno, popołudniu już ciemno. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Piotr mówił że podobno byłaś chora? Co to za historia? Oooo ... to dopiero byla historia Wszystko przez mojego hydraulika i jego kombinowanie, a raczej brak kombinowania przy kominku z PW. Po instalacji jakos nijak nie udawalo mi sie wystarczajaco dogrzac domu No i pochorowalismy sie okrutnie Teraz juz wszystko jest ok. tem 22-24 st. , ale i tak z utesknieniem czekam na licznik gazu. Posiadanie samego kominka do ogrzewania domu, to pomysl karkolomny i absolutnie niepraktyczny. Jeszcze dwa tygodnie, a odpalimy kondensat Mani, jak spisuja sie moi glazurnicy? No i szepnij Piotrowi, ze czekam na Niego z utesknieniem Juz trzy kafle odstaja od podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 12.12.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Amber Twoi glazurnicy walczą z moimi kafelkami juz drugi miesiąc, nawet w najśmielszych snach nie przypuszczałam że to może tyle potrwać . układają 1 mb dekoru dziennie, nie wiem jak im się to może opłacać Pewnie skasują mnie na dniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.12.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Betsi, odezwij się!!! Czekam z zapartym tchem na wieści jak się mieszka na swoim. Dom to pewnie widujesz tylko po ciemku - rano jeszcze ciemno, popołudniu już ciemno. marta No nareszcie mogę się do Was odezwać. Mieszkam już dwiema nogami od piatku tzn nocujemy już w domu cała rodzina. Jeszcze przez cały weekend i poniedziałek przewozilismy kartony i inne graty, które starałam sie na bieżąco rozpakowywać. Ale niestety jeszcze duż nierozpakowanych stoi w garazu Ponieważ skonczył mi sie urlop mam mało czasu na dopracowywanie szczegółow w domu ( tylko weekendy). Mieszkam w praktycznie wykończonym domu-brakuje kilku świateł, wieszaczków na ręczniki i innych drobiazgów oraz wjazdu do garażu i wejścia do domu ( palety są niezastąpione). Marto, masz rację że w tygodniu dom widzę tylko po ciemku Wyjeżdżam jeszcze przed wschodem słonca a wracam wieczorem. Od poniedziałku testuję dojazdy do W-wy w godzinach szczytu i tak w poniedziałek-1godz 15 min, wtorek-1godz 5min, dzisiaj-1godz10min. Czas liczony z Bogatek do centrum na Polną. Zobaczymy jak bedzie przy opadach śniegu Generalnie po przeprowadzce jestesmy strasznie zmęczeni i chodzę wczesnie spać, bo muszę przyzwyczaić się do wcześniejszego wstawania. Internet ( I-plus) działa naprawdę nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.12.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Mani, Moze spodobalo sie im u Ciebie Nie boj nic ... jak dostaniesz koncowy rachunek to padniesz Betsi, No nareszcie, bo juz myslalam ze przycisnal Cie jakis karton i niedomagasz Wspolczuwam tylko tych porannych i popoludniowych jazd To o ponad godzine mniej spania ... Moze jakos przywykniecie ... czego serdecznie zycze Jak juz sie rozlokujesz napisz jak sie miesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 13.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Wyjeżdżam jeszcze przed wschodem słonca a wracam wieczorem. Od poniedziałku testuję dojazdy do W-wy w godzinach szczytu i tak w poniedziałek-1godz 15 min, wtorek-1godz 5min, dzisiaj-1godz10min. Czas liczony z Bogatek do centrum na Polną. Zobaczymy jak bedzie przy opadach śniegu Generalnie po przeprowadzce jestesmy strasznie zmęczeni i chodzę wczesnie spać, bo muszę przyzwyczaić się do wcześniejszego wstawania. Taaak... Ponieważ od paru tygodni mieszkam na budowie, też mogę się dorzucić do tych wrażeń. Z Konstancina ulicą Puławską mam na Ochotę prawie 1,5godz. podróży w godzinach szczytu. W związku z tym przeniosłem porę pobudki z 5:30 na 5:00 (nie znoszę się spieszyć przed wyjściem z domu) i postanowiłem wyruszać o 6:30 - okazuje się, że o 6:35-6:45 na Puławską wjeżdża o wiele więcej samochodów niż np. w maju! Wielu się musiało w międzyczasie osiedlić... Tak czy owak, wyruszając pół godziny wcześniej zyskuję prawie pół godziny na czasie dojazdu, przez co jestem pół godziny przed czasem w pracy. Oby, kiedy już się przesiedlimy, dało się wywalczyć to jako stałą możliwość, z porannym wstawaniem jakoś sobie poradzę, ale korki mnie szybko wykończą - wylew i zawał w jednym momencie, a komórka spadła na podłogę... eeee.... żegnaj....cie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.12.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Flamenco Ja wstaję o 5.30 i wyjeżdżam o 6.40. Jestem w centrum ok 7.45-7.50. Tylko na razie slisko nie było Mani, Amber Z tymi kosztami kładzenia glazury to rzeczywiście, po podliczeniu wszystkiego wychodzą bajonskie kwoty ( mnie też powaliły na kolana) Powiedzcie proszę, kto z Was urzytkuje bezprzewodowy czujnik do szamba, jak to się sprawdza i gdzie kupić. Amber-ten Twój czujnik jest chyba przewodowy? Jaka firma od wywozu smieci i szamba ( poza Sitą i Jarper) działa w naszej okolicy, z jakich firm korzystacie i kto daje dobre warunki cenowe? I jeszcze jedno pytanie. Telewizja satelitarna. Jaką wybraliście i czy macie namiary na jakiegoś kompetentnego sprzedawcę ( który nie zedrze ze mnie ostatnich pieniedzy i dobrze doradzi). Okablowanie mam przygotowane, ale klient, który to robił i chce zamontować mi satelitę liczy sobie chyba nieco duzo. Chciałam poradzić się jeszcze kogoś innego. Odnosnie dojazdów Puławską do W-wy-czy jest jakiś skrót, żeby nie wjeżdżać w Puławską z Karczunkowskiej tylko jechać dalej wzdłuż Puławskiej aż do Poleczki lub gdzieś w okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 13.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A ja jadę do pracy ok 24 minuty, ale to czas średni w środku dnia, z korkiem porannym lub podwierczornym czas przedłuża się do 30-40 minut. Na szczęście Puławska nie jest mi po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.12.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Odnosnie dojazdów Puławską do W-wy-czy jest jakiś skrót, żeby nie wjeżdżać w Puławską z Karczunkowskiej tylko jechać dalej wzdłuż Puławskiej aż do Poleczki lub gdzieś w okolice? Jest. Ale to nie jest szeroka wyasfaltowana droga. Raczej wręcz przeciwnie, czasami nie ma asfaltu a jak jest to np. na 1 samochód tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.12.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Czasem po pracy jadę do Piaseczna pociągiem i zauważyłam, że sporo osób dojeżdża do stacji samochodem i przesiada się na pociąg. Tylko że pociągi są co godzinę. Stanowczo za rzadko, żeby stać się konkurecją dla samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.12.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Fakt. Dlatego ja dojeżdżam samochodem do metra i dalej metrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 14.12.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witam. Zamierzam budować dom w okolicach Piaseczna. Mam już kupiony gotowy projekt i potrzebuję architekta, który umiejscowiłby go na działce i ewentualnie dokonał drobnych zmian w projekcie. Czy w związku z tym ktoś może mi polecić sprawdzonego architekta? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 14.12.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Betsi Gratuluję zasiedlenia w praktycznie wykończonym domu. Wrzucisz jakieś zdjęcia poglądowe? Jak tam kuchnia i drzwi, i w ogóle? Ja wstaję o 5.30 i wyjeżdżam o 6.40. Jestem w centrum ok 7.45-7.50. Tylko na razie slisko nie było Pobudka o 5.30 o tej porze roku?Prawdziwy hardcore.Dla mnie 7-ma rano to kara za grzechy. Odnośnie dojazdów-dla mnie najgorsze są powroty o tej porze roku kompletnie nieoświetlonymi drogami. Na niektórych odcinkach przelotówki Piaseczno-Tarczyn ciemno jak...nie powiem gdzie Pobocza nie widać, wszyscy pakują się środkiem drogi,a noszenie odblasków uważane jest tu chyba za niepotrzebną ekstrawagancję. Nienawidzę zimy na wsi. Przynajmniej teraz. Może jak już osiądę na dobre i wykończę co mam wykończyć to pokocham. Albo przynajmniej się przyzwyczaję. Tak jak przyzwyczaiłam sie do pająków, myszy i.t.p. Rostan Główną zaletą mojego architekta było to, że był tani. Główną wadą, że jest jakimś nawiedzonym PIS-owcem. Jeżeli chodzi o kompetencje-to z rodzaju takich co to za dużo nie pomogą ale i nie zaszkodzą. Gdybyś nadal reflektował-namiar mogę podesłać na prv. No i witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts