Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Jakoś cichutko w Piasecznie się zrobiło :(

Jak tam Wasze domki? Wiem, że Jezier-sprinter już jest porządnie zaawansowany, domek prezentuje się super.

A reszta?

Marta

P.S. Zamówiłam "nasze" radomskie szambo, spóźniło się o ... tydzień :) No ale już jest. Zamawialiśmy dwa i ostatecznie za jedno zapłaciliśmy 1800 PLN.

U mnie trwa deskowanie i "papowanie" dachu. Trochę długo to trwa, bo dach jest stromy, w międzyczasie główny cieśla uległ kontuzji i nastąpiła przerwa w dachowych pracach, ale myślę, że jeszcze parę dni i dach będzie gotowy (dachówkę położymy jesienią lub wiosną przyszłego roku). Równolegle idą ścianki działowe (ekipa jest pięcioosobowa), mam nadzieję, że dziś to zrobią.

Hydraulika prawie skończona.

I to by było na tyle. Teraz wybieramy okna. Jezier jakie okna wstawiłeś? Ja się skłaniam ku Goranowi, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy ostatecznie.

Maluszku, przepraszam za małe "m" ale za szybko mi się napisało :(

To szambo ma już Bela, Woytek, Jezier i nie wiem, kto jeszcze :) No i ja :)

Bela opisała je dosyć dokładnie w tym wątku trochę wcześniej (jakoś pod koniec marca). W każdym razie tel. do szamba: 0-48 381 17 43.

To było najtańsze jakie udało nam się znaleźć i nie chcieli zaliczki.

Pozdrawiam,

Marta

Maluszek. U mnie komory nie były połączone. Wstawiają do wykopu dwa betonowe elementy i przykrywają płytami. Połączenie płyt z komorami jest na piankę montażową. Nie ma klamr króe zabazpieczałyby przed rozejściem. A połączyć rurą musiałem we własnym zakresie.

Jezier - Gebauer dał Tobie jedną z najniższych cen? U mnie była to jedna z najwyższych. Może wyszarpałeś dobry rabacik?

Ile czekałeś na okna? - dużo tych pytań, ale zaczyna mi się spieszyć, a terminy dostaw u niektórych producentów to nawet 8 tygodni.