jewrioszka 09.10.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Johan Polecam się na przyszłość Pineska moje gratulacje, mam nadzieję zacząć w sobote, ale to juz 3 termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.10.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 ale gorący październik dla Piaseczna i okolic! Zazdroszczę wszystkim, którzy już zaczęli. Niedawno rozmawiałam z bratem budowlańcem i od tamtej pory mój entuzjazm przygasł. Firma brata buduje różne duże obiekty przemysłowe. Mają masę zleceń, ale brakuje im ludzi do roboty. Większość podwykonawców, którzy wcześniej przychodzili i żebrali o robotę, teraz nie chce nowych prac "za żadne pieniądze". Branża budowlana to system naczyń połączonych, i jak duży ma kłopot i automatycznie mały też. Jak pisałam, chcę zacząć w przyszłym roku i już się denerwuję, że nie będzie lekko. pozdrawiam budujących, martaPS. A czy tacy, którzy jeszcze nie zaczęli też mogą uczestniczyć w ew. spotkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.10.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Johan domek od razu jest dwa razy ładniejszy! )) marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.10.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Marta, podaj choć jeden powód dla którego bys nie mogła uczestniczyć. U mnie dopiero w sobote maja dziure kopać. Myśle że "organizator" nikogo nie wyrzuci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.10.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Dzięki, od razu mi raźniej.Właściwie to wskazane jest przebywanie wśród osób, które tylko o jednym: chudziak, ława, z czego strop, gdzie komin, rekuperator z GWC itp.Pogadam z mężem. marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Marta hej, ja też będę w przyszłym roku, bo po prostu w tym nie dostanę takiego kredyta ale działy szukam już w tym roczku, ludziska pewnie pomogą w szukaniu, co ludziska? pomożecie ? będziemy się wspierać w działaniu i pchać do przodu, jeszcze tak źle nie będzie. co do autostrady i dróg znalazłam takie coś http://cmok.free.ngo.pl/pl/ar4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.10.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Marta hej, ja też będę w przyszłym roku, bo po prostu w tym nie dostanę takiego kredyta ale działy szukam już w tym roczku, ludziska pewnie pomogą w szukaniu, co ludziska? pomożecie ? będziemy się wspierać w działaniu i pchać do przodu, jeszcze tak źle nie będzie. co do autostrady i dróg znalazłam takie coś http://cmok.free.ngo.pl/pl/ar4.html Zazdrośnica Ty lepiej tą działkę znajdź w tym roku i zacznij załatwiać formalności przez zimę. O ile oczywiście chcesz zacząć budować w przyszłym roku. No i wszystko zależy pod którą gminę się załapiesz. Ale raczej wszędzie trzeba odstać swoje. Pozdrawiam wszystkich urzędników z Piaseczna!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.10.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 A na imprezę budowniczych chętnie się dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 a Komarku szukam, pewnie że lepiej załatwiac po kolei a nie na ura, jutro idem żebrać do banków w okolicy , może jakiegoś polecacie szczególnie? nie wypłace się z tej wdzięczności podobno z gmin z tego co słyszę przyjazdny jest Prażmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 10.10.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Oj dzieje sie dzieje w tych okolicach. ja nadal poszukuje - z marnym skutkiem - czyt. zerowym - ekipy Pineska32 trzymam kciuki - pogoda ma byc sprzyjająca budowie . Buziaki dla forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 http://www.dggroup.pl taka ekipa się ogłasza na budowy może ich sprawdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.10.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Zazdrośnica dobrze słyszysz, Prażmów jest bardzo przyjazny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Kowalik dawaj maila - podziele się 2-ma konatktami jak budujecie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Nie tylko od Ciebie słyszałam Chyba tak sie bardziej się skłaniam do budowy z YTONG-a widziałam jak powstaje taki domek (piękny, rowerkiem koło niego przejeżdżam) , projektów pare obejrzałam bo drzewnaine z bali to chyba drogie ma ktoś doswiadczenia w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.10.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Oj dzieje sie dzieje w tych okolicach. ja nadal poszukuje - z marnym skutkiem - czyt. zerowym - ekipy Pineska32 trzymam kciuki - pogoda ma byc sprzyjająca budowie . Buziaki dla forum Kowalik a ja już myślałam, że jak w tym tygodniu zajże na działkę to u Ciebie będzie sie coś działo. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda się Wam znaleźć ekipę. Przydałoby się kiedyś spotkać na Woli!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 10.10.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Zazdrośnica Mail do mnie [email protected] - a sprawdzone ekipy ? Ja też żyłam nadzieją ale ta nie idzie w parze z rzeczywistościa Komarek spotkać się musimy koniecznie !!! Dzieki Wam za miłe słowa i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Ja myślę, że to się powinno ustabilizować - skoro mają tyle pracy i za coraz lepsze pieniądze to po co wyjeżdżać z kraju w nieznane, często nie znając języka. Kolega z pracy wyjechał do Norwegii ale do rozbiórek domów, tam nie trzeba znać się na wszystkim, ale co do budowy mają tam duże wymagania i np. inne realia niż nasze, tam domy muszą być np. bardzo ciepłe itp. i nawet sama ekipa jadąc nic nie poradzi na dziko, musi być zarejestrowana i mieć pozwolenie na pracę, to nie pielęgnacja ogródka ani sprzątanie a poważna i odpowiedzialna praca.Na razie te ekipy się zachłysnęły rynkiem, bo do tej pory wiadomo tyle im płacili, że sciągano górali bo pracowali za niskie stawki i dlatego kasa kasą ale muszą się starać i wyrabiać sobie markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 10.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Kowalik wysłałam dwa namiary na ekipy , jakby co mam jeszcze jeden. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 10.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Zazdrośnica Ja będę stawiała z Ytonga , to zdam relacje na bieżąco co i jak , jak na razie więcej jest za , niż przeciw budowaniu z Ytonga . A poza tym miło patrzeć w jakim tempie rosną mury. Sąsiedzi którzy stawiali na działce obok w zeszłym roku , bardzo go sobie chwalą - więc może i my będziemy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 To wszystko prawda co piszesz, tylko kto to powiedział że oni tam będa pracowac w swoim zawodzie?Z tego co wiem to najpierw łapia sie byle jakiej roboty za jakies "marne" 2-3 tys funtów, w tym czasie sie urzadzaja i rejestrują, przechodzą kursy i egzaminy.I dopiero po jakims roku zaczynaja parcowac w wybranym zawodzie.Tyle tylko że tam byle jaki pomagier na budowie zarabia więcej niż u nas szef takiej ekipy!!!!.Wiec nie liczyłbym na to że będzie lepiej, a raczej na to że zamiast się targować o cene z wybraną ekipą, będziemy wybierac ta tańszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts