jewrioszka 10.10.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Gosik, a ile sztuka Ytonga na prosta ściane kosztuje? Bo może nie warto przeplacać?Silka i Xella to ten sam materiał i producent.Pytam bo sam mam zamiar budowac z z białego gazobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Podobno Ytong podrożał to zła informacja :/ Tak Gosiek mury rosną aż miło, tamten domek budowała ekipa z Centrobudu, ich ludzie i z ich hurtowni, zaczęli jakoś w lipcu zalewać fundamenty a teraz wykończenióweczka w środku, już parkanik mają, piękny domek na małej działce ale jakoś wykombinowali fajnie. Jewrioszka na pewno będę oriętowała się w materiale co i jak, a na razie muszę działkę (chyba o mnie pamietasz ztymi namiarami ) bo to priorytet i oczywiście łażenie za kredytem. co do ekip widziałam na forum ktoś wziął ekipę sprawdzoną z Ukrainy, może to też jakaś opcja, bo mojemu wujkowi dom rozbudowywali właśnie Ukraińcy kilka lat temu (jeden magister jakiś) ale wyjechali bo im nie przedłużyli pobytu, szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 10.10.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 witam z wieczorka kowalik, bedzie dobrze, tylko sie nie poddawaj my budujemy z silikatów , meza bym wysłala na spotkanko z Wami, ale zobaczyjak to bedzie z budowa! ja jak bede mogla chetnie sie przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.10.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 wygląda na to, że kroi się spotkanie ogniskowe. Z mężem jesteśmy stare turysty i możemy zabezpieczyć kociołki na grzańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.10.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 To gdzie to ognisko? U nas czy u ms? Tylko że tak jak pisałem w krzaki trzeba. Ale przynajmniej drewna nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 10.10.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 jewrioszka Koszt jednego bloczka na pióro i wpust PP2/04 wielkości 60x20x40 wynosi 16,20- brutto ( z hurtowni w Górze Kalwarii z rabatem i wyładunkiem u mnie na placu).Co do Silki nigdy nad nią nie myslałam , ponieważ chcę ścianę jednowarstwową a z tego co wiem silka ma grubość24 cm i się nie da postawić jednowarstowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.10.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 może i trochę drożej z Ytonga ale potem koszty wykończenia, kładzenia tynków, docieplenia nie trzeba, są dużo niższe a i czas budowy jest krótszy o wieleSilka jest pewnie ciut lepsza akustycznieGosiek PEWNIE PORÓWNAŁAŚ CENY, bo z P-na do GK byłoby blisko jechać popytać, daj namiar może na hurtownię, a dają w tej cenie już zaprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 10.10.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 wiesz porównałam ceny z 3 hurtowni . W G.Kalwarii były najlepsze tel.(22 72-72-111). A swoją drogą to ciakawe zawiozlam projekt do hurtowni w Piasecznie , w Babicach i Platformie i do dnia dzisiejszego nie dostałam wyceny i oferty chociaż chę jako kliet zostawić im trochę kasy 30 -40 tys , ale to widać dla nich za mało .Jednym słowem nic się nie zmieniło w dalszym ciągu traktują nas klientow , jak zło konieczne. totalna olewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 10.10.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 ups zapomniałam w tej cenie jest również zaprawa, chociaż podobno dają jej trochę za mało i trzeba dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.10.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Drogie Panie i Panowie o czym wy piszecie , jakie tynki wychodzą taniej? Że niby dzięki temu że mur jest taki równy to można go cieniej nałożyć? Że tego niby nie trzeba ocieplać? To wszystko bajdy na resorach!!!! Niestety jest tylko chwyt reklamowy. Przenikalnośc cieplna jaką podaje producent jest oczywiście zgodna z Polska Normą(U=31 lub 29) która niestety jest z przed 20 lat i jest najniższa w Europie.(U=16)!!!!!!! Wszystko trrzeba ocieplić, a na ocieplnie tynk tez sie kladzie cienko. Prosze przeczytajcie mój post z dnia 10 Wrzesień 2006 14:46, oraz artykuł który jest tam podany. Nie wierzcie w cuda bo was potem koszty zjedzą, producenci zasypuja biednych inwestorów liczbami i normami wierząc że to łykniemy. I niestety często łykamy. P.S. Oczywiście wolnośc Tomku w swoim domku A gazobeton o tych samych parametrach cieplnych tyle że nie firmowy i bez pióra kosztuje poniżej 9 zł.!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.10.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jewrioszkau nas drewna nie ma, a do lasu kawałek - bo działka we wsi. Ognisko z mokrego drewna to zero przyjemności i 100% dymu. Brak infrastruktury nie powinien przeszkadzać (czyli chodzenie w krzaki).Może jednak u Ciebie? Gosik283gdzieś na forum wyczytałam, że parę osób nie może przed zimą pokryć dachu, bo nigdzie nie mogą kupić dachówek - skończyły się i już! Spójrz na problem z innej strony i nie uszczęśliwiaj na siłę hurtowni, która tego nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 11.10.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Nie widze problemu, będe musiał tylko w sobote jakies ławeczki zrobić lub chociaz stolik . Bo u nas infrastruktura to taka jak na fotach. Zapraszamy. Hura będzie biwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 11.10.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dziękuję Wam bardzo za namiary - biorę tlelefon i zaraz dzwonię do wszystkich. Dam znać jaki wynik. Od razu lepiej, dzieki za słowa otuchy. Mocno ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik283 11.10.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 ms. czytaj ze zrozumieniem , nie pisałam o dachówkach , tylko o hurtowni z której otzrymałam wyceną Ytonga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.10.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Gosik283 reading with comprehension jeszcze u mnie jest. Przykład z dachówkami miał obrazować radość współprcacy z hurtowniami w sezonie 2006. Jeśli coś nie tak zostało zrozumiane, sorki i biję się w piersi I oby pióro giętkie było w stanie wyrazić to co myśli głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.10.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Rzeczywiście mocne Jew i też fakt że dużo zaczęło budowy z Ytonga i podnoszą ceny. Jak mówię sprawdzę ten dom dokładnie, może i właścicieli przydybię jak będą kulturwalni to odpowiedzą, na razie muszę działkę a człowiek chciałby wszystko na raz, a oczami wybraźni widzi siebie na swoim tarasie z kawą i gazetą. A do Centrobudu Gosiek wysyłałałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.10.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Kowalik nie mogłam znaleźć tego 2-go namiaru na podwykonwcę, mam na mailu firmowym a tam maili jest tyle że hoho, ale jak obdzwaniając tych co masz i nie znajdziesz to się wysilę jeszcze raz i znajdę w końcu oby Ci się udało szybko bo pogoda jest też ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.10.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A Wy o mnie zapomnieliście.Jstem i chce byc Z Wami.Dotychczasowa pomoc pozwoliła uwierzyc we własne siły choć wątpliwości .......A moze teaz z innej beczki.Akt notarialny na zakup działki podpisuje w piątek 13- tak tak trzynastego.Notariusz nie ma wolnych terminów tak wszystko sie sprzedaje.Pracuje non stop i do god nawet 22 aby zdażyc.Ludziska kupuja wszystko.Załapałam sie na ten termin tylko dlatego,że ktos nie zdazył z papierami na czas a tak oczekiwanie ok.miesiąca.Sprawdziłam u innych terminy zabójcze ok.2 miesiace.To daje do myślenia.Projektu jeszcze nie mam skonczonego ale dzisiaj byłam w składach budowlanych i to co usłyszałam woła o pomstę.Najświeższe dane : porotherm -brak,siporex biały 2 palety zapisy na przysły rok i zadatek a cena - nie wiadoma-silka jest ale mało zapisy.Co sie dzieje? To Ukraińcy przyjażdzają z walizkami pieniędzy przepłacaja i wykupuja.A teraz ceny suporeX bialy "6" - 3 zł 12- 4,5024 - 8,50złPorotherm- 44 - 7,44 zł 50- 8,41ale tych materiałow brakuje.Owszem moga zamówić z realizacjaza 3 mies.i w innej cenie. Jest w Warce producent suporexu cekam na namiary ale towar trzeba odebrac od razu i składowac przez zimę na swoim placu.Dachówka i blacha - nie uświadczysz-zamówienia ewentualnie na koniec grudnia i już po zwyzce cenowej.Trzeba odbuerac natychmiast!!! Natychmiast po zakupie działki ogrodzę ją i tam składuje materiał.To wszystko jest chore.Ale Radom ma jeszcze znośne ceny i transport za darmo.Jak już uzgodnię projekt -jade tam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.10.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A to news z ostatniej chwili.SuporeXu nie można ocieplać.Tak moja kolezanka architek była na szkoleniu.Coś ty głupia - mi powiedziała,Para wodna akumuluje sie praz 7 lat to taki cykl.Suporex jesli chcesz to wełną ale ze stelażem dyletacyjnym-nie moze dotykac do muru.To reklama .I co Wy na to.A jak dotrzec na imprezkę?Pogoda- no niestety deszcowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.10.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 speek włos się jeży, to mnie utwierdza w przekonaniu, że najpierw będzie działka potem spis materiałów w hurtowniach i na koniec wybór projektu, czyli lepiej wiedzieć niż przegrać z marzeniami. Ale te zamówienia i czekanie tyle to chore rzeczywiście. Napisz co w tym Radomiu. W ogóle nie widać żeby ludziska pisali aż o takich problemach, kiedyś się paliło cegły, robiło zaprawę, murowało i stoi dom babci duży już 60 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts