Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W poniedziałek jade do Radomia tj.Firma Kanex.Dlaczego bo tam nie ma Ukraińców.Zalezy im na zbyciu towaru.Rozmowy tel.to nie to,mozna z nimi negocjowac ceny i daja gwarancje na matriał.Brany i dzwi dobrych producentów też( montaz gratis) można zamowic i zapłacić po dzisiejszej cenie) a odebrać w przyszłym roku.Uprzedzali mnie,że cena wanien umywalek idzie o 100% a parkiety polecją w cenie producenta.Producent nie jest zainteresowany sprzedaża indywidualną,słuzy informacjami i o dziwo swrwisem i gwarancja na 15 lat ale tylko przez hurtowni.

O teraz mam maila z Kielc -wszystke matriały maja na składzie a suporex jest po 4,20 za darmo dowóz i rozładunek HDS- jade tam.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

STOP

przystanmy na moment, budowanie domu to i tak bardzo stresujace zajecie, nie ma sensu dodatkowo sie "nakrecac", sytuacja jesli chodzi o materialy budowlane jest zla, to bylo wiadomo, powinnismy sie raczej wzajemnie uspokajac i lagodzic "budo-stres"

badzmy dobrej mysli, w zime sie troche uspokoi, wroca materialy do skladow, spokojnie zdazymy sie pozapisywac na nie, teraz panuje goraczka bo konczy sie sezon i tu wspolczuje chocby jewrioszce ktory musi materialy skolowac teraz, a tak wychodzi ze on zachowuje wzglednie zimna krew a panika ogarnia tych co maja budowac w przyszlym roku

to czy sie bedziemy denerowac czy nie - nie zmieni sytuacji - bedziemy sie mogli z nia co najwyzej pogodzic

wszyscy damy rade - zobaczycie

speek powodzenia, przecieraj ścieżki, widzę że niełatwo Cię załamać :D super

groblus wszytsko jest dla ludzi, na razie nakręcają i patrzą do jakiego momentu mogą, tak jest ze wszystkim,

dopingujcie też mnie - ruszaj babo swoją szanowną bo w lesie zostaniesz (to o mnie) - ej a czemu imprezki nie w piątek, zawsze lubiłam piątki

Zazdrośnica - tak nie łatwo mnie złamać.Jestem zadiakalnym bykiem i pre do przodu ile się da.To życie mnie tego nauczyło.Pamiętacie moje perypetie z woda i meiami.Dzis mam zgodę na szambo a jutro jest u mnie geofizyk -ten od wody i myślę,że napiszę,że mam studnie kopaną.Patrzcie,nie zrezygnowałam z tej działki -pre do przodu i może mnie się poszczęści.

Wam z całego serca życzę realizacji swoich zamierzeń

speek -gratulacje i przybij piateczkę :lol: jak byk bykowi :D :D

Nie załamujcie mnie z tymi materiałami :-? , my silikaty (ale nie sikę) od producenta ściagamy.

Gosik283 - Silikaty sa dobre pod względem akustycznym ale nie nadaja sie na jednowarstwowe ściany - wysoki współczynniki przenikania zimna.

speekowi nawalił komp a mnie mąż zostawił bez internetu :( :( i mogę zajrzeć na forum dopiero jak moja druga połówka z pracy powróci. Mam nadzieję, że niedługo zainstaluję sobie program na swoim laptopie i internet bedzie działał bez zastrzeżeń 8)

Pozdrowionka :wink:

Kochani Pomocy!!!!

Czytam wasze informacje o cenach i brakach w skladach.

Do końca tygodnia jestem na zwolnieniu ,więc mam czas, jesli ktos z was ma te namiary o ktorych pisze speek, to wyslijcie mi na priva.

Pojade jutro do Kielc jak będzie trzeba.

Interesuje mnie biały suporex.

Help Me

A tak w ogóle to jestem w szoku :o .

Widze tu same byłam, pojechałam, kupiłam, wydeptałam, dziewczyny moje gratulacje jestem pod wrażeniem.

Tak trzymać.

Teraz mnie jest głupio myślałem żew większośc nicków to faceci 8) , a tu taka mila nispodzianka. :wink:

Tylko co robia wasze brzydsze połówki?

I wiesz co Groblus, chyba jesteśmy w mniejszości :o .

Kochani Pomocy!!!!

Czytam wasze informacje o cenach i brakach w skladach.

Do końca tygodnia jestem na zwolnieniu ,więc mam czas, jesli ktos z was ma te namiary o ktorych pisze speek, to wyslijcie mi na priva.

Pojade jutro do Kielc jak będzie trzeba.

Interesuje mnie biały suporex.

Help Me

Oj, Jewrioszka, jak ktoś z ZUS-u to przeczyta to będziesz sobie jeździł nie do Kielc tylko na komisje :wink: :wink:

Drodzy forumowicze z Piaseczna i okolic,

mam do Was wielka prosbe. Czy macie moze namiary na solidna i sprawdzona ekipe do ocieplenia domu welna min, wykonania podbitki i tynkow mineralnych? Jesli tak, bede Wam bardzo wdzieczna za informacje. Jestem juz w desperacji. Ekipa, ktora budowala mi dom od fundamentow i wykonywala wszystkie prace wykonczeniowe okazala sie nie byc tak uczciwa, jaka mi sie przez ostatnie 3 lata wydawala. Od poczatku wrzesnia mieli zaczac ocieplenie, a od tego czasu kilkakrotnie przekladali terminy, w koncu gdy kolejny obiecany termin mijal, zaszywali sie gdzies i nie odbierali zadnych telefonow. I tak do dzis; po kilkudziesieciu nieodebranych telefonach, p. Krzysztof Cieciwa po prostu wylaczyl telefon. Wiem ze nie tylko ja probuje sie z nim bezskutecznie skontaktowac. Dlatego Przestrzegam Was przed tym wykonawca, jesli zalezy Wam na terminowym przeprowadzaniu prac. Przepraszam, rozpisalam sie, ale jestem tak rozczarowana, ze nie moglam tego przemilczec.. Jeszcze raz prosze o namiary.

Pozdrawiam serdecznie i zycze Wszystkim Budujacym Wytrwalosci i dobrniecia do konca budowy z jak najmniejszym uszczerbkiem na zdrowiu

martus

Piaseczno i okolice!

Właśnie sprawdziłam pogodę na icm, w sobotę ma być ładnie. Jewrioszka

z grubsza potwierdził, że w sobotę przygotuje infrastrukturę.

Wobec tego, na ile osób (plus minus) mam "zabezpieczyć" (kocham to słowo) składniki na grzańca?

Poproszę też na priva opis dojazdu, albo współrzędne do GPS w układzie WGS 84 ;)

icm (http://meteo.icm.edu.pl - maksimum sprawdzalnosci imho)- no ms. miod na moje serce lejesz, propagowanie tego wspanialego serwisu to jedna z moich malych osobistych krucjat, ile razy robilem grilla w oparciu o ich prognoze podczas gdy wszyscy inni wieszczyli ulewy - nie zlicze

choc niestety z przykroscia stwierdzam ze w ten weekend nie mozecie na mnie liczyc niestety :(

Musi być łądna bo jadę "na działki" jak to się teraz łądnie nazywa, mam jeszcze jeden sposób poszukiwań doradzony przez jedną babę z forum :) ale to jak będzie brzydka pogoda.

Jestem trochu leniwa, macie gdzieś żeby mi udostępnić wzór umowy przedwstępnej na działkę budowlaną? albo ewentualnie linka na [email protected]

Hmm. czyli tylko będziemy my i ms?

Kubus nie rób mi tego.

Bo z tego co wiem to i zazdrośnicy nie bedzie :o , a nikt wiecej jak na razie sie nie zgłosił.

A tak na marginesie suporex w małych skladach mozna dostac bez problemu. :D . Byłem w 7 i kazdym mieli i prosili żeby brać.

Cena wacha sie od 6,70 do 7,80 z dostawą.

Jedyny problem to taki że od wiosny z 4,90 zdrożął do cen obecnych :o , i niema zamiaru przestać.