Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Qrcze, jak mnie urazisz to ci to powiem :evil: :wink:

Więc mnie tak nie przepraszaj, bo to przeczy temu że ty jak chłop jestes :D hehehehehe

Za dziennik tez mnie przepraszałas :) , a naprawde nie było za co.( wręcz przeciwnie)

Do mnie możesz walic prosto z mostu, tylko zależy z czym bo, albo jak w dym, albo jak w mur :wink:

Rrmmi Qrcze, jak mnie urazisz to ci to powiem :evil: :wink:

Więc mnie tak nie przepraszaj, bo to przeczy temu że ty jak chłop jestes :D hehehehehe

Za dziennik tez mnie przepraszałas :) , a naprawde nie było za co.( wręcz przeciwnie)

Do mnie możesz walic prosto z mostu, tylko zależy z czym bo, albo jak w dym, albo jak w mur :wink:

ms. do rrmi - a czy ja też mogłabym dostać kontakt do architekta? Nie mam znajomych w tej branży. Zależy nam na kimś kto dokładnie przeanalizuje gotowca, bo akurat wybraliśmy całkiem świeży projekt z pracowni Domowe Klimaty.

Co do ogniska. Jewrioszka dyplomatycznie przemilczał, że na ognisko przyjechaliśmy w sobote, bo się nam pomyliło. Oczywiscie nie mogło nas nie być w niedzielę. Naprawdę nikt nie cieniował, a po trzech przelotnych opadach pojawiło się słońce i blue sky.

Jest też efek uboczny spotkania - mój mąż bardzo przekonał się do idei forum i dziś pierwszy dorwał się do postłów z grupy piaseczyńskiej.

ms. do rrmi - a czy ja też mogłabym dostać kontakt do architekta? Nie mam znajomych w tej branży. Zależy nam na kimś kto dokładnie przeanalizuje gotowca, bo akurat wybraliśmy całkiem świeży projekt z pracowni Domowe Klimaty.

Dokladnie to co robil nam .Jestem naprawde zadowolona i wiem , ze sie nie bede za Niego wstydzila.

Z najwieksza przyjemnoscia za sekunde wysle Ci namiary :D

Poradzil tez dobrze to i owo .

Poczytaj moj dziennik :wink:

rrmi bardzo dziękuję. Po takiej reklamie chłop się nie opędzi od zleceń. Magia forum działa!

Ja to nawet kazdemu jak najwiecej tej pracy zycze .

Mam nadzieje , ze Wam rowniez przypadnie do gustu .

Jak co mam tez geodete do wziecia.

Naprawde zaangazowal sie w nasza sprawe :D

Zycze powodzenia i dobranocka :p

jewrioszka musisz uwazać podpisując umowe.Nie powtarzaj mojego będu.Jezeli tankują zbiornik w litrach to i rozliczenie za zużycie w litrach.Mnie zgubiły przeliczenia i podpisałam umowe -dostawa w litrach zuzycie w m3.

A dom jak dom ściana 3 warstwowa max styropian kratówka obrzutka tynk cementowo wapienny.Miesieczne zużycie gazu w zimę wahało się od 150 m3 w zwyż i rachuneczek 1480 zł jak cieplej na zewnątrz to i 900-700 zł.Za to w lecie 49 zł. Było i tak,że piec na pełnych obrotach a w domu zimno jak diabli no tak ale dom był z camiki i tu wszyscy mówią,że to zimny materiał.Założenia przy tego typu ogrzewaniu -musi je wspomagać kominek.Znajomi grzeją gazem ze zbiornika i kominkiem to i połaty miesięzne ca 500 zł.Kominka nie miałam a domu już nie mam.

Acha jeszcze dodam-wszystkie formalności łącznie z pozwoleniem na budowe i posadowieniem zbiornika załatwia bardzo szybko dostawca gazu.Wsółpraca bez zarzutu a w domu cicho czysto i co ważne-jest telemetria czyli płacisz co miesiąc za zużyty gaz.Jedyne co mnie przeszkadzało to widok białej bani przed domem.