michal_m 17.10.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Jezeli tankują zbiornik w litrach to i rozliczenie za zużycie w litrach.Mnie zgubiły przeliczenia i podpisałam umowe -dostawa w litrach zuzycie w m3. Możesz to wyjaśnić? zawsze mi sie wydawało, że 1 m3 to 1000 litrów. Czy wskaźnik m3 jest mniej dokładny? Nawet jeśli tak, to ostatecznie powinno wyjść tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 17.10.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Do rrmi-Ja bym prosiła Cię rrmi o namiary na dobrego geodetę.A czy może wiecie jaką sumę mniej więcej tzreba na aktualizację mapy geodezyjnej do celów projektowych?pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 17.10.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ode mnie geodeta chce 450 zł za mapki 1:500, 1:5000 i 1:1000. Oczywiście wszystkie aktualizowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.10.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Do rrmi-Ja bym prosiła Cię rrmi o namiary na dobrego geodetę. A czy może wiecie jaką sumę mniej więcej tzreba na aktualizację mapy geodezyjnej do celów projektowych? pozdrawiam Marta Poszlo na priv Potrzebuje Kierownika Budowy jak najszybciej . Czy mozna poprosic? Mam jeden namiar ,polecony przez Architekta , ale nie odbiera telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.10.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Oj! michał_m nie wiesz?A ciagłe byki,wykłocanie się ,zjedzone nerwy,niezgodności,wiszenie na telefonie bo wiecznie nie jest tak jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 17.10.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Potrzebuje Kierownika Budowy jak najszybciej rrmi, poszło na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Bardzo dziekuje pontypendy Do tego poleconego od arch juz sie dodzwonilam , ale tu tez jutro zadzwonie . Poslucham , ktory lepiej gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.10.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 No budowa ruszyła, byłbym wdzięczny za namiary na hydraulika, elektryka i dekarza. Z góry wszystkim dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 18.10.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witajcie! nie było mnie kilka dni i tyyyle sie wydarzyło Zazdroszcze wam spotkanka, niestety u mnie w domu dzieciaki sie pochorowały i nie byo mowy o wyjsciu gdziekolwiek. swoja droga twardzi jestescie, bo pogoda najpiekniejsza nie była. Jewiroszka fajnie, ze budowa ruszyła. U nas tez wartko wzieli sie panowie do pracy, maja nam dom z dachem postawic w 1,5 mc - tak w umowie stoi Ale musze Wam powiedziec, ze mamy problem z poprzednia ekipa, ktora nie wywiazala sie z Umowy, jedyne co zrobili to postawili 20 rzedów cegiel, wymurowali kawałek komina i połozyli kanalize, zapłcilismy im za to zgodnie z umowa jakies 6000 tys, poczym panowie dali dyla a teraz po 2 mc odezwał sie ich szefunio i chcc od nas kasy , bo stwierdził, ze to on z nami roziwiazał umowe a nie my z nim, i ze za mało mu zapłacilismy bo jemu to sie nie opłacało i nic nie zwróciło! słuchajcie koszmar kompletny, mój szanowny małzonek uchetał się przy tej wspanieałej ekipie jak w kopalni na przodku. nic nie umieli, stawiamy dom z silikatow, pioro - wpust a oni walili zaprawy jak pół cegły. małzonek tłumaczy im że zaprawy daje sie mało bo te klocuszki do siebie pasują, oni na to ze nie potrafia. Maż kupił im na nasz koszt specjalny dozownik ale to tez nie pomogło. Echchch, szkoda gadać ale krew mnie zalewa i musiałam sie Wam troche wygadać - sorki za przydługi post. Pozdrawiam wsjech! barozi - 450 zeta za mapki to chyba cena normalna - my 1,5 roku temu 400 płaciliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.10.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Hej też mnie trochu nie było ale mam wytłumaczenie bo choruję na paskudztwo grypopodobne i mam wstręt do kompa, powiem tyle że działek jest w bród znalazłam kilka, jedna mi się bardzo spodobała i jestem w trakcie uzgadniania co i jak, pozdrawiam Ustanówek-Jeziórko przez które przejeżdzałam swoim rowerkiem, uparłam się na te okolice wzdłuż kolei i są piękne, dowiedziałam się mnóstwa rzeczy, odwiedziłam kilka budów, rozmawiałam z ekipami, i... podobał mi się piec opalany owsem napiszę jeszcze coś na pewno, jak sie wychoruję to też chcę na ognicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 jewrioszka-hydraulika mam pierwsz klasa .Wysyłam na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 18.10.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 speek: Też bardzo poproszę namiary na tego hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 jewrioszka,barozzi -namiary poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 18.10.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 speek, Wielkie dzięki. Zbieram teraz kontakty, aby stworzyć taką mała bazę danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula75 19.10.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam Grupę,dawno tu nie pisałam.Ja już mam budowę za sobą (przeprowadzka była latem) i szczerze, czytając co się teraz wyprawia bardzo mnie to cieszy.Prosiliście o namiary na wykonawców. Mogę polecić Skrola (hydraulik). On się wypowiada na forum, i tam można znaleść jego numer. Młody i bardzo miły człowiek. A w mojej opini również dobry fachowiec i uczciwy. Życzę powodzenia w budowachAnula75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 19.10.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam, Czy ma ktoś na zbyciu niepotrzebną siatkę ogrodzeniową? Chciałem tymczasowo ogrodzić działkę. Siatka nie musi być w bardzo dobrym stanie. Aha. Potrzebuje tego około 100 mb. Wysokość do 1,5 m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelek 19.10.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam Po wielu drobnych komplikacjach wraz z zona stalismy sie posiadaczami dzialki w Henrykowie Urocze. Coprawda po przeczytaniu kilku tematow z przypadkami jakie nas moga spotkac podczas realizacji marzenia o wlasnym domu zapal poczatkowy troche oslabl ale wciaz trwamy w tej decyzji. Jako ze w tematach budowlanych oboje jestesmy kompletnymi laikami pewnie nie raz bede zasmiecal to forum pytaniami. Pierwsze bedzie juz dzis.Jak wyglada sprawa z zalatwianiem formalnosci w Piasecznie? Czy generalnie urzednicy ida na reke probujac pomoc czy tez jest to jak plywanie pod prad w rwacej rzece? Bo nie wiem czy starac sie wszystko pozalatwiac samemu czy tez moze rozwazyc zlecenie to jakiejjs firmie przy adaptacji np projektu. Niestety jak wiadomo kazdy grosz sie liczy i wolalbym nie wydawac pieniedzy na cos z czym mozna poradzic sobie wlasna praca nie narazajac zdrowia psychicznego na zbyt wielki uszczerbek. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 19.10.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Czesc Marcelek To wyglada ze bedziemy sasiadami Jaki numer dzialeczki i ktora okolica? Tak sie wlasnie sklada ze teraz konczy sie moj (nie zapeszajac) obieg papierow zwiazany z zalatwianiem pozwolenia na budowe (jeszcze tylko melioracja - do odebrania w poniedzialek, i drogi powiatowe - jeszcze 2-3 dni, wiec pewnie najblizszy wtorek) Ja kazdy urzad odwiedzalem sam, a wnioski miale powypelniane i przygotowane przez pania architekt. Nie bede ukrywal ze mnie taki stan spraw bardzo odpowiadal, bo lubie trzymac reke na pulsie i byc zaleznym tylko od siebie. Mi komplet uzgodnien do pozwolenia na budowe zajmie: a) mapki ( 4 tygodnie - tak, jak wspomne ten stracony czas, to brrrrrrr), plan zagospodarownia (tydzien), wypis z rejestru gruntu (tydzien - jesli kupiles dzialke niedawno to na 99% niejest wprowadzona do "systemu" ;P zatem zwroc im na to uwage wypisujac wniosek) - to moze sie dziac rownolegle b) melioracja, drogi powiatowe, kanalizacja, wylaczenie z producji rolnej (2 tyg) - ale akurat w tym czasie dzieja sie rzeczy zwiazane z adaptacja projektu c) zlozenie wniosku o pozwolenie na budowe i tylko do 65 dni oczekiwania + 2 uprawomocniania i voila, mozna budowac Nie wiem jak ksztaltuja sie sprawy zwiazane z przylaczami bo wode juz mialem na dzialce a elektryke zalatwialem jakos w marcu i juz nie pamietam. Ogolnie to nie ma jakis szczegolnych dramatow. Oczywiscie wszystko mogloby dziac sie szybciej, no ale ja jak na razie nie napotkalem jakis szczegolnych problemow (no moze poza tym ze w polowie papierow mam poprzekrecana nazwe ulicy, ehhhh) pozdrawiam kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 19.10.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Cześć Marcelek!Witamy w Henrykowie-Uroczu. Podaj na priv w jakich okolicach masz rancho.Ja tragicznie długo czekam na mapy, reszta terminów jak u groblusa. O pozwolenie wystąpię w listopadzie na wiosnę będzie jak znalazł.Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.10.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 dzieki za namiary jewrioszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts