Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

rrmi-a my miałyśmy przyjemność widzieć się u architekta.Po czasie się zreflektowałam.Odbierałaś rzuty ław fundamentowych?

jesli chodzi o butlę.Sama wybierasz miejsce gdzie ma stać.Z Gaspolu przyjeżdza sympatyczna pani architekt i razem posadawiacie ten zbiornik.Robi projekt łącznie z wprowadzeniem do domu instalacji i ona uzyskuje błyskawicznie pozwolenie na budowe.Nic cię nie obchodzi.Oni załatwiają wszystkie formalności.Czym bliżej domu to mniejszy koszt ciągnięcia instalacji.Podaj swój mail na priv to wyslę zdjęcie posadowienia mojego zbiornika.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rrmi-a my miałyśmy przyjemność widzieć się u architekta.Po czasie się zreflektowałam.Odbierałaś rzuty ław fundamentowych?

Tak , to bylam ja.

W przebraniu za robotnika budowlanego :D

I ja nie pomyslalam , ze to Ty jestes ,bo tak sie spieszylam ,

ze moja glowa byla juz w innym miejscu .

Ja sie tam niedaleko bede budowala ,

jak co o nastepnym razem daj znac , mozemy sie umowic na pogaduchy.

Jak to miedzy budowlancami :D

Mam nadzieje , ze architekt Ci sie spodobal.

Na priv wysylam mojego maila , bardzo prosze o namiar na kogos sensownego o tej butli.

Magnolia a jak geodeta?

Jesli zamierzalabys go zatudnic napisz do mnie na priv

Witaj Marcelek

Radze papiery zalatwiac samemu

Hej sasiedzi,

obecnie mieszkam na Julianowie, w bardzo bliskich planach jest zakup działki w Chojnowie wobec czego pomóżcie po sąsiedzku:

- szukam namiaru na dobrego i taniego rzeczoznawcę majątkowego - operat szacunkowy dla banku

- namiar na dobrego i taniego geologa - wolę sam sprawdzić glebę niż wierzyć tylko sprzedającemu

- co jeszcze powinieniem zrobić przed zakupem, oprócz sprawdzenia KW, uzyskania od gminy WZiZT

- poprzednią działkę kupowałem przez dbającego o wszystko pośrednika, zresztą była to działka z pozwoleniem na budowę konkretnego projektu, więc na tym etapie się nie znam

Hmm.......

No to było tak.

Owszem jest po 6,70 zł, ale luzem. ( na paletach ok +90 gr za szt.)

zamówiłem 1100 przysłali 1000 bo więcej nie weszło.

W sumie 28 000 kg.

Rozładowywałem to z kolegami.

Powiadomili mnie telefonicznie że transport przyjedzie z ok. 45 min opóźnieniem był z 30 min. :D

Podobał mi sie kontakt telefoniczny.

Przy rozładunku myślałemże zejde :roll:

Hej sasiedzi :D

Jewiroszka - sprawnie idzie budowa - gratuluję!

U nas jak po grudzie, poprzednia ekipa nastraszyła nowa (pozolilismy mieszkac starej ekipie w naszym baraczku, a jak zatrudnilismy nową to stara musiała sie wyprowadzić - było im nie w smak i nastraszyli nową i nam zwiała :( , ja juz nie wierzę że ten dom kiedykolwiek zostanie wybudowany :cry: )

a pogoda wysmienita - tylko budować!

Na materiały czeka sie faktycznie dłuuuugo, na dachówkę około 3 mc :roll: , a z Wieneergera około 1 mc - ale słyszałam, ze maja duzo reklamacji.Co prawda my chcemy zwykła nie angobowana czy kolorową, więc moze będzie OK.

A pozostali na grupie - kładziecie dachówke ceramiczna czy cos innego??

A może macie namiary na dobra dachówę???

Pozdrawiam Aga