Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja do uzgodnienia mialem zgode na posadowienia szamba, tzn. musialem wystapic o warunki przylacza kanalizacyjnego, a w odpowiedzi dostalem pismo (i to o to mi chodzilo), ze kanalizacji nie ma ale bedzie, i do chwili jej wykonania moge korzystac z szamba,

A co do samej kanalizacji, to telefonicznie rozmawialem z jakas mila pania z dzialu inwestycji (chcialem poznac lokalizacje oczyszczalni sciekow - bo jakis "uprzejmy" napisal ze wlasciwie to mialaby stanac 500m od mojej dzialki w Henrykowie), tam dowiedzialem sie ze z kanalizacja moich okolic to nie bedzie tak szybciukto, bo jeszcze nawet nie wykupiono dzialki pod oczyszczalnie (sa dwie propozycje lokalizacji, obie w Runowie - ufff, jaka ulga) - i ze jest to blizej nieokreslona przyszlosc, jednak w rozmowie z obecnym tu forumowiczem Marcelkiem okazalo sie ze termin nie jest tak niesprecyzowany tylko kanalizacji okolicy ma byc za 3-4 lata (o ile dobrze pamietam tez informacja od kobiety z dzialu inwestycji :D)

ms. michal_m - niestety, nowa ekipa była z Bieszczad i sie chłopcy wystraszyli, teraz chyba bedziemy miec ekipe z W-wy, wiec nie beda musieli nocować na budowie, ale nie wiem jeszcze czy jest w czym :cry: , mam nadzieje, że barak jeszcze nie spalony .

Z dachówka jak ze wszytskim teraz cięzko cos szybko załatwić.

A z tym pozwoleniem na szambo to u nas jakos inaczej było...nie pamietam dokładnie, chociaż papierologią i gmina to ja sie zajmowałam i zajmuje, ale razem z projektem złozyłam projekt przydomowej oczyszczalni i tyle, potem powolenie na budowe, które obejmowało dom i oczyszczalnie, i czekałam na to około 14 dni, chyba, moze troche dłużej.

Aga

hej MS. Rzecywiście w Głoskowie jest oczyszczalnie- jakieś 500 metrów od mojej działki. Ale chciałam Ci powiedzieć ile biorą za przyłącze, bo to podobno oczyszczalnia w super nowej technologii- jakaś podciśnieniowa, no i trzeba im zapłacić 15 tyśięcy złotych. My jesteśmy wściekli, chyba jednak nie mamy wyjścia ( na oczyszczalnię powiedzieli w gminie że nam nie pozwolą bo jest w pklanie że wszyscymają się właczyc w kanalizę) Aha- nie mamy daleko- rurę mamy w rogu naszej działki.

byłam w gminie w Piasecznie i pytałam się o szanse na podłączenie do kanalizacji. Z mety dostałam odpowiedź, że teraz połączani są tylko ci, którzy w 1999 roku wpłacili na społeczny komitet budowy kanalizacji. Tak się składa, że pierwszy właściciel tej działki wpłacił wtedy pieniądze. Nawet mam jego dowód wpłaty. Pani zrobiła się milsza i pokierowała nas dalej.

Zaczniemy się budować w przyszłym roku, skończymy najszybciej za dwa lata, więc powalczymy o kanalizę. Szkoda by było inwestować w szambo i zaraz potem w kanalizę. Wolę raz a dobrze!

Magnolia, dzięki za ostrzeżenie. Wiedziałam, że tanio nie będzie, ale kwota trochę mnie zmroziła.

Odbijajac moze nieco od tematu styropianu (sorki chlopaki i dziewczyny), to czy macie jakies namiary na tania i solidna firme ktora wykarczowalaby mi mi kilka drzew (brzoz konkretnie - w rozmiarze srednim, srednica ca. 10-20cm), chcialbym kogos kto zrobi mi to tanio i solidnie (dzialka jest juz ogrodzona i niechialbym zeby walaca sie brzoza zniszczyla mi ogrodzenie)- razem z karczowaniem, nie musi to byc firma, moze byc to przyslowiowy pan Mieciu z koparka zeby wyrwac korzenie, szukam jakis sprawdzonym namiarow.

Kuba