Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

namiarem nie dysponuję. Gdybym miała się zmierzyć z takim problemem, zahaczyłabym o nadleśnictwo. Może któryś z pracowników leśnych potrafi ściąć drzewo precyzyjnie.

My z kolei chcemy przeorać i zabronować naszą działkę. Ale nie ma co kombinować, tylko pochodzić po ludziach i popytać. Im szybciej, tym lepiej, póki jeszcze ktoś w tamtej okolicy uprawie ziemię i ma maszyny.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Będe się wieczorem widział z jutrzejszym instalatorem. Moze on coś podpowie. Narazie znalazłem tylko oferty na allegro, ale troche drogo z transportem wychodzi http://www.allegro.pl/item136629759_eko_groszek_z_piekar.html. A na temat tego producenta http://www.allegro.pl/item136863521_eko_groszek.html znalazłem nawet dosyć ciekawy artykuł http://www.teberia.pl/news.php?id=2727. Także trzeba być czujnym :-)

Jewrioszka- przez najbliższ dni jestem wyłaczona.Przeprowadzka.Już mi głowa nie pracuje,tyle rupieci sie nazbierało.Co z tym zrobić?Powiesz ,spal wyrzuć ale to dechy które przydadza sie na budowie.Nie pomogę Wam z namiarami bo teraz .... kołowrót.Od piątku wracam na normalny tor i służe namiarami które posiadam.Dla mnie to duży krok do przodu.Tak błąkam się i nie mogę znależć miejsca w tym realnym swiecie budownictwa.

Pozdrawiam Was cieplutko

jerwioszka dzieki :D

mam nadzieje ze nie bede musial was klopotac ;)

chyba pogadam z ludzmi z okolicy, bo jeszcze sama wycinka to ok - moze nawet znalazlbym chetnych, ale karczowanie bez chociazby ciagnika to slabo to widze (choc brzoza to nie dab :p)

Zapytaj u Baka na skladzie , ma koparkowego ,

ktory ma ludzi do wycinki.

Niby po naprawie a znów poblem z czcionką.Za byki przepraszam ale to tak kiedy jest jeszcze gwarancja.Znów mnie wyłącza na jakiś czas z obiegu.I te czcionki przeskakują.Wybaczycie.

A traz praktyczna wskazówka - jesli chcecie sadzić tuje . ceny teraz w marketach niskie- udajcie sie do lasu i zbierzcie ściólkę z igliwiem i podłóżcie pod nowo posadzone tuje- na bank na wiosnę sie odwdzięczą pieknym wzrostem.Wszak to nie tylko o budowaniu....

Oj my szukaliśmy koparki do drzew chyba miesiąc.

Mam namiar na pana z koparą który w 20 minut uporał się z naszymi drzewami. Zrobił to szybko i policzył 50 zł. Drzewo potem trzeba było pociąć samemu, ale to nie był ogromny kłopot. Po koparce dziury po drzewach są naprawdę zaskakująco małe ( a nasze drzewa były tez takie ponad 20 cm. średnicy)-może dlatego że szybko je wyciąga. Nic nie rozrył i nie poniszczył. Tel do koparki ( taki namiar ma mąż w komórce)- 605 615 699.

Pozdrawiam Marta