Jezier 09.07.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Mi się podobały okna Gebauera a innych mniej. Nie szukałem najtańszej oferty ale to, że wycena była niska to zasługa tylko tego, że okna mam nietypowe dla większości producentów. Poza tym często firmy robiące wyceny nie potrafiły dać mi wyceny na takie okna jak chciałem. Ja prosiłem o jednoskrzydłowe a wycenę dostawałem na dwu. Bo takie produkują typowe. Nawet się leniom nie chciało zrobić tego o co ich prosiłem. No i tak się złożyło, że wycenę od gebauera miałem w lutym i rabat 15 lub 16 proc. Była to cena do przyjęcia więc kupiłem. Czekałem długo bo mi się nie spieszyło. Mogłem mieć okna w kwietniu ale montowałem pod koniec czerwca. Ale chyba teraz jest zły okres na zamawianie okien. Dużo zamówień długi termin realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 09.07.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Jezier Jakiś kontakt na przedstawiciela w okolicy?Ja miałem wycenę z firmy WADEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.07.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Ja z Gebauerem kontaktowałem się telefonicznie i faksem. A okna oglądałem na targach o których się dowiedziałem że są z faksu od Gebauera. Nie znam firmy WADEX. Gdzie budujesz wybrałbym się rowerkiem zobaczyć bo zastanawiałem się kiedyś nad szkieletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Man 09.07.2003 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Droga przyjemniejsza (jeżeli nie pada)Wyjeżdżasz od siebie, skręcasz w prawo i jedziesz do samego końca (T), cały czas mając po prawej Złotokłos. Ten daszek od "T" to ulica Mokra. Skręcasz w prawo i druga ulica w prawo (ul. Urocza) Druga droga:Wydostajesz się na asfalt (droga Tarczyn-Piaseczno), na przeciw rozwidlenia drogi na Łoś jest ul. Mokra. Pierwsza w lewo od Mokrej to ul. Urocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.07.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Gdyby nie las to pewnie widziałbym ciebie z dachu W sobotę może wybiorę się na spacer po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 10.07.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Maluszku, dopiero wczoraj dokładnie przyjrzałam się zbiornikom szamba(są jeszcze nie zakopane). I potwierdzam to, co napisał Jezier. Zbiorniki nie są połączone, stoją bliziutko jeden obok drugiego, teraz połączymy je rurą. Jezier, ci od szamba powiedzieli, że rura łącząca zbiorniki musi być na wysokości wlotu (jeśli oczywiście wlot do szamba nie jest przez pokrywę a przez ściankę). Hydraulicy mówią, że nie ma to znaczenia. Jak to jest u Ciebie? Na jakiej wysokości połączyłeś zbiorniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.07.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Marto, Jezier - czy ekipa, która przywioziła to szambo w jakiś sposób je poziomuje czy tylko wsadza je do przygotowanego dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 10.07.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Oczywiście ekipa poziomuje. Wyrównuje sobie wykopany przez zamawiąjącego dół, dokładnie (mam nadzieję) poziomuje. Wstawia zbiorniki, uszczelnia, odjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.07.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Marto - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.07.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Rura łącząca szambo jest tak wykonana aby z pierwszego zbiornika mogło się bez problemu przelewać do drugiego. Chyba jest troszkę niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 17.07.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Witam sąsiadówPolecę prosto z mostu: polećcie mi jakiegoś hydraulika z okolic Piaseczna,najlepiej żeby był to fachowiec idealny - pozbawiony wad: tj. tani, nie pyskujący, punktualny, zmotoryzowany itepepotrzebuję go do "mokrej roboty", czyli wyprowadzenia wody ze studzienki wodociągowej na plac budowy - niby duperela, ale sam do tej studzienki wchodzić nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkep 07.08.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Słuchajcie, tak być nie może !Ostatni wpis na naszym formum z 17. lipca??? Napiszcie jak Wasze postępy! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 07.08.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 rzeczywiście, coś cieniutko pod Piasecznem pogoda wymarzona na budowę, więc może to jest przyczyna My powoli zamykamy stan surowy. Może do końca września zamkniemy. A potem to już "tylko" wykańczanie. Pozdrawiam! Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.08.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Jak widać na mapie okolic Warszawy, pod Piasecznem strasznie mało się buduje. U mnie właśnie są tynkarza. Mają skończyć w poniedziałek, a od soboty zaczynam montować sufity. Potem szybko machnę instalację wodną i zamówię wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 07.08.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 ...i wprowadzę się (to c.d. postu Jeziera) Pod Piasecznem sporo się buduje, tylko jakoś ludziska nie bardzo chcą się zamapować (czy zaMacować). No i taka pusta ta nasza piaseczynska strona Warszawy. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 07.08.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Chyba niestety nie będę się wprowadzał na taki surowy stan. Pomęczę się jeszcze z wykończeniem jednej łazienki i jakiś pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.08.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Jezier, jakie tynki robiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 08.08.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 HejIle placiliscie za tynki ? Chodzi mi oczywiscie o koszt koncowy ( robocizna + materialy) Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 08.08.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 ja 20 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 08.08.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Nie oszukuj bo jeszcze nie placilas A tak powaznie to prosze o konkretne informacje - jakie tynki i jakie koszty Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts