Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Łoś jest chyba raczej blizej Piaseczna niz Grójca. Zreszta to powiat piaseczynski. :)

Czy mozecie polecic jakas ekipe specjalizujaca sie w stanach surowych? Szukam, wysylam kopie projektow i albo ceny z kosmosu, albo nie chca sie podjac, bo: za daleko, bo za blisko, bo za wczesnie, bo za pozno, itd :)

Pozdrawiam,

pawel

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ło.... rany czyżbyś stawiał Bilbo?

Będzie można zobaczyć jak zbudujesz?

Na kiedy planujesz poczatek robót?

Bo w tym roku to nikt ci nie pomoże, ale na przyszły mógłbym, kogoś polecić.

Ale nie licz że ceny pójdą w dół, jest za dużo inwestycji i za mało wykwalifikowanych ekip.

Nawet jak jest polecona to reguły jest to tylko nazwisko majstra reszta jest z łapanki :-? .

Dobrze jest jak majster jest na budowie ale jak prowadzi ich kilka to juz jest pomyłka i lipa z fachowości.

Zazdrośnica"]Ja widzę, że u Was na budowach gorąco. Ja ciągle nie kupiłam działki ale to nie moja wina bo szukam, jeżdżę pytam, znalazłam działkę do podziału ale nie wiem co z tego wyniknie.

Zazdrośnica chciałam Cię tylko ostrzec, z ejeżeli zdecydujesz siena działkę z podziałem to musisz nastawić się na długie czekanie. U mnie od maja trwają formalnosci podziałowe i już niby końcówka ale wciąż nie jestem właścicielką działki.

Nie wiem jak jest w waszym przypadku, ale mnie czytanie wątku grupy piaseczyńskiej bardzo mobilizuje. Jakoś ze wszystkim długo nam schodzi, a to długo zbieraliśmy się z wizytą w ZEWT, teraz z kolei zbieramy się, żeby zagadać sąsiada-geodetę o mapę do celów projektowych. Mieszkamy z nim drzwi w drzwi, ale sąsiad wygląda jak Sawyer z serialu LOST. Włosy ma co prawda czarne, ale to spojrzenie...

Dziewczyny nie podłamujcie sie, u nas pomimo śniegu roboty trwają.

:lol: A powiem wam że prawdzwego pozytywnego kopa to sie dostaje jak się widzi jak mury rosną 8)

I właśnie chciałabym takiego kopa dostać. A tu wciąż nic, echo jak w głuchym lesie. Panie w składnicy nanoszą już od miesiąca podział działki. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to przez zimę nie wyrobię sie z resztą formalności

Dziewczyny nie podłamujcie sie, u nas pomimo śniegu roboty trwają.

:lol: A powiem wam że prawdzwego pozytywnego kopa to sie dostaje jak się widzi jak mury rosną 8)

Podtrzymuje :D

Aussie nie poratuje Cie ,

jestem szczesliwa posaidaczka wcinki w wodociagu :D

Pogoda dzis straszna .

A gdzie ciekawe Speek sie podziewa?

Ktos ma z Nia kontakt?

:roll:

rrmi,

dzięki za zainteresowanie, ale ja potrzebuję nie zamiast, ale oprócz wodociągu... wcinka zaraz zacznie się robić i zanim się zrobi, to ekipa mogłaby korzystać z wody ze studni, skoro i tak ją miałem kopać... :-?

pozdrawiam,

Etap, hmmm... Jeśli etap 0 to fundament, to my jesteśmy na -6. Poza działką, dociągniętymi mediami, mapkami ze starostwa, występieniem do ZEWT i od dzisiaj projektem to nic nie mamy. Aha, sąsiad-geodeta, który o mało co nie zabił nas wzrokiem, niezbyt etnuzjatycznie zabrał się za przygotowanie mapy do celów projektówych. Dawał też jakieś rady, ale nie łapałam o co mu chodzi. W przyszłości na pertraktacje z nim będę wysyłała męża!