Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani czy macie namiary na kliniec? Moj daleki sasiad mial dowiezc i od tygodnia nie odbiera telefonow :-? Musze cos wysypac przed domem, bo juz sciagamy folie z kafli a piach niesie sie tak ze glowa boli.

My juz powoli konczymy, ostatnio mielismy niemily moment bo zniknal nasz kafelkarz, niestety poszukiwania nowego i zgranie terminow opoznia nam przeprowadzke jakies dwa, trzy tygodnie. Ale tempo i tak mamy chyba niezle, bo zaczelismy 21 kwietnia.

Acha co do odrolnienia- ja tez dostalam niemal od reki- rzeczywiscie ludzie w tym pokoju byli bardzo fajni! :D

A tak BTW od kilku miesięcy szukam wykonwcy do wewnętrznej balustrady kutej - dwóch kandydatów zrezygnowało w trakcie - zbyt dużo zamówień jak twierdzą. Zauważyłem że w porównaniu do roku ub. gdy robiłem balustradę na balkonie ceny skoczyły o 100%. Za metr byle czego krzyczą 600 zł netto a jakieś wzorki to i 900 (a na jeden Pan na Bartckiej to i 1200 !!!).

A je nie chcę wiele - chcę tylko zeby mi dzieci nie pospadały ze schodów

;-)

- moze ktoś ma jakiegoś sensownego, wyrobionego artystycznie :D wykonawcę?

gregwolff czy dobrze pamiętam, że budujesz się na przeciwko tej sali spotkań czy jak ona się zwie?

My mamy zamiar na Rybnej - okropna nazwa ale co zrobić. Byleby miejsce było szczęśliwe

Dokładnie - tam gdzie taki pierdolnik (za przeproszeniem) na działce bo ciągle jest coś ważniejszego do zrobienia w środku. A to z rampą vis-a-vis to świetlica jest i ostatnio Gmina trochę kasy w to włożyła. Niestety drogę też wylali nową więc samochody strasznie nisko latają...

gregwolff a widziałeś plac zabaw na ul.Płaczącej wierzby (wjazd od Rybnej). Coraz przyjemniej się robi na Woli.

Mam nadzieję, że już niedługo bedę mogła się pochwalić, że jestem szczęśliwą właścicielką działki a tym samym może uda się ruszyć z budową na wiosnę.

Pozdrawiam Dominika

no tak, tylko, że u nas wujek geodeta nie tutejszy i sprawa podziałowa trwa od maja.

Jak znacie jakiegoś geodetę, który sprawnie poprowadzi sprawę to dajcie namiary.

ja polecam pana Sawickiego - ma siedzibę prawie vis-a-vis urzędu gminy (są tam też kominiarze - których też polecam) na Kościuszki sensowny, trochę można mu urwać z ceny ale generalnie ceny ma do przyjęcia , tel do biura 424 08 03

Dziewczyny nie podłamujcie sie, u nas pomimo śniegu roboty trwają.

:lol: A powiem wam że prawdzwego pozytywnego kopa to sie dostaje jak się widzi jak mury rosną 8)

Popieram, nie załamywać się i trzymać fason cały czas :) My z żoną mieliśmy nadzieję na postawienie fundamentów jeszcze przed zimą, ale... formalności odrobinkę dłużej potrwały no i ekipa, która wcześniej obiecywała rozsądną cenę za budowę naszego "maleństwa" (90m2 pow. uzytkowej) kilka dni temu podniosła absurdalnie cenę :-? Powaliło nas uzasadnienie: "bo nie będziemy szukali tańszych materiałów, znamy tylko takie jakie znamy i nie orientujemy sie w hurtowniach" :o

Szukamy więc nowej ekipy i... z utęsknieniem czekamy chwili, kiedy wreszcie te mury zaczną się piąć :wink:

Ale musze Wam powiedziec, ze mamy problem z poprzednia ekipa, ktora nie wywiazala sie z Umowy, jedyne co zrobili to postawili 20 rzedów cegiel, wymurowali kawałek komina i połozyli kanalize, zapłcilismy im za to zgodnie z umowa jakies 6000 tys, poczym panowie dali dyla a teraz po 2 mc odezwał sie ich szefunio i chcc od nas kasy :x , bo stwierdził, ze to on z nami roziwiazał umowe a nie my z nim, i ze za mało mu zapłacilismy bo jemu to sie nie opłacało i nic nie zwróciło!

Jeeej! Wsółczuję! Co to za ekipa?! Nie no, na czarna listę ich! :evil:

To ja się podłączę pod prośbę Kayak, może ktoś coś wie na temat taniego klińca, tłucznia etc.

W okolicy życzą sobie 500 zł za wywrotkę, a ja tak ze 3 wywrotki potrzebuję. :(

Kochana a juz chce jakikolwiek, mam dosc zamiatania i tego piachu i gliny- pisz mi gdzie??? Mieszkacie juz?

Pozdrawiam grupe .

Chcialam powiedziec , ze jesli ktos bedzie szukal kierownika budowy to moge z czystym sumieniem polecic mojego.

Facet ma zasady , klase i jest dyspozycyjny , niedrogi i na telefon.

Sam kazal dzwonic i pytac .

Na budowie byl nawet podczas kiedy nas nie bylo ,

tak zeby zobaczyc co sie dzieje :o

Jestem Jego podejsciem bardzo milo zaskoczona.

Budowalam sie juz kiedys i mialam kierownika ,

chyba u tego terazniejszego tamten powinien gazety nosic :D

Milego i slonecznego weekendu zycze :p