ms. 08.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 ramsey1981, a możesz powiedzieć ile wynosi cena z kosmosu? Jeśli nie chcesz publicznie, to proszę na priva. Budowlańcy czują koniunkturę i chcą wycisnąć ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 08.11.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Kochani czy macie namiary na kliniec? Moj daleki sasiad mial dowiezc i od tygodnia nie odbiera telefonow Musze cos wysypac przed domem, bo juz sciagamy folie z kafli a piach niesie sie tak ze glowa boli. My juz powoli konczymy, ostatnio mielismy niemily moment bo zniknal nasz kafelkarz, niestety poszukiwania nowego i zgranie terminow opoznia nam przeprowadzke jakies dwa, trzy tygodnie. Ale tempo i tak mamy chyba niezle, bo zaczelismy 21 kwietnia. Acha co do odrolnienia- ja tez dostalam niemal od reki- rzeczywiscie ludzie w tym pokoju byli bardzo fajni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 09.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ms. własnie się doczytałam, że zaczynasz budowę w Głoskowie. Miłe miejsce. Ja też tam szukałam działki i zjeździłam całe okolice. Stanęło na Woli Gołkowskiej tam gdzie Kowalik. Można wiedzieć na jakim etapie jesteś? Super !!! :D Niech nam Wola rośnie w siłę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 09.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A tak BTW od kilku miesięcy szukam wykonwcy do wewnętrznej balustrady kutej - dwóch kandydatów zrezygnowało w trakcie - zbyt dużo zamówień jak twierdzą. Zauważyłem że w porównaniu do roku ub. gdy robiłem balustradę na balkonie ceny skoczyły o 100%. Za metr byle czego krzyczą 600 zł netto a jakieś wzorki to i 900 (a na jeden Pan na Bartckiej to i 1200 !!!). A je nie chcę wiele - chcę tylko zeby mi dzieci nie pospadały ze schodów - moze ktoś ma jakiegoś sensownego, wyrobionego artystycznie wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 gregwolff czy dobrze pamiętam, że budujesz się na przeciwko tej sali spotkań czy jak ona się zwie?My mamy zamiar na Rybnej - okropna nazwa ale co zrobić. Byleby miejsce było szczęśliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Powiedzcie mi drodzy forumowicze, czy geodetę to lepiej brać miejscowego, który ma wejścia w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groblus 09.11.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 jesli akurat nie masz wujka geodety ktory ci zrobic mapke za friko, to i tak bedziesz musial zaplacic za jej wykonanie to chyba lepiej wybrac kogos miejscowego bo mozna zalozyc ze on juz jest z przyslowiowa pania Jadzia ze skladnicy map na Ty i pani Jadzia nie bedzie robic problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 no tak, tylko, że u nas wujek geodeta nie tutejszy i sprawa podziałowa trwa od maja.Jak znacie jakiegoś geodetę, który sprawnie poprowadzi sprawę to dajcie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 09.11.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 gregwolff czy dobrze pamiętam, że budujesz się na przeciwko tej sali spotkań czy jak ona się zwie? My mamy zamiar na Rybnej - okropna nazwa ale co zrobić. Byleby miejsce było szczęśliwe Dokładnie - tam gdzie taki pierdolnik (za przeproszeniem) na działce bo ciągle jest coś ważniejszego do zrobienia w środku. A to z rampą vis-a-vis to świetlica jest i ostatnio Gmina trochę kasy w to włożyła. Niestety drogę też wylali nową więc samochody strasznie nisko latają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 gregwolff a widziałeś plac zabaw na ul.Płaczącej wierzby (wjazd od Rybnej). Coraz przyjemniej się robi na Woli.Mam nadzieję, że już niedługo bedę mogła się pochwalić, że jestem szczęśliwą właścicielką działki a tym samym może uda się ruszyć z budową na wiosnę. Pozdrawiam Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 09.11.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 To ja się podłączę pod prośbę Kayak, może ktoś coś wie na temat taniego klińca, tłucznia etc. W okolicy życzą sobie 500 zł za wywrotkę, a ja tak ze 3 wywrotki potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 09.11.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 no tak, tylko, że u nas wujek geodeta nie tutejszy i sprawa podziałowa trwa od maja. Jak znacie jakiegoś geodetę, który sprawnie poprowadzi sprawę to dajcie namiary. ja polecam pana Sawickiego - ma siedzibę prawie vis-a-vis urzędu gminy (są tam też kominiarze - których też polecam) na Kościuszki sensowny, trochę można mu urwać z ceny ale generalnie ceny ma do przyjęcia , tel do biura 424 08 03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 09.11.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dziewczyny nie podłamujcie sie, u nas pomimo śniegu roboty trwają. A powiem wam że prawdzwego pozytywnego kopa to sie dostaje jak się widzi jak mury rosną Popieram, nie załamywać się i trzymać fason cały czas My z żoną mieliśmy nadzieję na postawienie fundamentów jeszcze przed zimą, ale... formalności odrobinkę dłużej potrwały no i ekipa, która wcześniej obiecywała rozsądną cenę za budowę naszego "maleństwa" (90m2 pow. uzytkowej) kilka dni temu podniosła absurdalnie cenę Powaliło nas uzasadnienie: "bo nie będziemy szukali tańszych materiałów, znamy tylko takie jakie znamy i nie orientujemy sie w hurtowniach" Szukamy więc nowej ekipy i... z utęsknieniem czekamy chwili, kiedy wreszcie te mury zaczną się piąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 09.11.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ale musze Wam powiedziec, ze mamy problem z poprzednia ekipa, ktora nie wywiazala sie z Umowy, jedyne co zrobili to postawili 20 rzedów cegiel, wymurowali kawałek komina i połozyli kanalize, zapłcilismy im za to zgodnie z umowa jakies 6000 tys, poczym panowie dali dyla a teraz po 2 mc odezwał sie ich szefunio i chcc od nas kasy , bo stwierdził, ze to on z nami roziwiazał umowe a nie my z nim, i ze za mało mu zapłacilismy bo jemu to sie nie opłacało i nic nie zwróciło! Jeeej! Wsółczuję! Co to za ekipa?! Nie no, na czarna listę ich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.11.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 gregwolff dzięki za namiary jak przyjdzie czas to skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayak 10.11.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 To ja się podłączę pod prośbę Kayak, może ktoś coś wie na temat taniego klińca, tłucznia etc. W okolicy życzą sobie 500 zł za wywrotkę, a ja tak ze 3 wywrotki potrzebuję. Kochana a juz chce jakikolwiek, mam dosc zamiatania i tego piachu i gliny- pisz mi gdzie??? Mieszkacie juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 10.11.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ustanów i okolice, namiary wysyłam na priva. Nie mieszkamy jeszcze - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.11.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Pozdrawiam grupe . Chcialam powiedziec , ze jesli ktos bedzie szukal kierownika budowy to moge z czystym sumieniem polecic mojego. Facet ma zasady , klase i jest dyspozycyjny , niedrogi i na telefon. Sam kazal dzwonic i pytac . Na budowie byl nawet podczas kiedy nas nie bylo , tak zeby zobaczyc co sie dzieje Jestem Jego podejsciem bardzo milo zaskoczona. Budowalam sie juz kiedys i mialam kierownika , chyba u tego terazniejszego tamten powinien gazety nosic Milego i slonecznego weekendu zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 10.11.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Heeej, przylazłam tu za rrmi Przy okazji usciski dla całej piaseczyńskiej gromadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Rrmi, a będziecie u siebie na wsi?Bo my będziemy i jak chcecie zajrzeć to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts