Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ratunku! :lol:

Czy moglibyście polecić ekipę która szybko i sprawnie ociepliłaby mi dom?

Tylko styropian + siatka i klej, bo na tynkowanie w tym roku już za późno.

Dla dużych ekip to za mała robótka i nie chcą się podjąć.

A mi potrzeba kogoś kto mi to zrobi zanim śniegi spadną :cry:

pozdrawiam,

Ewelina

Witajcie,

Na wiosnę mam zamiar ruszyć z budową w Głoskowie. Postanowiłem dołączyć do forum, gdyż widzę tu wiele ciekawych i pomocnych opinii. Obecnie jestem w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Czy miał ktoś ostatnio doświadczenia w tej sprawie (czas załatwienia, czego wymagają)?

Z góry dzięki,

Michał

Misze78, Głosków to też ja. Jestem na podobnym etapie. Działka, którą kupiliśmy miała podciągnięte wszelkie media. Jeśli masz działkę w bardziej dziewiczej okolicy to nie pomogę. Ale zapraszam na priva, mogę podzielić się moim malutki doświadczonkiem.

Jewrioszka, za późno przeczytałam, że wybierasz się na budowę. Akurat zbieracie się do powrotu. Jeśli coś budowlanego się wydarzyło to doczytam w dzienniku. I do następnego!

Pozdrawiam grupe .

Chcialam powiedziec , ze jesli ktos bedzie szukal kierownika budowy to moge z czystym sumieniem polecic mojego.

Facet ma zasady , klase i jest dyspozycyjny , niedrogi i na telefon.

Sam kazal dzwonic i pytac .

Witam serdecznie

Rrmi, czy moge poprosić o namiary na tego kierownika budowy, bo właśnie pożegnałam się z poprzednim ( a właściwie to z firmą budowlaną i ich kierownikiem). Intensywnie szukam nowej firmy ale i MOJEGO kierownika budowy.

Pozdrawiam

Betsi

Witajcie,witajcie,

Melduje się po przerwie.Tyle w grupie się dzieje a ja w tyle.Przeprowadzka mnie dobiła a ile strat.I znów dylemat i prosba do Was -tym razem projekt.Miał być indywidualny ale za długo na niego czekać.Teraz moja kandydatka KORNELIA http://www.archipelag.pl mam wątpliwości bo salon wychodzi od strony północnej lustrzane odbicie nie wchodzi w rachubę bo garaż wychodzi na wjeżdzie. Poradzcie czy salon od strony północy zostawić.Obawiam się,że będzie bardzo ciemno?Co myślicie?

Pozdrawiam

---------------------

Speek, spróbuj jeszcze poszukać. Po wydłużeniu salonu trzeba będzie mocno przeprojektować konstrukcję dachu. W tej chwili salon jest spory, a potem będzie już tylko wiekszy, ale zatracisz proporcje, ustawność i nie osiągniesz efektu.

Jeśli musisz mieć garaż z tej strony lepiej, żeby nie wchodził w bryłę budynku, bo zabiera najcenniejszą przestrzeń mieszkalną od południa. Albo całkiem oddzielić od budynku, skoro garaż i wjazd kolidują z wygodnym rozplanowaniem domu? Mimo wszystko mieszka się jednak w domu.

Betsi2006 jak tam kieronik budowy?

Czy zrobil dobre wrazenie na Tobie rowniez?

Jeszcze nie dzwoniłam do niego bo nie chciałam dzwonić w niedzielę a poza tym jutro rano jestem umówiona z ewentualnym nowym wykonwcą, Chcę najpierw ustalić czy będą mogli coś jeszcze zrobić przed zimą czy już raczej mam zamykać i czekać do wiosny.

Odezwę się jak będę wiedziała więcej.

Pozdrawiam

Betsi

Witaj Speek

Bardzo ładny domek sobie wybrałeś ( też mi sie bardzo podobał ) ale wybrałam inny też z Archipelagu.

W salonie od północy może być zbyt ciemno a poza tym nie będziesz mieć słońca, które naturalnie dogrzeje Ci dom w słoneczne dni. Pomyśl o tym, bo to jest jakaś oszczędność gazu lub innego żródla do ogrzewania.

Jeżeli masz jeszcze trochę czasu to szukaj dalej

Pozdrawiam

Betsi

gregwolff a widziałeś plac zabaw na ul.Płaczącej wierzby (wjazd od Rybnej). Coraz przyjemniej się robi na Woli.

Mam nadzieję, że już niedługo bedę mogła się pochwalić, że jestem szczęśliwą właścicielką działki a tym samym może uda się ruszyć z budową na wiosnę.

Pozdrawiam Dominika

Witam grupę Piseczno, a szczególnie mieszkańców (przyszłych i obecnych) Woli Gołkowskiej. Właśnie jesteśmy na etapie zakupu działki w Woli. My i nasi znajomi, więc to będa 2 domki, jak dobrze pójdzie. No i podobno jeszcze z 10 działek koło nas się sprzeda. Zastanawiamy się jak wygląda dociaganie mediów, bo podobno wszystkie są w drodze, ale nasza działka jest ze 200 m od asfaltu. Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie?

Pozdrawiam wszystkich

Magda

Dzięki Jewrioszka, ale niestety w gminie piaseczno. No chyba, że ta pani też tu działa?

Komarek - niestety nie wiem jak się nazywają te wszystkie ulice w Woli - masz gdzieś może w necie mapę Woli? Bo na maps24 jest bardzo zdróbnie, a na googlach jeszcze gorzej. Nasza działka leży niedaleko skrzyzowania ulicy Gościniec i Rybnej, chyba będzie to równoległa do Jemioły. Jeszcze jej nie ma:) Teraz jest tam takie ogrodzone siatką pole, na tym łuku u zbiegu ulic Rybnej i Gościniec. To chyba blisko Ciebie? Bo ty na Rybnej, co nie?