Betsi2006 14.11.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Komarek Czy będziesz budować Sandrę z Archipelagu?Wniskuję to ze obrazka które zamiszczone jest w Twoich postach. Pozdrawiam Wolę Gołkowską(często tamtędy przejeżdżam jadąc na swoją działkę) Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 14.11.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Hmm. chyba raczej nie, to sa odmienne gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 14.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Tym razem się zaparłam na dobre.Wszystko co możliwe do przejrzenia przerobione i chciało by się więcej ale noc za krótka a czas nagli.Wreszcie wyrysowałam i rozplanowałam to co musze mieć w domu.I z rana z tymi wypocinami pojechałam do architekta. Skoro zaden projekt mi nie pasował a o kompromisach nie było mowy będzie więc indywidualny.Owszem zabrałam zdjęcia jak ma wyglądać wejście do domu,jakiego typu okna itp. i z dusza na ramieniu pojechałam.Nie byłam pewna czy za jednym posiedzeniem uda się uzgodnic wszystkie szczegóły.Udało się. Będzie to parterówka z salonem na stronę południową -- dziękuje za rady bo zdeterminowana wzięła bym ten projekt z salonem od północy.Jutro tylko zatwierdzenie wyglądu budynku z dachem i za dwa tygodnie odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.11.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Kochani, gdzie w naszej okolicy można w przyzwoitej cenie kupić strop Teriva?Mamy co prawda jeden punkt w Prażmowie, ale jesteśmy ciekawi jak kształtują sie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 15.11.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Widziałem gdzieś taki punkt w Piasecznie, ale za skarby świata nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Zdaje mi się, że na rogu Julianowskiej i Okulickiego, ale nie jestem pewny. Może ktoś jeste w stanie potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.11.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Speek, zacznij pisać dziennik, bo Twoje komentarze umrą śmiercią naturalną. Czy zdecydowałaś się na architekta poleconego przez rrmi, bo coś czuję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambertc 15.11.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Kochani, gdzie w naszej okolicy można w przyzwoitej cenie kupić strop Teriva? Mamy co prawda jeden punkt w Prażmowie, ale jesteśmy ciekawi jak kształtują sie ceny. Witam i Pozdrawiam, ja kupiłem go w Jabłonowie/Mrokowie po prawej stronie przy trasie krakowskiej nr 53 jadąc z Wawy, jakiś kilometr albo trzy za Wólką Kosowską. Poważna wytwórnia, atest, miła obsługa i cen przystępna. Firma Stropex tel. 756-11-75 Mam jeszcze namiar na Elbet w Jankach 720-44-80 i oprócz tego stropy wyrabiają także za cmentarzem w Raszynie ale tel przy sobienie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 15.11.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Komarek Czy będziesz budować Sandrę z Archipelagu? Wniskuję to ze obrazka które zamiszczone jest w Twoich postach. Pozdrawiam Wolę Gołkowską (często tamtędy przejeżdżam jadąc na swoją działkę) Betsi dobrze wnioskujesz, ze wybraliśmy Sandrę. To był nasz faworyt. Aczkolwiek zmieniały się projekty w zależności od działki. Ale od momentu kiedy wybraliśmy działkę jesteśmy zdecydowani na ten dom.Wszyscy nam mówią, ze dach będzie kosztowny ale w nim cały urok. Betsi a gdzie Ty dojeżdżasz? Może do Głoskowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 15.11.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Magda kojarzę Wasze tereny choć spodziewałam się, że bliżej mnie bo tam pola dalekie ale chyba już niedługo bo Wola strasznie się rozbudowuje. Jeżeli bedziesz miała jakieś namiary na dojścia do gminy to prosze podaj na priva. Te nasze paiseczyńskie urzędy strasznie działają. Ja też zbieram info i jak tylko będę mieć coś konrekretnego to chętnie się podzielę.Pozdrawiam Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.11.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Jeszcze raz do Speeka, pochwal się projektem, jak już będziesz go miała. Strasznie mnie intryguje co wymyśliliście z architektem, żeby salon pogodzić z usytuowaniem garażu. Jewrioszka, jeśli częściej zaglądasz tu niż do komentarzy do dziennika budowy, to w sobotę możesz mieć dwie dodatkowe pary rąk do naciągania siatki. Daj tylko znać co, jak i o której! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 15.11.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Magda kojarzę Wasze tereny choć spodziewałam się, że bliżej mnie bo tam pola dalekie ale chyba już niedługo bo Wola strasznie się rozbudowuje. Jeżeli bedziesz miała jakieś namiary na dojścia do gminy to prosze podaj na priva. Te nasze paiseczyńskie urzędy strasznie działają. Ja też zbieram info i jak tylko będę mieć coś konrekretnego to chętnie się podzielę. Pozdrawiam Dominika OK. Jak tylko coś się dowiem, to dam znać. Na razie mamy mieć namiar na dobrego gościa od prądu z dojściami do elektrowni, ale ty pewnie masz już to za sobą? Pzdr Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Mam jeszce prośbe o namiary na dobrego architekta w okolicy Piaseczna. Najlepiej żeby miał znajomości i pomógł pozałatwiać te wszystkie papiery. Albo chociaż poradził co, jak i gdzie. Albo chociaż był uczciwy i zrobił co trzeba:) Wysłałam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 15.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Magdaja wciąż nie jestem pełnoprawnym właścicielem działki. 6 m-cy ciągnie się papierologia dot. podziału. Mam już tego szczerze dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.11.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 [ Betsi dobrze wnioskujesz, ze wybraliśmy Sandrę. To był nasz faworyt. Aczkolwiek zmieniały się projekty w zależności od działki. Ale od momentu kiedy wybraliśmy działkę jesteśmy zdecydowani na ten dom.Wszyscy nam mówią, ze dach będzie kosztowny ale w nim cały urok. Betsi a gdzie Ty dojeżdżasz? Może do Głoskowa? Sandra to też był mój faworyt dlatego go wybrałam. Idealnie pasuje do mojej działki. Taras wychodzi na płd-zach a wjazd do garażu i wejście do domu jest od płn. Zrobiłam kilka modyfikacji ale nie wiele znaczących. Zmieniłam trochę konstrukcję dachu ( bo był bardzo drogi ), ale myślę, że też wygląda dobrze. Dachówkę mam cementową. Na swoją działeczkę jeżdzę trochę dalej aż do Solidarności, dalej przez las (koło leśniczówki) i w prawo na Łosia. Pozdrawiam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 15.11.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Betsi to Ty też budujesz sandrę?ja nikogo nie umiałam znaleźć kto wybudował ten dom, jedynie koło Poznania.Powiedz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 15.11.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Magda ja wciąż nie jestem pełnoprawnym właścicielem działki. 6 m-cy ciągnie się papierologia dot. podziału. Mam już tego szczerze dość. Oj, to współchuję. Ale w takim razie jest szansa, że będziemy się budować w tym samym czasie. Razem raźniej:) Zamierzacie zaczynać jak tylko się skończy podział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.11.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ja też buduję Sandrę bardzo niedaleko Ciebie. Prawie gotowy dom (może już wykończony, widziałam go ostatnio w lipcu) znajdziesz w Złotokłosie na tyłach szkoły podstawowej. Jest tam kompeks kilku nowowybudowanych domów a między nimi Sandra z falisym dachem. Ja właśnie zmieniłam ten dach i zlikwidowałam fale (wiem, że to główny urok tego domu ale ma on jeszcze wiele innych atutów). Ponadto zmieniłam schody na zwykłe dwubiegowe , które wsadziłam trochę w garaż, dlatego też wydłużyłam i poszerzyłam garaż po 50cm.Okna w salonie podniosłam do 50cm nad poziom podłogi (żeby zmieściły się niskie kaloryferki-nie robię podłogówki), łatwiej będzie ogrzać powierzchnię na dole.Zrezygnowałam z okien balkonowych w sypialni natomiast dodałam okno balkonowe w drugim pokoju na parterze i jest teraz wyjście z tego pokoju na taras. W kuchni zmniełam wyjście na taras i zrobiłam je na innej ścianie. Wejście do łazienki jest bezpośrednio z sypiani a nie z korytarza.Zamknęłam przeście z kotłowni do łazienki. Pralnię robię na poddaszu.Na poddaszu też trochę pozmieniałam a przede wszystkim dodałam okna połaciowe 140x78 (moim zdaniem jest za mało ) w tej sypialni gdzie wchodzi komin, oraz 78x118 na strychu (jak wstawiłam klatkę schodową strych się trochę zmniejszył i zrobił w literę L więc potrzbne było jeszcze drugie okno.)Więcej nie pamiętam ale jak sobie przypomnę to jeszcze napiszę. Mam obecnie stan surowy otwarty zadaszony i szukam ekipy, która mogłaby jeszcze przed mrozami wylać chudziak i postawić ścianki działowe.Moja poprzednia firma ( z naszych okolic) miała zbudowac mi dom do stanu devloparskiego ale w połowie września-po położeniu dachu porzuciła moją budowę bez podania konkretnej przyczyny. Też kupowałam działkę, która była dzielona "pode mnie". Trwało to dosyć długo - około 4-5 miesięcy + załatwianie dokumentów, mapek i innych, w sumie 6-7 miesięcy. Więc jeśli u Ciebie trwa to już 6 mieś, to chyba niedługo powinien być koniec. PozdrawiamBetsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 15.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Kochani, gdzie w naszej okolicy można w przyzwoitej cenie kupić strop Teriva? Mamy co prawda jeden punkt w Prażmowie, ale jesteśmy ciekawi jak kształtują sie ceny. Kupowałam w Raszynie, nie żeby ceny jakieś specjalne, ale jedyni którzy mieli "od ręki". W Prażmowie kazali nam czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.11.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Lambertc i Forsycjo ( jak to ładnie brzmi ), duże dzięki za namiary. Jutro je sprawdze. Co do Prażmowa to sie zgadzam, nam tez kazał gośc czekac ok. 3 tygodni, mówił że ma bardzo dużo zamówień, ale jak tak podjechaliśmy to nie było z kim gadać, tylko kłódki wsiały. W Prażmowie powiedzieli nam że to jest niezły kanciarz, wiec temu panu juz dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.11.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Forsycjo, tak na marginesie to budujemy sie niedaleko siebie, w lini prostej to jakies 2 km. Witamy więc sąsiadke . Juz się baliśmy że tylko my o Bipop tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts