Forsycja 15.11.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Co do Prażmowa to sie zgadzam, nam tez kazał gośc czekac ok. 3 tygodni, mówił że ma bardzo dużo zamówień, ale jak tak podjechaliśmy to nie było z kim gadać, tylko kłódki wsiały. Sprawdź wszystkie kontakty jakie masz. Ja miałam ten problem, że akurat jak kładli strop, to jakiś boom na stropy był - nikt nie miał, NIKT. Jakaś czarna dziura. Tylko w Raszynie dostałam wymiar jaki mi był potrzebny - inne "od ręki" były za krótkie. Ale skąd ja mogłam wiedzieć, że parter mi w trzy dni postawią? Byłam pewna, że na strop mam jeszcze trochę czasu. Jeśli zamówisz w Raszynie, to od razu mówię, że oni nie mają HDS-u. Jak dopłacisz stówkę, to kierowca weźmie ze sobą łebków którzy to będą nosić. Ja dopłaciłam, ale im się "zapomniało", a nasi murarze się zbiesili i orzekli że nosić nie będą W rezultacie Raszyn się pokajał, przepraszał stokrotnie, usiłował coś wymyśleć i naprawić błąd, ale gdzie tam, jak samochód ze stropem już na działce stał. Oczywiście stówkę bez szemrania oddali. Na działkę pojechał mąż ze szwagrem, udało się przekonać murarzy, i wnieśli tą Terrivę na miejsce własnymi siłami. Mąż do dziś mi wypomina bo też nosił W każdym razie jak u nich zamówisz, to upewnij się 100 razy, że Terriva na ścianach parteru wyląduje "siłami" Raszyna. Trochę toto waży. A stropy warte grzechu - bardzo ładne, prościutkie, porządne. Ja nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsycja 15.11.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Forsycjo, tak na marginesie to budujemy sie niedaleko siebie, w lini prostej to jakies 2 km. Witamy więc sąsiadke . Juz się baliśmy że tylko my o Bipop tak daleko To witam sąsiadkę Rowerem to 5 minut Ja buduję o "rzut beretem" od Urzędu Gminy w Prażmowie. Fajna gmina, przynajmniej jeśli chodzi o papierkologię, bardzo przyjazna i nigdy żadnych problemów nie miałam. Na forum już bywałam bo buduję od trzech lat, tzn dwa lata na pomyślenie i czytanie forum i dopiero teraz ruszyło z kopyta. Mam nadzieję się na Sylwestra wprowadzić, jak się uda. Uda się, nie może się nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 15.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Stropowcy ,podrzucam jeszcze 2 namiary na producentów stropów oba z Góry Kalwarii : "Arbes" 022 7273534 i 022 7274059. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.11.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Pontypendy , jak zwykle bardzo pomocna. Duże dzięki, na pewno skorzystamy. Czy ktoś jeszcze pamięta jakiej płci jest jewrioszka , bo już sami się pogubiliśmy Forsycjo to ty masz bliżej niz dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 16.11.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Betsi widać, że trochę pozmieniałaś w projekcie i chyba całkiem fajnie to wymyśliłaś. My też chcemy wprowadziś trochę zmian: zostawiamy ten falisty dach (choć przeraża mnie jego koszt),likwidujemy jedno przejście z garażu do pomieszczenia gosp., a także wyjście z kuchni na taras i z pomieszczenia gosp na zewnątrz i to przejście do łazienki. Okno z pokoi będą miałwy wyjścia na boki, chcemy też zmienić układ schodów i cos pokombinować z tym małym WC. Palnujemy na wiosnę zacząć (o ile uda się pozałatwiać wszystkie formalności) i rozłożyć prace wykończeniowe tzn. najpierw dól a górę powolutku.Betsi pocieszyłaś mnie co do tego podziału. My już nerwowo nie wytrzymujemy tej niepewności. A najgorsze jest to, że nie mamy na to wpływu.Niby dzwonimy, ponaglamy właścicieli ale wszyetko w rękach geodety. Jakbyś miała jakieś zdjecia swojej sandry to wklej, chętnie zobaczę. A do Złotokłosu na pewno się wybiorę. Szukałam tak daleko a tyle sandr buduje się tak blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambertc 16.11.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Lambertc i Forsycjo ( jak to ładnie brzmi ), duże dzięki za namiary. Jutro je sprawdze. Co do Prażmowa to sie zgadzam, nam tez kazał gośc czekac ok. 3 tygodni, mówił że ma bardzo dużo zamówień, ale jak tak podjechaliśmy to nie było z kim gadać, tylko kłódki wsiały. W Prażmowie powiedzieli nam że to jest niezły kanciarz, wiec temu panu juz dziękujemy. Witam, co do stropów to jeszcze przypomniało mi sie, że robią w Sokołowie. firma Chemabud 798-98-92. To jest jak będziesz jechał od Janek w stronę Wa-wy to musisz skręcić w pierwszą ul. w lewo i jechać jakieś 2 km prosto, aż zobaczysz po lewej stronie oddalone w polu elewatory i zwałki piachu, tam skęcisz w lewo i po betonowych płytach do nich dojedziesz. firma OK, brałem od nich beton a stropu nie, bo brakowało im 6m belek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 16.11.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Widze ze Wola rośnie nam w siłe Magdac gratulacje wyboru działki. Mogę wiedzieć czy kupujecie bezpośrednio cyz prze agencje i jaki kawałek? Pozdrawiam nowych przyszłych sąsiadów Ja papierologie mam za sobą - trwała 10 miesięcy, służę na priva pomocą Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 16.11.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 16.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Kowalik to Ty chyba już z utęsknieniem czekasz na wiosnę. Ja niby też ale wciąż stoję w miejscu z podziałem działki. Jest to tak drażliwy temat, że w ciszy wyczekuję na telefon od właścicieli. Strasznie się to ciągnie a nam brakuje cierpliwości. Pozdrawiam Wolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 To sie ciesze , ze ja mam strop lekki Ale pogoda dzisiaj piekna byal. ps.Codziennie przejezdzam przez Wole , pozdrawiam wiec nowych forumowiczow z Woli G speek to jak tam z tym projektem , juz przyklepany? Jewrioszka do nas szambo w sobote przyjedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.11.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 rrmi, dziś mieliśmy spotkanie z poleconym przez Ciebie architektem. Po porannej wizycie w gminie Piaseczno, gdzie poległam, wizyta u architekta była jak balsam dla mojej zbolałej duszy. A ci, którzy mieli z nim do czynienia wiedzą o co chodzi.Jeszcze raz dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 16.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 rrmi, a skąd w końcu wzieliście? I ile was to kosztowało, może i my sie załapiemy jeszcze w tym roku? Dajcie znac na priv. Bo o kasie tak na ogóle to głupio) No i może w tą niedzielę lub sobotę się zdzwonimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 17.11.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 RRMI dziękuję za powitanie. Komarek ja tak przepycham czas,że aż przykro jest. Oby do kwietnia, ta pogoda mnie dobija - bo pieknie dla budujących , aż sercu żal...Trzymam kciuki za ten podział, czy po podziale zaczynacie batalię z pozwolniem czy jak to jest??pozdrawiam Poszukuje KIER BUDA . Czy ktoś może mi pomóc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 17.11.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Kowalik jak tylko działka będzie nasza to ruszamy z projektem i pozwoleniem na budowę. No jeszcze oczywiście kredyt.Tak sie to przedłuza, że boję się, iż nie zdążymy z papierologią do wiosny. Jeszcze nie wiem co z ekipą, cały czas robimy rozeznanie. A jeszcze okazało się, że koło złotokłosu stoi już taki do jak my chcemy budować i jeszcze jeden niedaleko się buduje. Szukałam daleko a są tak blisko, więc w ten weekend chyba pojadę obejżeć.Trzymaj się i do zobaczenia kiedyś na Woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 A ci, którzy mieli z nim do czynienia wiedzą o co chodzi. Jeszcze raz dziękuję! No ja juz taka mam dobra reke do ludzi Bardzo sie ciesze , ze podobal sie . Powiedzialas , ze masz ode mnie numer? Pewnie by sie ucieszyl . A moj Kierownik Budowy polecony jest wlasnie przez tego architekta , to chyba nie musze mowic , ze tez jest super Z Jewrioszkami widzielismy sie dzisiaj u nas na budowie , na wizytacje wpadli . Bylo nam bardzo milo Podaje namiar na szambo tutaj , kto chce zobaczyc jak sie to montuje , znaczy jak sie posadawia to zapraszam rano do nas na budowe. Numer do Radomia 601 293 465 48 331 7441. To w szczegolnosci dla Lambertac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Potwierdzamy , byliśmy z wizytą u RRmi .Działeczka malowniczo położona,gospodarze pełni pasji budowlanej Drodzy rrmi jak sie na was patrzy to serce rosnie, oby kazdy miał tyle pozytywnego myslenia i energi do budowania własnej przyszłosci. Do rychłego zobaczenia. Tym razem u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.11.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Codziennie przejezdzam przez Wole Naprawdę przez Wolę Gołkowską jeździcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.11.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Codziennie przejezdzam przez Wole Naprawdę przez Wolę Gołkowską jeździcie? a nie? tam taki znak stoi Sasiad Ty podsmiechujkow nie rob z nas Domyslam sie , ze do Woli sie gdzies skreca? Na usprawiedliwienie swojego gapiostwa mam to , ze rano jade jeszcze spiac , a wieczorem juz nie widze dobrze Jewrioszka naprawde milo mi bylo przeczytac cos dobrego o sobie ps .Te szambo to nie wiem czy dobre czy jakie Zamowilismy i juz, atest ma miec , numer od kogos z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 17.11.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 hehe nawet wiem od kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wcale sie nie śmieję. Zdarza mi sie jechac przez Wolę inne okoliczne wsie. Ale rzeczywiscie trzeba odbić trochę od głównej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts