Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co do Prażmowa to sie zgadzam, nam tez kazał gośc czekac ok. 3 tygodni, mówił że ma bardzo dużo zamówień, ale jak tak podjechaliśmy to nie było z kim gadać, tylko kłódki wsiały.

Sprawdź wszystkie kontakty jakie masz. Ja miałam ten problem, że akurat jak kładli strop, to jakiś boom na stropy był - nikt nie miał, NIKT. Jakaś czarna dziura. Tylko w Raszynie dostałam wymiar jaki mi był potrzebny - inne "od ręki" były za krótkie. Ale skąd ja mogłam wiedzieć, że parter mi w trzy dni postawią? :o Byłam pewna, że na strop mam jeszcze trochę czasu.

Jeśli zamówisz w Raszynie, to od razu mówię, że oni nie mają HDS-u. Jak dopłacisz stówkę, to kierowca weźmie ze sobą łebków którzy to będą nosić. Ja dopłaciłam, ale im się "zapomniało", a nasi murarze się zbiesili i orzekli że nosić nie będą :lol: W rezultacie Raszyn się pokajał, przepraszał stokrotnie, usiłował coś wymyśleć i naprawić błąd, ale gdzie tam, jak samochód ze stropem już na działce stał. Oczywiście stówkę bez szemrania oddali. Na działkę pojechał mąż ze szwagrem, udało się przekonać murarzy, i wnieśli tą Terrivę na miejsce własnymi siłami. Mąż do dziś mi wypomina bo też nosił :lol:

W każdym razie jak u nich zamówisz, to upewnij się 100 razy, że Terriva na ścianach parteru wyląduje "siłami" Raszyna. Trochę toto waży. A stropy warte grzechu - bardzo ładne, prościutkie, porządne. Ja nie mam zastrzeżeń.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Forsycjo, tak na marginesie to budujemy sie niedaleko siebie, w lini prostej to jakies 2 km.

Witamy więc sąsiadke :D .

Juz się baliśmy że tylko my o Bipop tak daleko :o

To witam sąsiadkę :p Rowerem to 5 minut :) Ja buduję o "rzut beretem" od Urzędu Gminy w Prażmowie. Fajna gmina, przynajmniej jeśli chodzi o papierkologię, bardzo przyjazna i nigdy żadnych problemów nie miałam. Na forum już bywałam bo buduję od trzech lat, tzn dwa lata na pomyślenie i czytanie forum :D i dopiero teraz ruszyło z kopyta. Mam nadzieję się na Sylwestra wprowadzić, jak się uda.

Uda się, nie może się nie udać :lol:

Betsi widać, że trochę pozmieniałaś w projekcie i chyba całkiem fajnie to wymyśliłaś. My też chcemy wprowadziś trochę zmian: zostawiamy ten falisty dach (choć przeraża mnie jego koszt),likwidujemy jedno przejście z garażu do pomieszczenia gosp., a także wyjście z kuchni na taras i z pomieszczenia gosp na zewnątrz i to przejście do łazienki. Okno z pokoi będą miałwy wyjścia na boki, chcemy też zmienić układ schodów i cos pokombinować z tym małym WC.

Palnujemy na wiosnę zacząć (o ile uda się pozałatwiać wszystkie formalności) i rozłożyć prace wykończeniowe tzn. najpierw dól a górę powolutku.

Betsi pocieszyłaś mnie co do tego podziału. My już nerwowo nie wytrzymujemy tej niepewności. A najgorsze jest to, że nie mamy na to wpływu.Niby dzwonimy, ponaglamy właścicieli ale wszyetko w rękach geodety.

Jakbyś miała jakieś zdjecia swojej sandry to wklej, chętnie zobaczę. A do Złotokłosu na pewno się wybiorę. Szukałam tak daleko a tyle sandr buduje się tak blisko.

Lambertc i Forsycjo ( jak to ładnie brzmi :p ), duże dzięki za namiary.

Jutro je sprawdze.

Co do Prażmowa to sie zgadzam, nam tez kazał gośc czekac ok. 3 tygodni, mówił że ma bardzo dużo zamówień, ale jak tak podjechaliśmy to nie było z kim gadać, tylko kłódki wsiały.

W Prażmowie powiedzieli nam że to jest niezły kanciarz, wiec temu panu juz dziękujemy.

Witam, co do stropów to jeszcze przypomniało mi sie, że robią w Sokołowie. firma Chemabud 798-98-92. To jest jak będziesz jechał od Janek w stronę Wa-wy to musisz skręcić w pierwszą ul. w lewo i jechać jakieś 2 km prosto, aż zobaczysz po lewej stronie oddalone w polu elewatory i zwałki piachu, tam skęcisz w lewo i po betonowych płytach do nich dojedziesz.

firma OK, brałem od nich beton a stropu nie, bo brakowało im 6m belek

Pozdrawiam

To sie ciesze , ze ja mam strop lekki :D

Ale pogoda dzisiaj piekna byal.

ps.Codziennie przejezdzam przez Wole , pozdrawiam wiec nowych forumowiczow z Woli G

speek to jak tam z tym projektem , juz przyklepany?

Jewrioszka do nas szambo w sobote przyjedza

:D

RRMI dziękuję za powitanie.

Komarek ja tak przepycham czas,że aż przykro jest. Oby do kwietnia, ta pogoda mnie dobija - bo pieknie dla budujących , aż sercu żal...

Trzymam kciuki za ten podział, czy po podziale zaczynacie batalię z pozwolniem czy jak to jest??

pozdrawiam

Poszukuje KIER BUDA . Czy ktoś może mi pomóc??

Kowalik jak tylko działka będzie nasza to ruszamy z projektem i pozwoleniem na budowę. No jeszcze oczywiście kredyt.

Tak sie to przedłuza, że boję się, iż nie zdążymy z papierologią do wiosny. Jeszcze nie wiem co z ekipą, cały czas robimy rozeznanie. A jeszcze okazało się, że koło złotokłosu stoi już taki do jak my chcemy budować i jeszcze jeden niedaleko się buduje. Szukałam daleko a są tak blisko, więc w ten weekend chyba pojadę obejżeć.

Trzymaj się i do zobaczenia kiedyś na Woli

A ci, którzy mieli z nim do czynienia wiedzą o co chodzi.

Jeszcze raz dziękuję!

No ja juz taka mam dobra reke do ludzi :D

Bardzo sie ciesze , ze podobal sie .

Powiedzialas , ze masz ode mnie numer? :D

Pewnie by sie ucieszyl .

A moj Kierownik Budowy polecony jest wlasnie przez tego architekta , to chyba nie musze mowic , ze tez jest super :D

Z Jewrioszkami widzielismy sie dzisiaj u nas na budowie , na wizytacje wpadli .

Bylo nam bardzo milo :p

Podaje namiar na szambo tutaj , kto chce zobaczyc jak sie to montuje , znaczy jak sie posadawia to zapraszam rano do nas na budowe.

Numer do Radomia

601 293 465

48 331 7441.

To w szczegolnosci dla Lambertac

Codziennie przejezdzam przez Wole

Naprawdę przez Wolę Gołkowską jeździcie? :wink:

a nie? :oops: :roll:

tam taki znak stoi :roll: :roll: :roll:

Sasiad Ty podsmiechujkow nie rob z nas :lol: :lol: :lol:

Domyslam sie , ze do Woli sie gdzies skreca?

Na usprawiedliwienie swojego gapiostwa mam to ,

ze rano jade jeszcze spiac , a wieczorem juz nie widze dobrze :roll: :wink:

Jewrioszka naprawde milo mi bylo przeczytac cos dobrego o sobie :D

ps .Te szambo to nie wiem czy dobre czy jakie :roll:

Zamowilismy i juz, atest ma miec , numer od kogos z forum