Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Projekt wybrany UPB 411 i już w poniedziałek do mnie dotrze.A decyzje o jego wyborze przyspieszyła oferta jaka dostałam na dachówkę.I z niej skorzystam.Najwazniejsze,że moge zapłacic i odebrac kiedy mnie będzie potrzebna.Odebrałam z gminy warunki przyłaczy i uaktywniłam dziennik i komentarze.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To sie ciesze speek bardzo razem z Toba :p

Powiedz gdzie pytalas o dachowke , bo ja na Pulawskiej u naszego forumowicza i dal mi dobra cene . Tak mi sie wydaje

Bedziemy kupowali Euronit

Jewrioszka Ty sie nie smiej , bo na Ciebie bedzie :roll: :wink:

Juz patrzylam na szukaczu i wiem , ze trzeba zbladzic z drogi , aby trafic do Woli :oops:

Ale drogowskaz stoi i pozdrowienia moje sa aktualne :D :D

Drodzy,

Nie wiecie może gdzie w okolicy tanio można kupić drobny gruz, w ostateczności tłuczeń?

Moja droga się zamieniła w potężne błocko :cry:

Trzeba pilnie coś jej podsypać, bo już prawie wcale jeździć nie można - i to na samej granicy z asfaltówką, cały wjazd ok. 10 m. Jeszcze ciężarówki z materiałami dla mnie ją poprawiły - błockowate koleiny po osie...

Widzieliście gdzieś jakieś ogłoszenie oddam/ sprzedam gruz? Ze dwa kamazy potrzebne.

No Panie Jewrioszka, będziem mieć sąsiada jakos miedzy nami.

Wpadam dzisiaj do "melioracji" w Piasecznie bo o tym elemencie zapomniałem a tam Pani już ma przed sobą wszystkie mapki do mojej działeczki i mówi " o fajnie że pan dzisiaj bo właśnie dla pańskiego sąsiada robię". Nie wiem dokładnie gdzie, nie chciała powiedzieć, ale na tym moim polu podziałowym. Czyli albo między nami albo troszke bardziej w polu. Nie mniej przyrasta nas, osadników.

Hej, hej ostatnio nie jestem tu często ale czytam wszystko :D jeszcze nie zdecydowałam co do działek ale ostaram się wyrobić do końca roku :wink:

I tak: z podziału tej działki zrezygnowałam, za drogo, za długo i było ryzyko że powstanie niedaleko oczyszczalnia

rosnące ceny wygnały mnie dalej niż przypuszczałam, teraz się wacham miedzy Dobrzenicą a Czachówkiem i okolicami, korzyści tej pierwszej lokalizacji to: wspaniali somsiedzi Jewrioszki i Bipopy :D dobra komuniakcja samochodowa, gorsza autobusowa w tym ból duży, w ulicy gaz, prad, woda, telefon i to jest na plus, cenowo tak samo jak Czachówek gdzie jest na razie niewiadomą ale mam plany zagospodfarowania z tego roku i wygląda to bardzo dobrze, na duży plus dojazd koleją, bo kolej jeździ co godzine i można rower przewieźć itp. ale nie znam tu nikogo :( dajcie znać jak ktoś się intersuje tymi stronami, ja będę w ten czwartek oglądała i zamieszcze na forum wyniki

bardzo ciepło i serdecznie pozdrawiam Jewrioszków, dzięki nim zobaczyłam działki w okolicy i zobaczyłam budowę "na żywca" i nie ma za co, ja lubię pomagać 8)

uważam że grupa budująca Piaseczno jest najlepsza, najbardziej sobie pomaga i są fajni ludzie, tak trzymać :D

ci tej pierwszej lokalizacji to: wspaniali somsiedzi Jewrioszki i Bipopy :D dobra komuniakcja samochodowa, gorsza autobusowa w tym ból duży, w ulicy gaz, prad, woda, telefon i to jest na plus, cenowo tak samo jak Czachówek gdzie jest na razie niewiadomą ale mam plany zagospodfarowania z tego roku i wygląda to bardzo dobrze, na duży plus dojazd koleją, bo kolej jeździ co godzine i można rower przewieźć itp.

Pociąg bardzo fajna sprawa, w dobrzenicy PKS co godzinkę, półtora.

Nie mniej droga do pociągu, potem pociągiem i potem jeszcze jakimś autobusem.... a jeszcze dzieci i sklep...

Ja i tak sie upieram że jak sie chce mieszkać tak jak my na "dalekiej syberii" to mus to samochod aby życie nie stało sie jedna wielka podróza z/do domu.

Oczywiście że to koszty ale nie aż tak straszne jak sie wydaje

speek,

wielkie dzięki jeszcze raz za pana studniarza. jesteśmy umówieni już konkretnie na przyszły tydzień. człowiek hmmm..., ceniący się dość wysoko (a może ja za mało zarabiam po prostu... :-? ), ale w ramach kompleksowej usługi próbował nauczyć mnie "podstaw różdżkarstwa". :lol: nie był zachwycony moimi postępami w nauce, więc się zniecierpliwił i sobie pojechał, ale mam nadzieję wróci... :oops:

pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz,

Bipop Bardzo nas cieszy przyrost osadników w naszej okolicy, przestaniemy mieszkac w polu :lol: .

Jednym słowem jest nadzieja że nie wszystkie parcele poszły na inwestycje w przyszłość.

Zazdrośnica dzięki za mile slowa i zapraszamy częściej, zawsze jest cos do zrobienia :lol:

Odległośc to nie problem zawsze ktos bedzie jechal do "miasta" i mam nadzieje że będziemy sobie nawzajem pomagać.

My w każdym razie uzupełnimy sie jakim motorowerkiem.

P.S.

Ciekawe czy nasz nowy sąsiad sie tu objawi.

A ja się pochwalę - przeprowadzka do nowego domu rozpoczęta. Z soboty na niedzielę planujemy pierwsze spanie. Nareszcie...

tylko oznacz drogowskazami teren , bo jak bedziemy juz jechali wszyscy na ta pierwsza nic to zebysmy nie pobladzili :roll:

ps .Kazdy sasiad sie tutaj objawia wczesniej czy pozniej :D

Zazdrosnico my wszyscy fajni jestesmy :D

aussie. Facio od studni mnie krzyknał 300 za 50 cm i nawet nie było mowy o negocjacji.Ponoc grunt mam ponizej 1m bardzo twardy i trzeba rozbijac go swidrem.Polecił mi go p.Majszyk od wierconych studni jako znającego się na rzeczy i dobrego wykonawcę.Był jeszcze jeden z Nadarzyna ale ten potrafi rozbabrać robote i przepaśc na dwa tygodnie.

Jestem wściekła bo mój projekt leży na poczcie a przez strajk nie chca mi go wydać i promocje przechodza mi koło nosa.

A ja się pochwalę - przeprowadzka do nowego domu rozpoczęta. Z soboty na niedzielę planujemy pierwsze spanie. Nareszcie...

tylko oznacz drogowskazami teren , bo jak bedziemy juz jechali wszyscy na ta pierwsza nic to zebysmy nie pobladzili :roll:

ps .Kazdy sasiad sie tutaj objawia wczesniej czy pozniej :D

Zazdrosnico my wszyscy fajni jestesmy :D

Oznaczę wcześniej, bo mam diablo ciężki kredens do przeniesienia :lol:

Michale, to może najsamprzód powyjmuj wszystkie rzeczy z kredensu, żeby nie grzechotały w czasie przeprowadzki!

Tak przy okazji, u mojej Mamy stoi w kuchni piękny kredens z lekko secesyjnym wykończeniem. Oczywiście już został zmierzony czy zmieści się w jadalni naszego przyszłego domu. Pasuje jak ulał!